ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Καλώς ήλθατε στην κόλαση του εργασιακού μεσαίωνα.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Kαι ενώ ο κόσμος ασχολείται με τους νέους εξοπλισμούς, και το big Brather, ψάχνω να δω στα ΜΜΕ έστω μια μικρή αναφορά σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα εργασιάκα και στον ιδιωτικό τομέα, και δεν υπάρχει απολύτως τίποτε.! Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν Εργατικά Κέντρα της Β.Ελλάδας τα ποσοστά ανεργίας στις μεγάλες πόλεις είναι 40% ώς 60%! Επικρατεί όργιο απολύσεων και κάθε εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αδήλωτη εργασία, κατάχρηση των συμβάσεων σε
αναστολή, ανύπαρκτα επιδόματα για άνεργους, τσάκισμα των εργαζομένων σε ολόκληρους κλάδους όπως ο τουρισμός, επισιτισμός, αγροτικός κλάδος, η οικοδομή. Μια πραγματική κοινωνική καταστροφή, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Ενώ γίνονται αυτά η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους, δίνει δις σε εμπόρους όπλων, επιχειρηματίες , μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε λαδωμένα ΜΜΕ και ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργασιακά. Θέλει να καταδικάσει τους εργαζόμενους στην φτώχεια,και να καταστρέψει την μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας. .Είτε θα σταματήσουν την κυβέρνηση είτε αυτή θα τους καταστρέψει.


 


 

 

4 σχόλια:

Μμ. είπε...


Ο καρατζομπουμπούκος και ο τσιμπουκοχείλης είηναι καλά
κι εμείς χαλάλι για το κακό μας χάλι.
Εξάλλου υπάρχει κι εναλλακτική, ο μπιγκομπράδερος και ο ΜΠΑΟΚ.

kakos04 είπε...

Τα μέσα μαζικής παραπλάνησης αναφέρουν ότι γράφει η επιταγή της κυβέρνησης κάθε μήνα και η διαγραφή χρεών από τις τράπεζες (πέρα από το μάστερ σεφ δεν τους απάσχολει κάτι άλλο . Τα πράγματα στην οικονομία είναι τραγικά , δεν κινείται τίποτα στις μικρομεσαίες και τους αυτοαπασχολούμενους . Τώρα ξεκινά το οικονομικό ντόμινο προς τα κάτω .Έχεις δίκιο σε όλα και κάθε φορά γελάω με τα ποσοστά που δίνουν οι διάφορες μελέτες ,είναι σίγουρα ψέυτικες . Έχω πάνω από 10 γνωστούς δηλωμένους 4ωρους που δουλεύουν 8 ωρο τουλάχιστον με μαύρες απλήρωτες υπερωρίες . Οι εξασφαλισμένοι δεν μπορούν καταλάβουν τον νόμο της ζούγκλας , μου έλεγε πελάτισσα που δουλεύει λαντζέρισσα σε Ιταλικό εστιατόριο ότι έχουν κλειδωμένο το κομμάτι της κουζίνας που είναι οι μαύροι εργαζόμενοι και σε περίπτωση ελέγχου (επιθεώρηση εργασίας σε μικρομάγαζα) υπάρχει ένα παράθυρο να βγουν σε ακάλυπτο μεχρί να βρει ο ιδιοκτήτης το κλειδί για την μισή κουζίνα να ανοίξει στον έλεγχο που θα είναι άδεια .Σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων τους παίρνει τηλέφωνο η επιθεώρηση εργασίας ότι θα πάει όπως μου έλεγε φίλος που δουλεύει σε ένα , να ετοιμαστούν , και το αστείο είναι πως θα ελέγξει στα ξενοδοχεία με 3-4 χιλιάδες τουρίστες , 30 πισίνες κτλ .Καλό βράδυ .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Έχω πάνω από 10 γνωστούς δηλωμένους 4ωρους που δουλεύουν 8 ωρο τουλάχιστον με μαύρες απλήρωτες υπερωρίες

Καλησπέρα φίλε Νικόλα, να σου πω ότι συμφωνώ σε ότι έγραψες και επαυξάνω.!! Ακριβώς έτσι είναι , ο ιδιωτικός τομέας ζει έναν ΕΡΓΣΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.!! Το τέρας όμως του Κρατιστάν αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει όπως είπες και εσύ οι εξασφαλισμένοι στην υγεία του κορόιδου. Που το κορόιδο είναι ο υπάλληλος του ιδιωτικού που με τις κρατήσεις του και την οικονομική αφαίμαξη που του κάνουν απο ΠΑΝΤΟΥ ταΐζει 4 κοπρίτες του Δημοσίου.Ενώ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν 9ωρα και παραπάνω τους κολλάνε ένσημα για 4ωρη εργασία. Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα αδείας γνωρίζω ένα σωρό άτομα που δεν τα έχουν πάρει.

Ενώ ο τεμπέλης του Δημοσίου...αν η Πρωτομαγιά πέσει μέρα Τρίτη...το κάνει 4ήμερο άσχετα αν η Δευτέρα είναι εργάσιμη μέρα, αυτός και δεν πάει στην εργασία του και πληρώνεται κανονικά.!! Οι νόμοι στο Κρατιστάν φτιάχνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούμε να δίνουμε αναδρομικά χωρίς λογική, να κάνουμε εθελούσιες χωρίς ντροπή, να πληρώνουμε άσχετους χωρίς τελειωμό και όλο αυτό να είναι και με τη βούλα του ΣτΕ. Ενώ ο ιδιωτικός τομέας τρεφόταν μέχρι και πρόσφατα με συσσίτια, το ΤΕΡΑΣ του Κρατιστάν μοίραζε αναδρομικά και χρήμα με την σέσουλα στον κρατικό στρατό.Οι πόροι θα βρεθούν από εσάς, τους μ@λ@κες του ιδιωτικού και δεν θα το πάρετε καν πρέφα. Από ποιον άλλο;;;

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ποτέ. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα.Αυτό το Κράτος δεν φτιάχνεται με τίποτα. Θέλει γκρέμισμα και φτιάξιμο εξαρχής.Μας το είπε κιόλας ο ξαπλάκιας πρωθυπουργός...Μεταναστεύστε αν δεν γουστάρετε.Ζήτω το Κρατιστάν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων τους παίρνει τηλέφωνο η επιθεώρηση εργασίας ότι θα πάει όπως μου έλεγε φίλος που δουλεύει σε ένα , να ετοιμαστούν , και το αστείο είναι πως θα ελέγξει στα ξενοδοχεία με 3-4 χιλιάδες τουρίστες , 30 πισίνες κτλ .

Μπα νομίζω εδώ στην Β.Ελλάδα παίρνουμε πρωτάθλημα.!!Εδώ δεν πέφτει μόνο τηλέφωνο ότι θα έρθει η Επιθεώρηση Εργασίας η ο ΕΦΕΤ...εδώ τους λένε ακόμα και με ΤΙ αυτοκίνητο θα έρθουν να κάνουν τον έλεγχο...και τον ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.!!
Κατάλαβες που έχουμε μπλέξει Νικόλα μου;; Κατάλαβα να λες.
Καλό σου βράδυ φίλε.