ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

H πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων - Σέρβος ΥΠΑΜ: «Να διαλυθεί η Βοσνία εάν αναγνωριστεί το Κόσοβο»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ξεκίνησε...αυτό που σας είχαμε γράψει ΕΔΩ. .." Αναλόγως την ταχύτητα της ροής των γεγονότων, τόσο στο Αιγαίο «Συνθήκη της Λωζάνης» και Β. Ήπειρο «Πρωτόκολλο Κέρκυρας»....θα τρέξουν και τα γεγονότα στο Κόσοβο και Σκόπια, δηλαδή στην επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης του Βουκουρεστίου και την τελική είσοδο στον Γ΄Βαλκανικό πόλεμο."

 Το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας δημοσιοποίησε  δήλωση  του υπουργού Αλεξάνταρ Βουλίν, ο οποίος προειδοποίησε τους Βόσνιους και Κροάτες προέδρους της Βοσνίας ότι θα υποστηρίξει την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας Σέρπσκα εάν ψηφίσουν την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

Η απειλή έρχεται την ίδια ημέρα μετά την αποτυχημένη ψηφοφορία της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας για την αναγνώριση του Κοσόβου.

Εδώ και χρόνια, εκπρόσωποι της προεδρίας από τη Βοσνία και την Κροατία πιέζουν για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, αλλά πάντοτε εμποδίζονταν από Σέρβους εκπροσώπους στην προεδρία.

Για άλλη μια φορά, ο Μίλοραντ Ντόντικ, επικεφαλής της Σερβοβόσνιας μονάδας, καταψήφισε.

Ο Βουλίν επέκρινε τους Βόσνιους και Κροάτες ηγέτες της προεδρίας, Σέφικ Τζαφέροβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς, επειδή ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Είπε, όπως αναφέρει ο echedoros-a, ότι η ψήφος τους δείχνει ότι δεν ενδιαφέρονται για τις σκέψεις και τα συναισθήματα των Σέρβων στη Βοσνία.

Γράφει ο Βουλίν:

"Ζητώ από τον Πρόεδρο Βούτσιτς,  πόσο καιρό θα αγωνίζεται με την εξουσία του,  να διατηρήσει ολόκληρη τη Β-Ε, η οποία δεν θέλει ολόκληρη τη Σερβία; Πρόεδρε, εάν δεν σέβονται ολόκληρη τη Σερβία και δεν θέλουν τη Δημοκρατία Σέρπσκα, πόσο καιρό θα πρέπει να προστατεύσουμε ολόκληρη τη Β-Ε;

Προσπάθησαν να σας σκοτώσουν στη Σρεμπρένιτσα, μην τους συγχωρήσετε που προσπάθησαν να σκοτώσουν και τη Σερβία. Εάν αποφασίσουν στη Β-Ε για ένα ανεξάρτητο «Κοσσυφοπέδιο», είμαι υπέρ μιας ανεξάρτητης Δημοκρατίας Σέρπσκα ",ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βουλίν.

Η σημείωση του Βουλίν για απόπειρα δολοφονίας του Βούτσιτς αναφέρεται στο 2015, όταν ο πρόεδρος της Σερβίας επισκέφθηκε τη Σρεμπρένιτσα στην 20ή επέτειο της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα και διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν εναντίον του.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: