ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Άμεσα μια μοίρα Rafale, τέσσερις νέες φρεγάτες και νέα όπλα για Στρατό-Αεροπορία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αν δεν ήταν ο κορονοιός θα τα είχαμε εδώ και μήνες. Διότι παίδες τα Rafal δεν θα τα αγοράσουμε, αλλά τα έχουμε αγοράσει ήδη.!! Από τον Ιούλιο, αλλά πήγαν πίσω όλα. Όχι μόνο τα Ραφάλ. Η primary agreement είχε επιτευχθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Και δεν αφορούσε μόνο στα ραφαλ. Παίρνουμε 18 καινούρια αλλά έχει ουρά η συμφωνία...για αυτό σας έγραφα ΕΔΩ..." I feel the need , the need for speed! "
Αλλά και ΕΔΩ , .. " Το θέμα τελείωσε.!! Rafal θα πάρουμε , είναι τελειωμένο το θέμα." . 
Απλά κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε αφού κλείσει η δουλειά, για να μην δώσουμε την ευκαιρία στα τουρκάκια να μας την χαλάσουν.


Η αποτελεσματική διπλωματία είναι η άλλη όψη της ισχύος της Ελλάδας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και με την Τουρκία. Το Διεθνές Δικαστήριο μπορεί να δώσει τη λύση στο μοναδικό θέμα που έχουμε με την Τουρκία, αυτό της υφαλοκρηπίδας.
Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα έχει αυτοπεποίθηση στην άμυνα και στην οικονομία. Ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την ασφάλεια της χώρας, είπε μετά ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές αποφάσεις για την άμυνα:
1) Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά αμέσως μια μοίρα Rafale με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων Mirage. Σε συνδυασμό με τα αναβαθμισμένα F-16V θα δημιουργηθεί ένας αεροπορικός στόλος που δεν θα μπορεί να αγνοήσει κανείς.

2) Αρχίζουν στο Πολεμικό Ναυτικό τις διαδικασίες για απόκτηση τεσσάρων φρεγατών πολλαπλών ρόλων
3) Εμπλουτίζεται ουσιαστικά το οπλοστάσιο των Κλάδων, με αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό και κατευθυνόμενα όπλα για την Πολεμική Αεροπορία.
4) Το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόληψη 15.000 ανδρών και γυναικών.
5) Ενεργοποιούμε την αμυντική βιομηχανία. Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν εισέλθει Αμερικανοί επενδυτές, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σύντομα εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής. Επίσης, ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ και αναδιοργανώνεται η ΕΑΒ ώστε να αποτελέσει κέντρο επισκευής και συντήρησης αεροσκαφών, με κύριο ωφελούμενο την Πολεμική Αεροπορία.
6) Οι Ένοπλες Δυνάμεις επενδύουν στην προστασία της διακίνησης της πληροφορίας από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου.

ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Μια μοίρα αεροπλάνων,συμμαχίες στα χαρτιά,υποστήριξη για το φρένο στην Τουρκία.

Όλα τα παραπάνω μου φαίνονται πραγματικά για γέλια.Την θέριεψαν τόσα χρόνια την αγκάλιασαν, και τώρα δεν τους αρέσει.
Ενα θέατρο σκιών για να μην δούμε στην ουσία τον πλάγιο τρόπο ξεπουλήματος του Αιγαίου μέσω της Χάγης.
Είναι όλα χρήμα για τον Μαμμωνά,και ψυχές για θέρος.

Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ, σε αυτή την μάχη ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ,(όπως και σε όλες τις προηγούμενες)
Ποτέ η λήψη των αποφάσεων μας δεν πρέπει να περιέχει την προσμονή βοήθειας από τους παλιούς σταυροφόρους.
Μας έδωσαν ξανά τον ρόλο της ασπίδας για την Ευρώπη,σε ένα χάλι που δημιούργησαν αυτοί.

Πρέπει να σπάσει το παλιό αρχέτυπο,πρέπει να γίνει νέο με νικητές τους Έλληνες.
Αυτόν τον πόλεμο θα τον κάνουμε κυρίως για τα παιδιά που έχουμε,αλλά και για τους αγέννητους που περιμένουν.
Θα πάρει χρόνια η ανύψωση,ψυχών,σωμάτων και ιδεών,χρειάζεται να τους δώσουμε την ευκαιρία.


Μάριος -.-

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Όλα καλά..... Πάρτε όπλα, πάρτε δάνεια για τα όπλα, εμείς καθαρίζουμε με την Μέρκελ, εμείς είμαστε οι σύμμαχοί σας, αγάπη από Γαλλία - Ισραήλ. Ο-πα παιδιά..... κάπου έχει λάκκο η δουλειά. Να τα πάρουμε και άλλα τόσα βεβαίως-βεβαίως, αλλά με την προϋπόθεση να μην πάμε να βγάλουμε το φίδι από τη φωλιά του μόνο εμείς και οι άλλοι να κοιτάνε κατά που φυσάει ο άνεμος. Γιατί η φωλιά μπορεί να έχει μέσα πολλά φίδια που δεν τα υπολογίσαμε. Να είναι σαφές ότι σε περίπτωση που μας πουλήσουν θα γίνουν όλα και όλοι στάχτη....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ατμέ δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Και η Γαλλία δεν υπερασπίζεται τα δικά μας συμφέροντα, αλλά της TOTAL.! Απλά αυτήν την δεδομένη στιγμή τα συμφέροντα της , συνέπεσαν με τα δικά μας. Τα Ραφαλ δεν μας τα χάρισαν, τα αγοράσαμε και μάλιστα με πολύ χρήμα. Κέρδος είχαν από την πώληση...μπίζνες έκαναν.
Από εκεί και μετά όμως υπάρχει μια αλλαγή στον άνεμο...υπάρχει ο φόβος εξισλαμισού της δύσης , αυτό βέβαια δεν είναι από μόνο του ικανό να δημιουργήσει κινητοποίηση των δυτικών. Οι οικονομικές όμως συνέπειες της μετανάστευσης των ισλαμιστών στην Ευρώπη είναι εξόχως επαρκής όμως λόγος . Στην άλλη πλευρά ο εξισλαμισμός της δύσης είναι το κίνητρο των ισλαμιστών για την κατάληψη της με στόχο το πλιάτσικο του πλούτου της που όμως θα το ωφεληθούν μόνο οι ηγέτες και χειραγωγοί τους.

Και πρέπει να αποβάλλουμε την ηττοπάθεια.
Η Ελλάδα ήταν αυτή που ξεκίνησε ουσιαστικά τη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και αυτή που (μαζί με τους συμμάχους) την ολοκλήρωσε 100 χρόνια μετά. Μέσα σε όλα αυτά, ο Ερντογάν γνωρίζει ότι τα περιθώρια στενεύουν δραματικά για αυτόν.
Ξέρει τι τον περιμένει μόλις πέσει ο Τραμπ από την εξουσία.

ΑΡΡ. είπε...


Το παν είναι το προετοιμάζεσθαι και διαθέτειν εναλλακτικά σχέδια
(plan B, C, D...) δια το χείριστο ενδεχόμενο ήτοι δια το εν ήι περιπτώσει
- όπερ φυσικά και απεύχεσαι εννοείται - απομείνοις αν τελείως μόνος.
(Όπως δεν έγινε δυστυχώς το 1922)
Αλλιώς μη ξεκίνα ουδόλως την όποιαν επιχείρησι.

Πάντως για την ώρα εξασφαλίσαμε ¨Ρ(Ν)α φαλ(ν) και αι τουρκόκοται.¨
Κάτι είναι κι αυτό. Αν και δεν πρέπει, τούτου ένεκα,
να γινώμεθα πεφυσιωμένοι (φουσκωμένοι) ήτοι τα μυαλά μας να παίρνει αέρα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Συμφωνώ αγαπητέ Αρρίων σε ότι γράφεις.!! πρέπει να ξέρουμε όμως ότι η κρίση με την Τουρκία δεν τελείωσε στον Έβρο στο Καστελλόριζο ή στο Αιγαίο . Στην πραγματικότητα μόλις ξεκίνησε. Το δύσκολο διάστημα είναι μπροστά μας , και πρέπει απαραίτητα να κερδίσουμε χρόνο - τουλάχιστον 5 μήνες.