ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

U.S. Navy Special Warfare Operators train with Hellenic Navy special operators

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μετά από χρόνια γεμάτα διαμάχες και σκεπτικισμό, αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε μια νέα Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΠ). Το 2013,  δημιουργήθηκε  η Κοινή Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (ΔΔΕΕ). Υπό την πίεση του ΝΑΤΟ και της πρωτοβουλίας της Μόνιμης Δομής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PESCO), η Ελλάδα έπρεπε να δημιουργήσει μια Ειδική Διοίκηση Συστήματος Διοίκησης Μικρών Κοινών Επιχειρήσεων (SOCC-SJO) έως το 2024.

 Επιπλέον, η πρωτοβουλία υπαγορεύει ότι ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει τρεις ξεχωριστές εντολές SOF, μία για κάθε υποκατηγορία: μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα Task Group-SOLTG, μια ειδική επιχείρηση Maritime Task Group-SOMTG και μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα Task Group-SOATG έως το 2025*.  Όλα αυτά θα λειτουργούΝ υπό το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και θα είναι ξεχωριστά από το νέο εγχώριο Ελληνικό JSOC.**


Το νέο Ελληνικό JSOC  δίνει λόγο απευθείας στον Αρχηγό του Κοινού Αρχηγού Προσωπικού (CJCS) και πιθανότατα θα αποτελείται από δύο σκέλη: Το πρώτο σκέλος είναι το  «Επίπεδο/Ομάδα 1» και το δεύτερο το «Επίπεδο/Ομάδα 2» (οι εν λόγω ονομασίες είναι ανεπίσημες). Η πρώτη, πιο ελίτ συνιστώσα θα περιέχει τις κορυφαίες μονάδες του ελληνικού στρατού, οι οποίες περιέχουν μόνο επαγγελματίες :

- Την Z’MAK του Ελληνικού Στρατού, μια αμφίβια ομάδα κομάντο που ειδικεύεται στην ανάκτηση μικρών νησιών, μεταξύ άλλων έργων της SOF.

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξίπτωτων (ΕΤΑ), η μονάδα «Επίπεδο/Ομάδα 1» του Στρατού που ειδικεύεται σε αποστολές ειδικής αναγνώρισης (SR) και άμεσης δράσης (DA)
- Οι ομάδες υποβρύχιας καταστροφής του Ελληνικού Ναυτικού / Navy SEALs (ΜΥΚ)
- Η 31η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΕΔ.

Το δεύτερο Επίπεδο/Ομάδα θα περιέχει τις υπόλοιπες μονάδες SOF του ελληνικού στρατού:

 - Την 32η θαλάσσια ταξιαρχία, η οποία περιέχει τρία τάγματα πεζικού (505η, 521η και 575η), μία μοίρα ιππικού (32η) και ένα τάγμα πυροβολικού (32η).
- Την 1η Αεροπορική Ταξιαρχία, η οποία θα περιλαμβάνει τις Ορεινές Μοίρες (Β, Δ, Ε, και 35, που αναπτύσσεται στην Κύπρο), τις Ναυτικές Μοίρες (Α, Γ, Η, Θ και Ι), και Αλεξιπτωτιστές (1η και 2η).

* Έχει ενδιαφέρον η ημερομηνία 2024...γιατί να πρέπει εμείς ως χώρα να έχουμε δημιουργήσει  όλες αυτές τις μονάδες....οι οποίες θα είναι κάτω υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε και θα είναι ξέχωρα από την Ελληνική Διοίκηση;;; Έχει μήπως κανείς καμία αμφιβολία,  γιατί ΤΩΡΑ ξαφνικά τους πήρε ο πόνος και το ενδιαφέρον να εξοπλίσουν την Ελλάδα με καινούργια πολεμικά αεροσκάφη και φρεγάτες....εν έτη 2020-2021. ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: