ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Λέσβος

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Λοιπόν για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Πράκτορες της τούρκικης ΜΙΤ και του Ερντογάν , έβαλαν σε εφτά σημεία ταυτόχρονα τις φωτιές και έκαψαν την Λέσβο.!! Οι τούρκοι πράκτορες έβαλαν  φωτιές σε Βατούσα και Αντισσα δύο χωριά της Λέσβου ,για αντιπερισπασμό, για να είναι απασχολημένη εκεί η Πυροσβεστική. Και ΜΕΤΑ άναψαν οι φωτιές στο ΚΙΤ της Μόριας. Στάλθηκαν μαζικά SMS που ενεργοποίησαν  τους πυρήνες των Τζιχαντιστών στο ΚΙΤ Μόριας. Αυτά τα γνωρίζει και η ΕΥΠ...αλλά αντί να μπουζουριάζει τους πράκτορες του Ερντογάν στο νησί, που ανέρχονται σε μεγάλο αριθμό, διώκουν Μυτιληνιούς με πρόσχημα τον αντιρατσιστικό νόμο. Δουλειά της ΜΙΤ !!!! ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.... ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΆ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!! ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΕΊ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ...ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΣΣΥΜΕΤΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. Να αναλάβει άμεσα η εθνοφυλακή!!! Όχι τα ΜΑΤ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ.... ΑΣΥΜΕΤΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!!!!!!!
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.
Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα 9 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις μήνες.
Μπλόκα αστυνομικών στη Μόρια
Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα στο ΚΥΤ της Μόριας, έπειτα από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, με αφορμή την άρνηση ατόμων που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων να μπουν σε απομόνωση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει δύο φραγμούς στο νησί, προκειμένου να αποτρέψουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινηθούν στην πόλη της Μυτιλήνης.
Ο πρώτος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το ΚΥΤ, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο δεύτερος φραγμός έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Καρά Τεπέ.
Αρκετές χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα μεταξύ των δύο φραγμών και άλλοι στα χωράφια γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί 
Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Κατά τη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα.
Σε δηλώσεις του, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «Με εντολή του πρωθυπουργού στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα στη Μυτιλήνη. Ενδιαμέσως, στη μία το μεσημέρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένου Τύπου».
Παραμένουν στο ΚΥΤ οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Σημειώνεται ότι η κατάσβεση της πυρκαγιάς περιμετρικά και εντός του ΚΥΤ Μόριας έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην εγκατάσταση. Από το πρωί το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε ελικόπτερο.
Η πρώτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για φωτιά στον καταυλισμό ήταν στις 11.30 το βράδυ. Νωρίτερα, στις 9 μ.μ. δύο δασικές πυρκαγιές είχαν ξεσπάσει στην αντίθετη πλευρά του νησιού, στις περιοχές Βατούσα και Αντίσσα με αποτέλεσμα την πολυδιάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.
Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει αναφορά για εντοπισμό νεκρών ή τραυματιών εντός της εγκατάστασης.

Διμοιρίες των ΜΑΤ στη Λέσβο
Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί.
Νωρίς το πρωί αναχώρησαν τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130.
Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι όλος ο πληθυσμός του ΚΥΤ βρίσκεται εκτός της δομής.

 ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.militaire.gr/toyrkiko-uav-ston-aera-molis-xekinise-i-fotia-sti-moria/

Μογγολικό UAV στον αέρα την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά,
Σε κάθε περίπτωση αυτό που έγινε ήταν προβλέψιμο και έπρεπε να υπάρχουν πρωτόκολλα προς αυτόματη ενεργοποίηση με την εκδήλωση του συμβάντος.
Αν είναι να γίνεται σύσκεψη στου Μαξίμου για κάθε πτυχή του πολέμου που είναι σε εξέλιξη τότε μάλλον είναι στημένο - χαμένο το παιχνίδι

ΚΙΜΩΝ

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Μπορεί να καεί ολόκληρη μαζί με ότι έχει επάνω.... Ναι, ακούγεται σκληρό, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να το δούμε και έτσι.....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φ'ιλε Κίμων διάβασα αυτό που έστειλες. Γράφει εκεί ο Καρβουνόπουλος ..." Το πως ξεκίνησε η φωτιά στη Μόρια είναι ένα ερώτημα που απασχολεί και γι΄ αυτό στη σύσκεψη στο Μαξίμου είχε κληθεί ο διοικητής της ΕΥΠ."

Δηλαδή ο Καρβουνόπουλος ξέρει ότι πετούσε τούρκικο UAV αλλά ΔΕΝ ξέρει ΠΩΣ ξεκίνησε η φωτιά στο νησί;;!!
Για την συγκεκριμένη ΜΚΟ που έχει υπο την προστασία της αυτούς τους "πρόσφυγες" πράκτορες της ΜΙΤ ούτε λόγος στο άρθρο.!!

Για την συγκεκριμένη ΜΚΟ που εδρεύει στην Αθήνα και είναι γνωστή για τα νταλαβέρια της με την Πρεσβεία της Τουρκίας και τους Σκοπιανούς , πάλι ούτε λόγος.!!Τους οποίους παραδόξως δεν τους ακουμπά κανείς εδώ και χρόνια και αλωνίζουν ελεύθεροι. ΔΥΟ ΠΑΡΤΙΔΕΣ MSN στάλθηκαν από αυτήν την ΜΚΟ στους "πρόσφυγες" και μετά από την αποστολή των msn ξεκίνησαν οι φωτιές.!!!

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ;;;

Όλα είναι ατμός.... είπε...

https://m.youtube.com/watch?v=Ade-HVJdZ7I

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ατμέ..αυτά όλα που γίνονται ΤΩΡΑ...ο γράφων τα έλεγε ότι θα γίνουν ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ.!! Τόσο εδώ όσο και σε άλλα ιστολόγια.

" Οι λαθρομετανάστες που αποτελούν τον πολιτικό μοχλό πίεσης και συνάμα την βασική εμπροσθοφυλακή του τούρκικου στρατού, θα γαμήσουν στην τελική τους περισσότερους από εσάς και αυτό είναι κάτι που σας το είχα γράψει ήδη από το 2012-2013 σε διάφορες ιστοσελίδες… αλλά που τότε δεν το καταλάβατε!… και πέρασε χωρίς να γίνει καν αντιληπτό. Και ενώ θα σας γαμάνε θα περιμένετε εν αγωνίως να εισβάλει ο τούρκικος στρατός, μιας και οποιαδήποτε πολεμική πράξει θα σημάνει διαγραφή του χρέους των δανειστών μας, κάτι που δεν το θέλουν οι ιουδαιοχάζαροι τραπεζίτες και άπαντες οι «σύμμαχοι» μας! "

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/02/blog-post_93.html

Όταν ο γράφων μιλούσε για κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης, οι άλλοι κορόιδευαν και χλέυαζαν αυτά που έλεγα.! Σήμερα όλοι τα λένε και ειδικά οι "έμπειροι αναλυτές".

" θα στηθούν εξεγέρσεις περί ελευθεριών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, τουλάχιστον σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά γιατί όχι και τις ενδοχώρας… θα υπάρξουν λεηλασίες δημόσιων κτιρίων, θα υπάρξουν νεκροί κ.λ.π. ότι βλέπουμε στην Συρία, θα τα δούμε και εδώ."

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/02/blog-post_92.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Δύο δρόμοι υπάρχουν.... Ο ένας με έξυπνους χειρισμούς να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν μέχρι οι ανωτέρω δυνάμεις να εμπλακούν και ας φαγωθούν μεταξύ τους. Ο άλλος αν εμπλακούμε εμείς,να μην μείνει τίποτα όρθιο από εγχώριους και ξένους...... Νο mersy