ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Τσαβούσογλου: Το Oruc Reis επέστρεψε για συντήρηση γι' αυτό δεν εκδόθηκε NAVTEX

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το είχαμε πει ΕΔΩ , ότι το πλοίο επέστρεψε πίσω γιατί απέκτησε "ξαφνικά" προβλήματα στον κινητήρα του.!! Και όχι λόγω των συνομιλιών των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ όπως έλεγαν οι μογγόλοι. Σήμερα ο μογγολόφατσας ο Τσαβούσογλου εν μέρη το παραδέχτηκε, διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Φυσικά και το πλοίο θέλει συντήρηση, διότι έπαθε βλάβη. Έχει τεχνικό πρόβλημα στον κινητήρα του...το πως προέκυψε όμως αυτό το πρόβλημα..είναι άλλο θέμα.


Όταν το πλοίο βρίσκεται σε συντήρηση δεν έχει νόημα η έκδοση NAVTEX, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Oruc Reis.

Το Oruc Reis επέστρεψε για συντήρηση, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποδίδοντας στον λόγο αυτό το γεγονός ότι δεν εκδόθηκε NAVTEX.

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας στον σταθμό NTV το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis επέστρεψε για συντήρηση και προμήθειες.

«Δεν έχει νόημα η έκδοση NAVTEX ενώ το πλοίο βρίσκεται σε συντήρηση» δήλωσε.

«Αυτό έγινε αντιληπτό ως υποχώρηση, η αντιπολίτευση το εξέλαβε ως τέτοια (σ.σ. υποχώρηση), αλλά δεν είναι αλήθεια» τόνισε.

Αναφερθείς στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για το Oruc Reis, ο Τούρκος υπουργός παρατήρησε ότι «μάλλον μιλούν στο κοινό τους» και επανέλαβε ότι το πλοίο επέστρεψε για συντήρηση.

Προειδοποίηση για συνέχιση της έντασης με την Ελλάδα

Συνεχίζοντας, προειδοποίησε ότι η ένταση θα συνεχίζεται όσο η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει τις «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις».

«Όσο η Ελλάδα δεν αφήνει στην άκρη τον Χάρτη της Σεβίλλης, τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις για Καστελλόριζο και νησιά, η ένταση θα συνεχίζει να υπάρχει» τόνισε.

Τι είπε για κυρώσεις από την ΕΕ

Μιλώντας για το ενδεχόμενο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας, είπε αυτό επιδιώκεται από Ελλάδα, Γαλλία και Ελληνοκύπριους.

«Δεν περιμένω απόφαση για κυρώσεις στις 24-25 Σεπτεμβρίου, όμως μπορεί να συμβεί. Παρόμοια πράγματα έχουν συμβεί στο παρελθόν» δήλωσε.

Ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση κατά του Μακρόν, λέγοντας ότι δεν είναι ένας έντιμος πολιτικός.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως το Oruc Reis επέστρεψε στην Αττάλεια, τη στιγμή που η Άγκυρα δεν ανανέωσε τη NAVTEX για έρευνες, γεγονός που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Η παρουσία του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο προκάλεσε νέο γύρο έντασης στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας με την Αθήνα να κατηγορεί την Άγκυρα ότι το σκάφος λειτουργεί ενός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΠΗΓΗ

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρε θέλω το σχόλιο σου γι' αυτήν την ανάρτηση του hellenic sunrise: https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2020/09/blog-post_92.html
Τί γνώμη έχεις;
Ν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Ν

Περιέχει και αλήθειες αλλά και ανακρίβειες. Ναι ο Μητσοτάκης έχει υπογράψει συνυποσχετικό για να πάει στην Χάγη με θέμα την Συμφωνία της Λωζάνης. Το λένε στο Μητσοτακέικο εδώ και χρόνια ..ότι θα βρούνε "μια δίκαιη λύση" για να μοιράσουνε το Αιγαίο. Δες την συνέντευξη του Κ.Μητσοτάκη στον Παπαχελά.
https://www.youtube.com/watch?v=U4NgC5GrNBY

Το ότι οι Στρατηγοί είπαν στο ΚΥΣΕΑ ότι μπορούμε να νικήσουμε την Τουρκία με προληπτικό χτύπημα είναι για γέλια.!! Δεν πιστεύω ότι έκαναν ποτέ αυτήν την πρόταση. Μπορούμε να νικήσουμε την Τουρκία...ακόμα και τώρα...η Τουρκία δεν είναι αυτό που δείχνει. Αλλά δεν πιστεύω ότι έκαναν αυτήν την πρόταση οι Στρατηγοί για λόγους που δεν θα αναφέρω δημόσια. Δεν χρειάζεται να μας πει κανείς ότι αν μας ξανακλείσουν μέσα , αν έχουμε ένα Lock Dawn έχουμε καταστραφεί οικονομικά σαν χώρα, αυτό το γνωρίζουν οι πάντες.!!

Έχουν αλλάξει όμως κάποια πράγματα, μην τρομοκρατείστε ακόμα και πόλεμο να έχουμε ε την Τουρκία, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Και εκτός αυτού πότε στην ιστορία μας σαν Έλληνες φοβηθήκαμε έναν πόλεμο;;; Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους πολέμους στην ιστορία της, και όμως είμαστε ΕΔΩ, ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ σε πείσμα όλων.ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.