ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ζάεφ: "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς"

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εμείς το ξέρουμε τι "μάχες" έδωσε, απο την ανάποδη βέβαια. Αλλά αυτό πρέπει να το ακούσουν οι ψηφοφόροι του Κούλη. Γιατί ο ψηφοφόρος της δεξιάς είναι ο πιό εξευτελισμένος κάτοικος της χώρας.!!! Μακονομάχοι.......Ο Κούλης και η Κερακατίνα υποδέχθηκαν τον Ζάεφ με δόξες και τιμές.....Φάτε σανό... έχει φρέσκο.

ΣΧΟΛΙΟ  Μάριος -.-  .....Να μην ξεχνάμε όσα λέχθηκαν παλιά.

 


 

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας έφτασε στην Αθήνα ο Ζόραν Ζάεφ, που θα συμμετάσχει στην 24η συζήτηση του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και αύριο θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Μιλώντας στο euronews, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στην χώρα του και απηύθυνε κάλεσμα για στενότερη συνεργασία, κυρίως στον οικονομικό τομέα.

"Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία" είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη σχέση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, απάντησε: "Έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν".

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε, επίσης, στην ένταση που επικρατεί στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζητώντας την έναρξη διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

"Το θέμα είναι σημαντικό για όλη την περιοχή, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία. Καταρχάς, εγώ είμαι ο Ζόραν Ζάεφ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και την πετύχαμε μέσα από το διάλογο, προσπαθώντας να δεχθούμε και να προστατεύσουμε τον εταίρο της άλλης πλευράς. Στηρίζω πολύ την απόφαση της Τουρκίας να αποσύρει τα πλοία και στηρίζω την επιτροπή για την αποκλιμάκωση του προβλήματος" είπε.

Στην ατζέντα Αθήνας - Σκοπίων βρίσκεται η ευρωπαϊκή πορεία της Β. Μακεδονίας, αλλά και πιο τεχνικά ζητήματα, όπως η έναρξη διακυβερνητικών επιτροπών διαλόγου, η αποφυγή της διπλής φορολόγησης, η προστασία των επενδύσεων και η ενίσχυση της απασχόλησης.

ΠΗΓΗ

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Να μην ξεχνάμε όσα λέχθηκαν παλιά

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/01/



Μάριος -.-

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε Μάριε για την βοήθεια. Θα τοποθετήσω το σχόλιο σου στο θέμα με τον αληταρά τον Ζάεφ.

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Θα πρέπει να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της ελευθερίας της βόρειας Μακεδονίας, όπως έχει το δικαίωμα και η νότια, στέλνοντας αφνιδιαστικά στην πλατεία Σκοπίων 50 άρματα μάχης, κάνοντας σαφές το μύνημα μας ότι θα τους υποστηρίξουμε πλήρως. Και μιας που ήρθαμε και γνωριστήκαμε που να φεύγουμε τώρα.....

Μμ. είπε...



Ό,τι και αν είπης ολίγον.
Ελλάς υπό το γερμανοτουρκοδοσιλογικό μηδέν!
Η άλλη συμμορίτικη πλευρά είναι τουλάχιστον δεδηλωμένοι μη ελληνόψυχοι. Ξένο σώμα, προβλέψιμοι και εν τινι βαθμώ ελεγχόμενοι. Η Νουδουλάρα όμως κάνει την μεγάλη εθνική ζημιά γιατί έχει εθνικό προσωπείο και πελατεία. Ύπουλο, υπονομευτικό, δίβουλο και σκατόψυχο γενιτσαριό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΜΟΣ : Θα πρέπει να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της ελευθερίας της βόρειας Μακεδονίας, όπως έχει το δικαίωμα και η νότια, στέλνοντας αφνιδιαστικά στην πλατεία Σκοπίων 50 άρματα μάχης, κάνοντας σαφές το μύνημα μας ότι θα τους υποστηρίξουμε πλήρως. Και μιας που ήρθαμε και γνωριστήκαμε που να φεύγουμε τώρα.....

Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι φίλε Ατμέ....μα πάρα πολύ.!!Συμφωνώ και επαυξάνω.