ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Άγνωστη ιστορία… Τουρκικό F-16 “στο χαντάκι” μετά από αερομαχία με ελληνικά μαχητικά

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Για αυτό και το Κούλη επειδή γνωρίζει την ανωτερότητα της ελληνικής πολεμικής μηχανής...φροντίζει δια της πλαγίας και πούστικης οδού , μέσω του νομοσχεδίου για την Νέα Δομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να μας "ξεβρακώσει" και να μας αφήσει άοπλους....χωρίς να το πάρει μυρωδιά κανείς.!!Αρκεί να καταργηθούν κάποιες μονάδες στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της δομής των Ε.Δ. και να γίνουν σταδιακά οι μονάδες εθνοφυλακής, αυτό που λέει το όνομά τους.
Απλές μονάδες εθνοφυλακής, χωρίς βαρέα όπλα, χωρίς αντιαεροπορικό πυροβολικό, χωρίς "προσκεκολλημένους", χωρίς ομάδες ειδικών δυνάμεων "για εκπαιδευτικούς σκοπούς", χωρίς μόνιμους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς. Τι θέλετε όταν θα έρθει η ώρα να μας χτυπήσουν οι Τούρκοι (μέσα στο 18μηνο που έρχεται) εμείς να τους κερδίσουμε;;; Τι θέλετε να πάθει εγκεφαλικό το Κούλι ;;; Για αυτό και κάνει ότι μπορεί για να μην είμαστε σε θέση να τους νικήσουμε.


Μεγαλύτερο ήταν τελικά το τίμημα που πλήρωσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την διάρκεια της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης στην περιοχή του Καστελόριζου αφού εκτός από την γνωστή επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος (F-451) επί της τουρκικής Kemal Reis (F-247) κλάσης Barbaros.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες την ίδια χρονική περίοδο για την ακρίβεια μερικές μέρες μετά την περίφημη επακούμβυση που θα στοιχειώνει το Τουρκικό Ναυτικό για πάντα η Τουρκική Αεροπορία απώλεσε ένα μαχητικό F-16C μετά από την αερομαχία στην οποία ενεπλάκη το τουρκικό μαχητικό με ελληνικά αεροσκάφη.

Όπως είχε δημοσιευτεί αρχικά στην ιστοσελίδα “Βελισάριος” στις 20 Αυγούστου, «ζεύγος τουρκικών F-16 επιχείρησε να παρέμβει σε άσκηση συνεργασίας Στρατού Ξηράς – Πολεμικής Αεροπορίας που διεξαγόταν στην περιοχή της Ρόδου (εκτέλεση EAY από αεροσκάφη F-4EPI2K).

Η Τακτική Αεροπορία επέτρεψε στο τουρκικό ζεύγος να πλησιάσει επαρκώς, κι εν συνεχεία αεροσκάφη F-16 από τον βορρά και από τον νότο εκτέλεσαν “τανάλια“, εγκλωβίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη στον χώρο. Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με τους χειριστές της Τουρκικής Αεροπορίας να χάνουν την ψυχραιμία τους (ειδικά ο Νο 2 του ζεύγους), και τα ελληνικά αεροσκάφη να διασκεδάζουν γύρω τους. Η κατάσταση κατέληξε με το τουρκικό ζεύγος να προσγειώνεται στο Νταλαμάν με κατολίσθηση».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το ένα από τα δύο τουρκικά μαχητικά προσγειώθηκε με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την δυνατότητα του πιλότου να ελέγξει το μαχητικό κατά την δύσκολη και απαιτητική φάση της προσγείωσης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν ο πιλότος να μην μπορέσει να προσγειώσει κανονικά το αεροσκάφος και αυτό να καταλήξει εκτός διαδρόμου, όπως χαρακτηριστικά λέει ο λαός «στο χαντάκι». Από την βίαιη αυτή έξοδο του μαχητικού από τον διάδρομο από-προσγειώσεως ο πιλότος δεν τραυματίστηκε και βγήκε σώος από το μαχητικό.

Το ίδιο όμως δεν θα μπορούσε να ισχυριστούμε και για το τουρκικό μαχητικό το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, οι οποίες όπως έγινε γνωστό ήταν πέρα οικομοτεχνικής επισκευής δηλαδή το κόστος επισκευής του αεροσκάφους ήταν υψηλό και δεν άξιζε τον κόπο και τη δαπάνη για την επαναφορά του σε πτητική κατάσταση.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι το κόστος αγοράς ενός μαχητικού F-16C Block40/50/50 Adv. είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ελληνοτουρκική κρίση δεν κόστισε στον Ενρτογάν μόνο τα καύσιμα των πλοίων του Στόλου του και των μαχητικών ούτε το μπάλωμα της τρύπας που η φρεγάτα Λήμνος (F-451) άνοιξε στην πλάγιο οπίσθια πλευρά της φρεγάτας Kemal Reis (F-247) αλλά και την απώλεια ενός μαχητικού αφήνοντας την Τουρκική Αεροπορία με 233 μαχητικά F-16 C/D Block30/40/50/50 Adv.

Και εις ανώτερα «φίλοι και σύμμαχοι» και εις ανώτερα να μας χαρίζεται τέτοιες στιγμές ώστε να παύσουν και οι τελευταίοι εν Ελλάδι… τουρκολάγνοι στην Ελλάδα να μας ζαλίζουν με την δήθεν ανωτερότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Στο οπίσθιο κάθετο, πάνω από την ημισέληνο υπάρχει μια άλλη φιγουρίτσα, τι θέλει να πει το μεμέτ....

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Θέλουν οι κατασκευαστές να νομίζει το μεμετι στην παράκρουση του ότι είναι γενναίο παλληκάρι και ανίκητο συνάμα.

Στο μεταξύ συμβαίνουν τέτοια....

On 8 October 1996 – 7 months after the escalation of the dispute with Turkey over the Imia/Kardak islands, a Greek Mirage 2000 fired an R.550 Magic II missile and shot down a Turkish F-16D[36] over the Aegean Sea. The Turkish pilot died, while the co-pilot ejected and was rescued by Greek forces.[37] In August 2012, after the downing of a RF-4E on the Syrian Coast, Turkish Defence Minister İsmet Yılmaz confirmed that the Turkish F-16D was shot down by a Greek Mirage 2000 with an R.550 Magic II in 1996 after reportedly violating Greek airspace near Chios island.[38] Greece denies that the F-16 was shot down.[39] Both Mirage 2000 pilots reported that the F-16 caught fire and they saw one parachute.[40]


ΠΗΓΗ

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Turkish_Air_Force

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Τελικά μόνο κορδέλα είναι....

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Έχουν πρόβλημα αυτές οι σειρές, πιάνουν φωτιά μόνα τους. Το λέει και η επίσημη αναφορά.....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΡΟΚΚΟΣ : Στο μεταξύ συμβαίνουν τέτοια....

Συμβαίνουν πολλά τέτοια αγαπητέ Ρόκκο μόνοι φροντίζουν να τα ο που οι εδώ προσκυνημένοι φροντίζουν να τα κρύβουν, μην τυχόν και πειραχτούν τα μεμέτια να βγεί στην φόρα η ανικανότητα τους.!!Να θυμηθούμε και την περίπτωση που Έλληνες πιλότοι είχαν πετάξει πάνω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σμύρνης ακολουθώντας μια παρόρμηση και όχι οδηγίες. Το αντίθετο μάλιστα. Φρόντισαν να κρύψουν καλά αυτή τους την ενέργεια, για να μην υποστούν τις συνέπειες. Πετώντας πολύ χαμηλά στα 200 πόδια, αιφνιδίασαν τους τούρκους , και ενώ το ελληνικό Φάντομ είχε χαθεί από τα ελληνικά ραντάρ, (τους έψαχναν με ανησυχία) πέρασαν χαμηλά από τον πύργο ελέγχου του τουρκικού αεροδρομίου και έπιασαν τους τούρκους στον ύπνο...και ενώ τους κυνηγούσε όλη η τούρκικη αεροπορία αυτοί πέρασαν υπερηχητικά πάνω από όλα τα χωριά τους. Πετάξανε πολύ μα πολύ χαμηλά κάπου στα 100 μέτρα και ισιώσανε όλα τα τζάμια.!

Το θέμα είναι ότι σε ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις ασκήσεις στο ΝΑΤΟ η ελληνική πολεμική αεροπορία έρχεται ΠΡΩΤΗ , ενώ τα μεμέετια πάντα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.!! Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βγει κανείς τελευταίος...όταν μιλάμε για αεροπορία της Ολλανδίας...της Πορτογαλίας....της Ισπανίας...τύποις πολεμική αεροπορία έχουν όλες αυτές οι χώρες...και τα τουρκάκια είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ακόμα και από αυτούς.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΜΟΣ :Έχουν πρόβλημα αυτές οι σειρές, πιάνουν φωτιά μόνα τους. Το λέει και η επίσημη αναφορά.....

Ακριβώς φίλε Ατμέ...είναι προβληματικά.