ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν & πανικός Μόσχας…χαλάει με Τουρκία;

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:  Τώρα να θυμίσω τι λέγαμε ΕΔΩ , και ΕΔΩ  και πόσο μέσα έχουμε πέσει;; Γράφαμε τότε...."H σύγκρουση και ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ή Nagorno-Karabakh ( Κara-Bakh) θα τελειώσει τις "φιλίες" πολλών. Διότι μπορεί η Συρία και η Λιβύη να είναι μακριά απο τον Καύκασσο αλλά το Ναγκόρνο Καραμπάχ ...είναι ο Καύκασσος.Και ο Καύκασσος είναι ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ"   Και..." ." Εάν είναι αλήθεια όλα αυτά που φημολογούνται... τότε όταν ο Άρης που από στάσιμος, θα γυρίσει στο ζώδιο του Κριού, ο Ρωσικός Καύκασος θα πάρει φωτιά... η ιστορία θα επαναληφθεί και κάποιοι σύντομα θα επαναπορευθούν στα Όρη της Μηδίας." Αλλά το καλύτερο σας το είχαμε γράψει ΕΔΩ....όταν σας είχαμε πει και το πότε , σας είχαμε μιλήσει για Σεπτέμβριο.!!

Eάν  μέσα στο καλοκαίρι δεν τα βρούνε, τότε τα καλύτερα έρχονται από τον Σεπτέμβριο στον Καύκασο... κρατήστε και δύο περιοχές για αρχή... Ναγκόρνο Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στον ρωσικό Καύκασο και Κασμίρ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν στον ινδικό Καύκασο... ἄτη → ὕβρις → νέμεσις → τίσις... την τίσι την έχει αναλάβει η Αλίκη και η Αλίκη έχει πολλές μορφές" Είπαμε η Αλίκη είναι εδώ και...θυμάται.!!

 «Καλούμε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες άμεσα και να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Η Μόσχα έκανε λόγο για αναφορές που δείχνουν την αύξηση των εντάσεων στην αμφισβητούμενη περιοχή και για τη γνώση στοιχείων για απώλειες ως αποτέλεσμα της τελευταίας βίαιης αντιπαράθεσης, ανέφερε το υπουργείο.

«Είναι απαραίτητο να μεταφέρουμε τα πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όλα τα πυρά πρέπει να σταματήσουν» ανέφερε μιλώντας στο Sputnik ο επικεφαλής της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ρωσικής Άνω Βουλής, την Κυριακή. «Καμία σύγκρουση δεν πρέπει να επιλύεται στο πεδίο της μάχης» σημείωσε ο Ντζαμπάροφ. Να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος γύρος συγκρούσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ξέσπασαν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 27/9/2020.

«Στις 27 Σεπτέμβρη, περίπου στις 6:00 τα ξημερώματα, οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας, προκαλώντας προκλήσεις μεγάλης κλίμακας, έβαλλαν εναντίον των θέσεων των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος ολόκληρης της πρώτης γραμμής, καθώς και οικισμών στην περιοχή» ανέφερε εκπρόσωπος το υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τουλάχιστον 6 οικισμοί δέχτηκαν επίθεση και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ του ντόπιου πληθυσμού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο διοικητής της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κήρυξε την επιβολή στρατιωτικού νόμου και πλήρη στρατιωτική κινητοποίηση, με αφορμή των τελευταίων ένοπλων συγκρούσεων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αζερμπαϊτζάν ορκίστηκε νίκη απέναντι στις δυνάμεις της Αρμενίας, ενώ ο πρωθυπουργός της Αρμενίας κάλεσε τους πολίτες να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ιερή πατρίδα.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK

ΠΗΓΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: