ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΥΠ και ΕΛΑΣ τσάκισαν τους πράκτορες εντός των ΜΚΟ: Μέχρι κατασκοπεία… ΕΥΓΕ

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μάλλον πρέπει να πέσει μπενιλίκι, και να βγάζουμε δημόσια τα αίσχη για να γίνεται δουλειά σε αυτήν την χώρα. Αλλά τι να πούμε όταν ΜΚΟ δίνουν εντολές σε υπουργούς μεγάλη βιομηχανία υπάρχει από πίσω...και αυτή είναι μια μικρή αρχή. Μακάρι να γίνουν και  άλλες συλλήψεις μπας και σωθούν τα ταλαίπωρα νησιά και η ενδοχώρα.

Για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης παραπέμπονται για τα περεταίρω με βάση κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, 33 μέλη ΜΚΟ και δύο υπήκοοι τρίτων χωρών.

Η δράση του οργανωμένου κυκλώματος που θεωρούσε ανθρωπιστική δράση τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου, αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται 35 συνολικά αλλοδαποί και συγκεκριμένα 33 μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης καθώς και δύο υπήκοοι τρίτων χωρών.

Χρονικά, η δράση του οργανωμένου κυκλώματος προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με τη μορφή παροχής ουσιαστικής συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους οι εμπλεκόμενοι, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα, όπως:

– τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τη νήσο Λέσβο,

– τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο,

– τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων,

– τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης),

– λεπτομέρειες για τους χώρους διαμονής στο Κ.Υ.Τ. στη Μόρια της Λέσβου.

Επιπρόσθετα, μέσω εκτεταμένης χρήσης συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης, δυσχέραιναν το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το χρόνο που εξελίσσονταν μεταναστευτικές ροές.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε – με την μεθοδολογία που προαναφέρθηκε – τη διακίνηση προς τη νήσο Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε 32 τουλάχιστον περιπτώσεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.

Στην έρευνα συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ. Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 ΠΗΓΗ

 

3 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Αν αποδοθούν κατηγορίες, τι είδους θα είναι, σε πόσους και ποιους. Πότε θα γίνει η εκδίκαση, αν γίνει..... Καλά κρασιά

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ας πούμε φίλε Ατμέ ότι έγινε μια πολύ μικρή αρχή. Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός έτσι δεν λένε;;

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Ναι η αρχή είναι.... αλλά το περελθόν έχει δείξει, ότι αυτά είναι απλά για να χαμε να λέγαμε. Πες, ότι δεν εμπιστεύομαι κανένα και ειδικά όταν με ένα τηλέφωνο, όλοι οι εμπλεκόμενοι πάνε σπίτια τους