ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Επέστρεψε στην Αττάλεια το Oruc Reis

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μην πιστεύετε τα μπαρμπούτσαλα που σας λένε τα μογγόλια.! Το πλοίο "ξαφνικά" απέκτησε χοντρό πρόβλημα.! Όπως σας είπα από εδώ και μετά θα συμβαίνουν πολλά "περίεργα" όπως με τον θάνατο του Τούρκου Ταξίαρχου, και την "περίεργη" βύθιση των πλοιαρίων στις Η.Π.Α. Το πλοίο πριν δύο μέρες απέκτησε "ξαφνικά" πρόβλημα στον κινητήρα του. Όλα τα άλλα που λένε τα μογγόλια - γιατί η είδηση βγήκε από την Γενί Σαφάκ- είναι ιστορίες του Χάρι Πότερ. Όσο για την πούστρα της Β.P τον Στόλντεμπεργκ , και πουτανάκι του Ερντογάν, αυτός μπορεί να θέλει να μας σπρώξει σε έναν διάλογο με τους Τούρκους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα το δεχτούμε κιόλας.!! Όταν θα έρθουν σε 30 μέρες τα Ραφάλ..τότε η Τουρκία θα ανακοινώσει την "βλάβη" στο πλοίο.!! χα χα χα Θα τα πούμε σύντομα με τα μογγόλια. Εσείς να θυμάστε τι σας είπα για την βλάβη στο πλοίο. Τελευταίο αλλά σημαντικό, ο κάθε πιλότος μας θα χρειαστεί γύρω στις 80 ώρες μόνο για να μάθει το νέο μαχητικό.


Ο τουρκικός τύπος γράφει ότι η απόφαση για την επιστροφή του πλοίου στην Τουρκία και τη μη ανανέωση της Navtex, ελήφθη λόγω των συνομιλιών των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ. Συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις ο Ερντογάν.

Στο λιμάνι της Αττάλειας επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, καθώς χθες Σάββατο δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε το διάστημα 2 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφακ που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, η απόφαση για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Τουρκία και τη μη ανανέωση της Navtex, ελήφθη λόγω των συνομιλιών των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η εφημερίδα γράφει ότι το πλοίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων εντός του πεδίου των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου.

Χθες πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Εμμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας του, με αφορμή δήλωση του Μακρόν, κατά τη συνεδρίαση MED7 της Κορσικής, στην οποία τόνισε πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στην ατζέντα μας. Δεν θέλω να αναφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί ασχολείται μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα τον Ερντογάν και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά. Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά του Μακρόν. Δεν έχετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».

Αναφορικά με την Ελλάδα ο Ερντογάν είπε: «Κοιτάχτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

ΠΗΓΗ

 

 


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αραβικής καταγωγής ο Νίκος Καζαντζάκης:

https://ristorante-verona.blogspot.com/2019/04/blog-post_17.html

Και τέρμα κομμουνιστής και εβραιολάτρης:

https://ristorante-verona.blogspot.com/2019/07/blog-post_12.html

"Λίγη ώρα στην Οδησό και βιαστικά στο τραίνο για Μόσχα. Ξανάδα βίαια όλες τις αγαπητές εβραίικες μορφές —μάτια μάβρα, μύτες γρυπές, χείλια χοντρά— νιόθω μια αλόκοτη συγκίνηση πατώντας το χώμα της Ρουσίας, όταν απο μακριά είδα τη ροζ, φωτεινή γραμη της Ρουσίας, η καρδιά μου σκίρτησε, σα να γύριζα στην πατρίδα. Υποβολή κτλ. μα τί σημαίνει; Η καρδιά μου σκίρτησε. Τόρα σου γράφω απο το βαγόνι όπου με πάει στη Μόσχα. Νύχτα πια, η μέρα είταν ωραιότατη, ήλιος, δροσιά αλαφρα και άβριο ανυπομονώ να φέξει η μέρα και να δω πάλι τα κατάμαβρα χώματα της Ουκρανίας. Αχ! νάμαστε μαζί! Θέμου ποτέ δε θα κάμουμε άραγε το ιερό τούτο προσκύνημα σ’ Μόσχα μαζί; Γιατί έχω το προαίστημα πως θα την ξαναδω για τρίτη και στερνή βολα."

Αυτή η όσο το δυνατόν πιο χυδαία δημοτική, που μου θυμίζει και έτερο μπάσταρδο των εισβολέων μιας άλλης εποχής, το γνωστό γίδι που κοπάναγες πριν από καιρό, μήπως μας λέει κάτι για τη φυλή αυτού που εκφράζεται έτσι; Θέλει ο μούλος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αυτή η όσο το δυνατόν πιο χυδαία δημοτική, που μου θυμίζει και έτερο μπάσταρδο των εισβολέων μιας άλλης εποχής, το γνωστό γίδι που κοπάναγες πριν από καιρό, μήπως μας λέει κάτι για τη φυλή αυτού που εκφράζεται έτσι; Θέλει ο μούλος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει."

Σε παρακαλώ, όλα κι όλα..η αθυροστομία και το μπενελίκιασμα είναι ίδιον την ελληνικής φυλής.!! Εμείς το εφεύραμε πρώτοι.!! Είναι γνωστή οι αθυροστομία των αγωνιστών της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ειδικά τόσο ο Κολοκοτρώνης, αλλά κυρίως ο Καραισκάκης του έδιναν και καταλάβαινε.

«Έλα σκατότουρκε, έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους· έλα να ακούσεις τα κέρατά σας, γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες…Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε ’’από ημάς’’ συνθήκην με “έναν” κόντζιά σκατό-Σουλτάν Μαχμούτην –να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα».

Μήπως και ο Καραϊσκάκης ήταν Εβραίος;; Η μήπως κομμουνιστής;; χα χα χα χα χα νάσαι καλά με έκανες και γέλασα. «Γλώσσα φύσει αχαλίνωτος», σύμφωνα με το Δ. Αινιάνα, ο Καραϊσκάκης ξεχώριζε μάλλον από τους υπόλοιπους αρχηγούς λόγω της συνεχούς χρήσης βωμολοχιών και βρισιών στην ομιλία του.

Επίσης στο εξαιρετικό βιβλίο του Μάριου Βερέττα, ''Τα βρωμόλογα των αρχαίων Ελλήνων'', γίνεται αναφορά στο τρόπο που οι αρχαίοι Έλληνες έβριζαν και χυδαιολογούσαν.Είναι γνωστό πάντως ότι οι αρχαίοι Έλληνες χυδαιολογούσαν συχνά και ήταν αθυρόστομοι.
Μήπως και αυτοί ήταν Εβραίοι και κομμουνιστές;;; χα χα χα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ξέχασα να σου απαντήσω για τον Καζαντάκη....ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ τι ήταν διότι ο κύριος αυτός έχει ΠΕΘΑΝΕΙ.!! Και καμία απόφαση δεν θα πάρει για το μέλλον της Ελλάδας. Τόσο απλά...το τι πίστευε και το τι καταγωγής ήταν ..πέθαναν όλα μαζί με αυτόν. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να διαβάζουν τα βιβλία του, δικαίωμά τους....το μόνο του έργο που έχω διαβάσει είναι ο " Καπετάν Μιχάλης."

ΑΡΡ. είπε...


Καλός αφηγητής, κυρίως θρησκευτικός παραμυθάς τύπου Κοέλιο.
Αν και η ¨Οδύσσειά¨ του (33.333 στίχοι), ένα ποιητικό και γλωσσικό εξάμβλωμα κατά τους κριτικούς, ο ίδιος, όλως παραδόξως, το θεωρούσε το ανώτερο και αντιπροσωπευτικότερο έργο του!
Ο ίδιος, σεξουαλικά ανάπηρος (ανίκανος) θρησκοταλαιπωρημένος και απογοητευμένος έψαχνε μια ζωή για ένα πνευματικό αποκούμπι.
Ειργάσθη ως κορυφαίος δημοσιογράφος ταξιδεύσας μ' αυτήν ιδιότητα εις την τότε κομμουνιστική Ρωσία του Λένιν, Κίνα, φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι κ.λ.π. Ήταν θαυμαστής επαναστατών ηγετών που εκπέμπουν όραμα και ηρωική δύναμι (Λένιν, Μουσολίνι κ.λ.π.) όπως ο δάσκαλός του Νίτσε.
Του επροτάθη για υπουργός παιδείας μετά τον Β΄π.π. και δεν εδέχθη.
Για τον εαυτό του πίστευε ότι ως Κρης είναι ένα γονιδιακό πολυφυλετικό μείγμα Ελλήνων, Σαρακηνών πειρατών και Εβραίων που κατά καιρούς διεβίωσαν εις την μεγαλόνησον. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος ήταν που έγραψε και αυτό:

"Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει."

Το έβαλαν και σε τραγούδι ροκ κάποιοι Κρήτες αυτό το απόσπασμα. Αν τον παίρνουν σοβαρά και εμπνέονται από αυτόν και άλλους μιξοβάρβαρους όπως ο εβραίος Βενιζέλος οι Κρήτες και άλλοι Έλληνες μέχρι και του εθνοκεντρικού χώρου, αν δηλαδή θαυμάζουν τα λάθος πρόσωπα και τα κάνουν και πρότυπα των νέων, αυτό είναι άλλος ένας κρίκος από τις αλυσίδες με τις οποίες το σύστημα κρατάει τους ανθρώπους δεμένους. Εικονικοί ήρωες, εικονικοί άγιοι. Όλα μαϊμού. Μάτριξ του κερατά. Προϋπόθεση για την ελευθερία είναι να σπάσουν κάτι τέτοια δεσμά, να ξεβρακωθούν οι δήθεν.

Είναι και η εποχή του Υδροχόου που το ζητά αν και δεν ξέρω αρκετά από αστρολογία για να το τεκμηριώσω. Λοιπόν, ψεύτικους του παρελθόντος ξεβρακώνουμε ή ου; Αποδόμηση κάνουμε; Ή καλύτερα όλοι ενωμένοι γύρω από τα παραμύθια των ποντικομούρηδων κι ότι γίνει; Μπορεί να κάνω και λάθος, στο χριστιανισμό κτίστηκε ο πολιτισμός της Ευρώπης, δεν τον πετάμε στα σκουπίδια έτσι εύκολα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Προϋπόθεση για την ελευθερία είναι να σπάσουν κάτι τέτοια δεσμά, να ξεβρακωθούν οι δήθεν."

Εδώ συμφωνούμε...φυσικά και πρέπει να σπάσουν τα δεσμά. Όμως τα δεσμά είναι πολλών και διαφορετικών ειδών φίλε σχολιαστή. Και κάθε ένα "κόβεται" με άλλο τρόπο.

" Λοιπόν, ψεύτικους του παρελθόντος ξεβρακώνουμε ή ου; Αποδόμηση κάνουμε; Ή καλύτερα όλοι ενωμένοι γύρω από τα παραμύθια των ποντικομούρηδων κι ότι γίνει; "

Φυσικά και ξεβρακώνουμε, το κάνουμε άλλωστε συχνά εδώ μέσα. Όμως το παραμύθι πολλές φορές είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο με την αλήθεια...που τα έχουν κάνει ένα σώμα. Και εκεί χρειάζονται "λεπτά χειρουργικά" εργαλεία για να γίνει ο διαχωρισμός. Να το δώσω με ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός...είναι σαν να χωρίζεις δίδυμα...αν δεν προσέξεις θα πεθάνουν και τα δύο.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


... στο χριστιανισμό κτίστηκε ο πολιτισμός της Ευρώπης, δεν τον πετάμε στα σκουπίδια έτσι εύκολα.

============================================================================

Αρκεί να μην πετά κι αυτός τόσο απόλυτα, αδιάντροπα και νοσηρά τον ελληνισμό στα σκουπίδια. Του οποίου ελληνισμού σταυρώσας ούτος και διαμερίσας τα ιμάτια οικειοποιήθη την γλώσσαν, διέστρεψε κατά την προκρούστεια μέθοδο (περιτομή) την φιλοσοφίαν του, κατήργησε, ευτυχώς προσωρινά, την εθνική του ταυτότητα, προσεπάθησε δε και προσπαθεί, συστηματικά και ύπουλα ελέγχων την κρατικήν παιδείαν να εξαλείψει την φυσικήν εθνοφυλετικήν συνείδησιν του ελευθέρου πολίτου υποκαθιστών αυτήν δια της διεθνιστικής (αγελαίας) θρησκευτικής αυτού ταυτότητος, θεωρών την εθνικήν τυατότητα και συνείδησιν, και δικαιολογημένα, πολέμιον και απειλήν δια την ιδικήν του πολιτικοθρησκευτικήν και πνευματικήν κηδεμονίαν.
Ας μην υπεισέλθομεν δε και εις την αρχαιοελληνικήν (χριστιανικήν) γενοκτονίαν καθ' ότι,
και όπως συνέβη και κατά τον πρόσφατον ελληνικόν εμφύλιον ότε
ανεμείχθησαν εις αυτόν μετά χαράς όλαι αι όμοροι της Ελλάδος βαλκανικαί κομμουνιστικαί χώραι αποσκοπούσαι εις το λαβείν μερίδια εκ του εδαφικού διαμελισμού της εις περίπτωσιν νίκης των σοβιετοκομμουνιστών και κατόπιν προδοτικής συμφωνίας με τους ελληνοκομμουνιστάς(!)
έτσι και κατά τον ελληνοχριστιανικόν, επί αρχαιότητος, εμφύλιον
ανεμείχθησαν λαβόντες το μέρος του κομμουνοχριστιανικού κινήματος
όλοι οι θανάσιμοι και τότε (Ρωμαίοι, Γερμανικά φύλα, Εβραίοι κ.λ.π.)
εχθροί του ελληνικού γένους. Και όχι μόνο ανεμείχθησαν αλλά ήλεγξαν ολ΄θρια για τον ελληνισμόν το επαναστατικόν χριστιανικόν αυτό κίνημα, κίνημα όπερ επί πρωτοβυζαντινών αυτοκρατόρων σταλινικώς εδραιωθέν προέβη αδίστακτα εις Σκυθοπολικάς διώξεις, και τουρκοειδείς καταστροφάς, σφαγάς και υφαρπαγάς περιουσιών των Ελλήνων με πρόσχημα την θρησκείαν. (Δεν υπήρχε και ελεύθερον εθνικόν κράτος επί Ρωμαιοκρατίας τότε, οπότε πόσο μάλλον...)

Κι αυτό γιατί βασικά ο χριστιανισμός λόγω ιδρυτικού του καταστατικού (δόγματος) είναι έν καθαρά κομμουνιστικού τύπου ασιατογενές απόλυτο, ολοκληρωτικό και ανελεύθερο σύστημα πνευματικής και οικονομικοπολιτικής εξουσίας. Σύστημα όλως αντίθετο και εχθρικόν με το κοσμικόν έθνος-κράτος το οποίο στηρίζεται και διασφαλίζει, συνταγματικά και ανεξίθρησκα, τις πνευματικές και πολιτικές και θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών του.
Αν και την ευθύνην της επικρατήσεως του ακραίου ελληνοκτόνου ρωμαιοχριστιανισμού, φυσικά και δεν φέρουσι αν ποκλειστικώς οι άρχοντες αυτού αλλά διαμοιράζονται αυτήν εξίσου και οι προβατοειδείς οπαδοί-πιστοί του ώσπερεί και παρομοίως την του κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος τοιαύτην οι εκμαυλιζόμενοι, εκβιαζόμενοι και καιροσκόποι ψηφοφόροι του.

ΥΓ:
Ο μεσαίων (χριστιανικός, σινοσοβιετικός, σύγχρονος νεοταξικός ψευδοδημοκρατικός κομμουνισμός-οικουμενισμός) δεν πεθαίνει ποτέ.
Αλλά ούτε και το αντίπαλον δέος αυτού ο ελληνισμός (έθνος-φυλή,ελευθερία, ανθρωπισμός, πολιτισμός)
Έσσεται και πάλιν
ελληνικής νίκης ήμαρ!





Ανώνυμος είπε...

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες Αρρίων, μόνο θα πρόσθετα ότι υπάρχει και μία πνευματικότητα που πάει πακέτο και αξίζει προσοχή, δηλαδή μεταφυσικά πράγματα συμβαίνουν και στον χριστιανισμό, πχ κάποιος που ξέρω online σε μια στιγμή απόγνωσης στη ζωή του άρχισε να προσεύχεται και να ζητά βοήθεια σύμφωνα με τις Ορθόδοξες οδηγίες και η ζωή του άλλαξε δραματικά. Πιθανόν αυτό το κάτι που έλαβε άδεια να επέμβη με τις προσευχές του να μην είναι ακριβώς θετικό, αλλά να παίρνει αντάλλαγμα πίσω, όπως ένα βοσκός φροντίζει μεν τα ζώα του αλλά και τα αρμέγει κάθε βράδυ, συναλλαγή δηλαδή όπου και τα δυο μέρη βγαίνουν κερδισμένα, το ένα παίρνει εμπειρίες και το άλλο κάτι που δεν μπορεί να πάρει με άλλο τρόπο. Είναι μήπως ύβρις να αρνείται ο άνθρωπος αυτό το ρόλο του στο σύμπαν και να προσπαθεί να κάνει χαλάστρα στην ατζέντα των θεών; Για σένα αυτά που λέγανε για ύβρι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν απλά έλεγχος του νου από την τότε θρησκεία, ή υπάρχει τέτοιος ανώτερος νόμος, ύβρις-άτη-νέμεσις-τίσις;

Άλλη μία ερώτηση, τι μορφή είχε ο ανθρωπισμός στον ελληνισμό της αρχαίας Ελλάδας; Εγώ ξέρω δεν έβαζαν τον άνθρωπο στην κορυφή της δημιουργίας όπως οι σημερινοί ανθρωπιστές αλλά τους θεούς και από κάτω τους ημίθεους. Κατηγορούνται ότι είναι και κομμάτι της συνωμοσίας οι ανθρωπιστές, ένας λίθος χαμηλά στην πυραμίδα του συστήματος.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Ούτε κι εγώ, φίλε μου, θέλω είναι με απόλυτον ή παριστάνειν το πνεύμα αντιλογίας αλλά: Πιστεύω απλά ότι ο άνθρωπος είναι ιερός ¨εκ κατασκευής¨του και ως εκ τούτου δεν έχει ανάγκην την επιβεβαίωσι, συνδρομή και έγκρισι καμιάς θρησκείας και θεού θρησκείας. Η οποία θρησκεία εκμεταλλευομένη την πνευματική του ανθρώπου αδυναμία (την οποία κολακεύει και υποθάλπτει με τον τρόπο της υποκρινομένη ότι την θεραπεύει) προβάλλει εαυτήν ως απαραίτητον μεσολαβητήν και αντιπρόσωπον του θεού κατορθώσασα ως εξουσία, δυστυχώς, να γίνη μια ¨εκ συστηματικής προπαγάνδας και εθισμού ¨τεχνητή πνευματική ανάγκη.¨ Ανάγκη και δύναμις οικονομικοπολιτική μάλλον παρά πνευματική.
Θεωρεί λοιπόν η θρησκεία αυτή ότι ο θεός προσεγγίζεται μόνο μέσω αυτής και με τα εγκεκριμένα και συγκεκριμένα υπ’ αυτής θρησκευτικά ¨εργαλεία¨ (προσευχή, μυστήρια, λατρευτικαί και ασκητικαί πρακτικαί κ.λ.π..) Έτσι η πνευματικότης του ανθρώπου καθηλούται (κόλλημα, κόλασις) δια των ψυχαναγκαστικών θρησκειών σε υπανθρώπινο αβέλτερο επίπεδο και σχέσι ηθικής και πνευματικής εξαρτήσεως από το ιερατείο αποθαρρυνομένη και αποτρεπομένη ούτω από του ανάγεσθαι εις ανώτερα, αυτόνομα, φιλοσοσοφικά. (ηρωικό επίπεδο αυτοθρησκείας) επίπεδα συνειδητότητος γιατί αυτό εκφεύγει του εξουσιαστικού-ιερατικού ελέγχου...
Η ουσία πάντως είναι ότι ως ιεροί άνθρωποι κρύβομε πολύ θεό μέσα μας, αν και το πρόβλημα ημών έγκειται στο ότι δεν έχομε και την ανάλογο προς ηθικήν αξιοποίησιν αυτού του μεταφυσικού ηθικοπνευματικού κοιτάσματος ελευθερόφρονα παιδείαν και υψηλή συνειδητότητα, παραμένοντες καθηλωμένοι θρησκοληπτικά στην καθιερωμένη και εμπορευματοποιημένην προς μαζικήν καταναλωσιν θρησκευτικήν λατρείαν και αυθεντίαν. Υψηλή δε συνειδητότης σημαίνει ατομική φιλοσοφική προσέγγισις προς το υπερβατικόν και θείον και ουχί δια μαγικοθρησκευτικών μυστικιστικών τύπων, κανόνων και μεθόδων, προσώπων και συμβόλων προς αυτό.

Η προσευχή είναι αποδεκτή, είναι ουράνιον δώρον, μια αυτοψυχοθεραπεία. Λειτουργεί και απευθύνεται ως σύμ-βολον, ως το ήμισυ (ανθρωποθεός) του εντός ημών θεού, προς το έτερον ήμισυ του θεού αυτού, του εκτός ημών. Μια ιδιωτικής εμπνεύσεως και χρήσεως προσευχή είναι η πιο ιδανική και ασφαλής επικοινωνία προς τας αγαθάς ουρανίας, προγονικάς του ανθρώπου, δυνάμεις ¨Πατερημά ¨ δε και τοιαύται παπαγαλίστικαι και σανοειδείς προσευχητικαί συνταγαί-τσιτάτα μαζικής χρήσεως καλόν μας είναι αποφεύγειν. Δεν ωφελούν, δεν παρέχουν την οριστική ¨ηθική¨ (φιλοσοφική) αυτοδυναμία της χειραφετημένης θρησκευτικώς προσωπικότητος αφού προσφέρουν μόνο μια κάποια προσωρινή ψευδαισθησιακή (πλασέμπο) χαλάρωσι και ευχαρίστησι σαν δόσις ναρκωτικού που, ασυνείδητα και ανεπαίσθητα σχεδόν, σε διολισθαίνει ηθικά και σε μετατρέπουν σε άβουλο, παθητικό και εξηρτημένο υποχείριο του ¨προμηθευτού¨- Γκουρού (εκ του ελλ. επιθ. Γηραιού) του θρησκευτικού αυτού προϊόντος (βλέπε ανά τακτά διαστήματα εξομολόγησι, μετάληψι, κ.λ.π.) για να μη σε χάσουν από δούλο και ¨πελάτη¨…
Δια τούτο εις το παρόν ιστολόγιον (ΑΡΡΙΩΝ, ΜΕΙΔΙΑΣ) επανειλημμένως τονίσαντες υποστηρίζομεν ότι το ελληνικόν πνεύμα ελευθέρωσε και ελευθεροί εμψυχούν τον άνθρωπον δια της φιλοσοφίας (αδόλου έρωτος και ασκήσεως της ελευθέρας ερεύνης, μαθήσεως και γνώσεως), άνθρωπον τον οποίον το ασιατικόν μυστικιστικόν και δουλόφρον πνεύμα επιζητεί μαζικοποιείν, υποδουλώνειν και εκμεταλλεύεσθαι δια της θρησκείας.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ. Περίμενα θα είχες και εσύ όπως ο Λύκαστρος μεταφυσικές εμπειρίες συνεπεία της προσπάθειάς σου προς το υπερβατικόν και το θείον με την φιλοσοφική προσέγγιση που λες αν και μου φαίνεται αυτός δεν περιορίζεται σε αυτήν. Σαν κάτι εκπυρώσεις που γράφει κάπου όπου του χαλάγανε ηλεκτρονικές συσκευές ταυτόχρονα που τις θυμήθηκα σήμερα γιατί μου έτυχε να χαλάσουν δύο ηλεκτρονικές συσκευές με διαφορά μίας ημέρας, εντός εγγύησης και οι δύο ευτυχώς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"τις θυμήθηκα σήμερα γιατί μου έτυχε να χαλάσουν δύο ηλεκτρονικές συσκευές με διαφορά μίας ημέρας, εντός εγγύησης και οι δύο ευτυχώς. "

Σε καλό "δρόμο" βρίσκεσαι χα χα συνέχισε έτσι, έχει και άλλο "μενού" παρακάτω.!!

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Αντευχαριστώ κι εγώ, φίλε μου, για το γόνιμό σου προς εμέ φιλοσοφικό ερέθισμα και λαβήν.
Όσο για τον μεγάθυμον Λ. και κατά το ¨έκαστος κατά τον ίδιον αυτού δαίμονα¨ ο μεν Λύκαστρος είναι των θαυμάτων εγώ δε των πραγμάτων, γειωμένοι πάντως αμφότεροι και μη όπως οι δεισιδαίμονες θαυματομανείς-θαυματοπαθείς εκστατικοί όντες.
Και γαρ η θεία ουσία του μεγαλείου και του θαύματος έγκειται εις την φυσικήν απλότητα των τρόπων και της σκέψεως ήτις απλότης προσεγγίζεται και κατακτάται από τον άνθρωπο δια της μετριοπαθούς ταπεινότητος ως και της, κατά τον Ευριπίδη, ¨σώφρονος απιστίας¨ και ουχί δια του εγωπαθούς ναρκισσισμού της θρησκευτικής πίστεως (θρησκευτικού φανατισμού.)

Ανώνυμος είπε...

Τελικά βρήκες άκρη τι παίζει με τις εκπυρώσεις Λύκαστρε, τι τις προκαλεί, πως τις εμποδίζεις, αν χρησιμεύουν σε τίποτα, και κυρίως πως λέγετα το φαινόμενο στα Αγγλικά;

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Εσύ εύρηκας;

Αλέξης Σταμάτης: Μητέρα Στάχτη (Καστανιώτης, 2005)