ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Ρωσική εταιρία αποχωρεί από το σταθμό του Ακουγιού

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τόσο η Ρωσία όσο και το Ισραήλ έχουν αρχίσει και ανησυχούν από τα γεωπολιτικά επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας. Η δημιουργία του Μεγάλου Τουράν από την Τουρκία θα καθιστούσε τόσο την Ρωσία όσο και το Ισραήλ εξαρτώμενες περιοχές στις ορέξεις της Τουρκίας. Τα λέγαμε και ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ. ...." Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ρωσίας έχει ξεπεράσει το 20% και θα φτάσει τον μισό το 2050 , οπότε η Ρωσία πρέπει να είναι προσεκτική και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία είναι επιφυλακτική για την Τουρκία, το Πακιστάν και γενικά τις ισλαμικές χώρες γύρω της."...και  ....." Ξέχασε ο τούρκος αρθρογράφος να αναφέρει την κυριότερη χώρα της περιοχής που κάνει και κουμάντο, που δεν θέλει η Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά , το....ΙΣΡΑΗΛ.!!" 

Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν να γίνει το πυρηνικό εργοστάσιο. Τα πυρηνικά όπλα ούτε αγοράζονται, ούτε πωλούνται, ούτε δανείζονται, ούτε εκμισθώνονται, ούτε παραχωρούνται. Πόσο μάλλον σε ένα κράτος τρομοκράτη και αιμοσταγή σαν την Τουρκία.Το πιο πιθανό είναι, ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ . Θα καταστραφούν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες που τα κατέχουν, η θα καταστούν άχρηστα, μόλις η τεχνολογία για την εξουδετέρωση της μετά την έκρηξη δράσης τους, ολοκληρωθεί.


Ρωσική εταιρία-κλειδί αποχωρεί από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Μια ρωσική εταιρία έχει αποχωρήσει από τα σχέδια να κτίσει τον πρώτο τουρκικό πυρηνικό σταθμό ενέργειας ως επακόλουθο των εντάσεων που προέκυψαν μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για θέματα που περιλαμβάνουν και τις συγκρούσεις στην Λιβύη, την Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με τα όσα έγραψε το Σάββατο αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα Ντουνιά.
Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν αναπτύξει οικονομική συνεργασία τα πρόσφατα χρόνια, περιλαμβανόμενης και της κοινοπραξίας για την ανάπτυξη του πυρηνικού σταθμού ενέργειας του Άκκουγιού στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Η συμφωνία ορόσημο για το κτίσιμο εργοστασίου δυναμικής 4800 mεγκαβατ υπογράφτηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ρώσσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν το 2010, αλλά φαίνεται πως τώρα τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς οι δύο ηγέτες βρίσκονται ενώπιον διαφορών για σειρά ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.


Η Ίντερ Ράο, μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, απoχώρησε από το σχέδιο έπειτα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την 26η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Κερίμ Ουλκέρ.
Η κίνηση αυτή ήλθε έπειτα από την στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν στην σύγκρουσή του με την Αρμενία για την διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς παραδοσιακά αυτή θεωρείται υπό ρωσική επιρροή.
Παρ’ όλο που διατηρείται μια χρηματοδότηση στο 1% στο Άκκουγιού, ο Ουλκέρ είπε πως η απόφαση προήλθε από τις πολιτικές σχέσεις του προεδρου της Ίντερ Ράο, Ιγκόρ Σέτσιν, οποίος είναι εκ των πραγμάτων βοηθός του Πούτιν.
«Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ίντερ Ράο, η οποία βρίσκεται υπο την διοίκηση του Ιγκόρ Σέτσιν, γνωστού ως του δεύτερου ισχυρότερου ονόματος στην Ρωσία, έχει αποχωρήσει από το πρόγραμμα του Πυρηνικού Σταθμού Ενέργειας του Άκκουγιού. Ειδικά αμέσως μετά την υποστήριξη από την Τουρκία προς το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», έγραψε ο Ουλκέρ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: