ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ο Τραμπ το πήρε απόφαση: Εδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Μπάιντεν

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όλα πάνε όπως τα καταλάβαμε. Πολύς θόρυβος, πολύ κιτρίνισμα, πολύ αμφιβολία πολύ δυσφήμιση προς τους δημοκρατικούς και τώρα ξεκινά η αντιπολίτευση. Σε καμία περίπτωση ο Τραμπ ούτε φάνηκε ότι επιθυμούσε να επανεκλεγεί σε αυτή την συγκυρία ούτε δεν θα παρέδιδε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στον παππού . Όλα ένα show είναι που απλά καταδεικνύει τι θα επακολουθήσει. Με 70 εκ οπαδούς με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του λόγω πρόσβασης σε αυτά ως πρόεδρος με τα ποσοστά που έχει στην Γερουσία θα τους αλλάξει τα φώτα εσωτερικά. Εξωτερικά την δουλειά θα την κάνει ο Πούτιν, η Κίνα, το Ιράν και το γιουσουφάκι όλων αυτών ο Ερντογάν. Αυτά που του έκαναν όσο ήταν πρόεδρος και άλλα τόσα θα τους κάνει. Όσο για μας με όλα όσα έχουμε να τραβήξουμε είτε γεωπολιτικά, είτε οικονομικά είτε με εμβόλια και μεταναστευτικό, δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο... Από 21/1/2021 που θα αναλάβει ο Μπάιντεν θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου Ευρασίας - Δύσης , με μια ΕΕ δουλοπρεπή αναποφάσιστη εξαρτημένη ενεργειακά από τους Ρώσους με μια οικονομία τελείως καμένη, ένα ΝΑΤΟ διαλυμένο, μια Αμερική αποκομμένη, διχασμένη εσωστρεφή οικονομικά που θα έχει να αντιμετωπίσει και αυτή λοκντάουνς και εκτροχιασμό των δαπανών της και του προϋπολογισμού της και μακριά πλέον από την Ευρώπη και χωρίς την παλιότερη επιρροή στην ΜΑ και μια Τουρκία να τους χορεύει όλους στο ταψί έχοντας τις πλάτες των ευρασιατών.


Ο Ντόναλντ Τραμπ, παρότι συνεχίζει να μην παραδέχεται την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν έδωσε το «πράσινο φως» για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος με ένα διπλό tweet ανακοίνωσε πως αν και αμφισβητεί το αποτέλεσμα θα γίνει «αυτό που χρειάζεται να γίνει» για το «καλό της χώρας».

Η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών (GSA), Εμιλι Μέρφι, ενημέρωσε ήδη την πλευρά Μπάιντεν πως και επίσημα ξεκινά η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, με τον ίδιο τον Τραμπ ωστόσο να μην έχει έρθει σε επαφή με τον Μπάιντεν ακόμη.
Τραμπ: Πρότεινα στην Εμιλι να κάνει ότι πρέπει για το καλό της χώρας

«Θέλω να ευχαριστήσω την Εμιλι Μέρφι για την αφοσίωση της στη χώρα μας. Εχει παρενοχληθεί, απειληθεί και κακοποιηθεί - και δεν θέλω να συμβεί αυτό σε αυτήν, την οικογένειά της ή τους υπαλλήλους της GSA. Η υπόθεσή μας συνεχίζεται Δυνατά, θα συνεχίσουμε την μάχη και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Ωστόσο, προς όφελος της χώρας μας, προτείνω στην Έμιλι και την ομάδα της να κάνουν ό, τι πρέπει να γίνει σε σχέση με τα αρχικά πρωτόκολλα και έχω πει στην ομάδα μου να κάνει το ίδιο», ανέφερε ο Τραμπ στο twitter.

    ...fight, and I believe we will prevail! Nevertheless, in the best interest of our Country, I am recommending that Emily and her team do what needs to be done with regard to initial protocols, and have told my team to do the same.
    — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 23, 2020

Ενημέρωσε τον Μπάιντεν η GSA

Το CNN αναφέρει πως ήδη η GSA έχει ήδη ενημερώσει την πλευρά του Μπάιντεν, στο πρώτο βήμα ουσιαστικά από την κυβέρνηση Τραμπ, για να αναγνωριστεί η νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου, η οποία επιβεβαιώνεται στις κάλπες από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αλλά ο απερχόμενος πρόεδρος αμφισβητεί.
Η GSA, άγνωστος σε αρκετούς δημόσιος φορέας που από το 1949 φροντίζει για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, ενημέρωσε επίσημα την ομάδα του Μπάιντεν πως μπορεί να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία.

«Παίρνω τον ρόλο αυτόν πολύ σοβαρά και, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις ως προς τις νομικές αμφισβητήσεις και την κύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, σας αποστέλλω την παρούσα σήμερα για να σας ενημερώσω ότι οι πόροι και οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες σε εσάς», ανέφερε η Έμιλι Μέρφι, η επικεφαλής της GSA, στην επιστολή της στον Μπάιντεν.

Πάντως, κάνοντας ένα ασυνήθιστο σχόλιο, η Μέρφι ανέφερε πως η απόφαση να επιτρέψει την έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας ήταν «αποκλειστικά δική της», σε χωριστή επιστολή της προς την υπηρεσία της, ουσιαστικά αντικρούοντας την ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter.

«Θέλω να το μάθετε απευθείας από εμένα: Δεν δέχθηκα ποτέ πίεση για την ουσία ή τη χρονική στιγμή της λήψης της απόφασής μου. Η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική μου», σημείωσε η Έμιλι Μέρφι. «Δεν δέχθηκα άμεση ή έμμεση πίεση από οποιονδήποτε αξιωματούχο στην εκτελεστική εξουσία - συμπεριλαμβανομένων αυτών που εργάζονται στον Λευκό Οίκο ή στην GSA - για να καθυστερήσω ή να επισπεύσω την απόφαση αυτή», επέμεινε.

Η GSA είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Μέρφι, η οποία διορίστηκε στο αξίωμά της από τον Τραμπ το 2017, θα «διαπίστωνε» (θα ενέκρινε τυπικά) τη μεταβίβαση της εξουσίας όταν το αποτέλεσμα θα ήταν πλέον αδιαμφισβήτητο. «Αντίθετα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ και τους υπαινιγμούς, η απόφασή μου δεν επηρεάστηκε ούτε από φόβο ούτε από ευνοιοκρατία», διαβεβαίωσε η Μέρφι.

    Here's the full letter from Murphy to Biden: pic.twitter.com/DJ4SFLzrfP
    — Jeremy Herb (@jeremyherb) November 23, 2020

Ο νόμος για τη μεταβίβαση της εξουσίας από κάθε πρόεδρο στον διάδοχό του (Presidential Transition Act, 1963) δεν προβλέπει συγκεκριμένη προθεσμία για την έναρξη της διαδικασίας από την GSA, πάντως ιστορικά η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών ενεργεί αφού γίνει σαφές το αποτέλεσμα. Τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ ανακήρυξαν τη νίκη του Μπάιντεν την 7η Νοεμβρίου.
Στο κενό οι προσφυγές του Τραμπ

Με την επιστολή της, όπως τονίζει το CNN, η Μέρφι επί της ουσίας έχει αποδεχτεί τη νίκη του Μπάιντεν ως μία καθ’ όλα «νόμιμη και βέβαιη νίκη». Η κίνηση αυτή επιτρέπει στον Τζο Μπάιντεν και την ομάδα του να ξεκινήσουν να ενημερώνονται από την απερχόμενη διοίκηση, επιτρέποντας την διαδικασία κυβερνητικής χρηματοδότησης για τη μεταβίβαση της εξουσίας.

Η κίνηση έρχεται μετά την επίσημη πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Μίσιγκαν, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί το ίδιο και στην Τζόρτζια, ενώ αναμένεται και η επανακαταμέτρηση στην Πενσιλβάνια όπου κι εκεί ο Μπάιντεν φέρεται να έχει επικρατήσει με άνεση.

Ο Τραμπ και η ομάδα του επιμένουν να αμφισβητούν το αποτέλεσμα και θα συνεχίσουν τις νομικές διαδικασίες, ωστόσο, με την πίεση στο πρόσωπό του να είναι έντονη, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω.
Κατά το CNN αυτό αποτελεί και ένα σημάδι της αρχής του τέλους στην προσπάθεια που κάνει ο Τραμπ να αποδείξει πως υπάρχει νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η νομική του ομάδα παρά τα όσα καταγγέλλει, δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα υποστηρίζει.

Η Μέρφι, διορισμένη από τον Τραμπ, φέρεται να έχει δεχτεί μεγάλη πίεση από τους Δημοκρατικούς για να προχωρήσει τις διαδικασίες, με Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίζουν το ίδιο καθώς θεωρούν πως το εκλογικό αποτέλεσμα έχει κριθεί. Ο γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν από το Οχάιο, δήλωσε πως «δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για οποιαδήποτε εκτεταμένη απάτη ή παρατυπίες που θα άλλαζαν το αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε κατάσταση» και κάλεσε την έναρξη της διαδικασίας μετάβασης.
Εκπρόσωπος Μπάιντεν: Ξεκινάμε τις επόμενες ημέρες συναντήσεις

Από την πλευρά Μπάιντεν, ο εκτελεστικός διευθυντής της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας, Γιόχανς Αμπραχαμ, καλωσόρισε την απόφαση της Υπηρεσίας να επιτρέψει την επίσημη διαδικασία μετάβασης να προχωρήσει, λέγοντας ότι είναι το «αναγκαίο βήμα για να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έθνος μας, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και της οικονομίας, ώστε να επιστρέψουμε πίσω στον σωστό δρόμο.»

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα αρχίσει τη διαδικασία οργανώνοντας συναντήσεις με αξιωματούχους οι οποίοι χειρίζονται την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

«Τις επόμενες μέρες, οι αξιωματούχοι της μετάβασης θα αρχίσουν οι συναντήσεις με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για να υπάρχει πλήρη γνώστη των λογιστικών και της εθνικής ασφάλειας, καθώς και να υπάρξει πλήρη γνώση των ενεργειών της κυβέρνησης Τραμπ σχετικά με τις κυβερνητικές υπηρεσίες», σημείωσε ο Αμπραχαμ.

ΠΗΓΗ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΚ ΚΑΛΗΜΕΡΑ .
ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΚΤΙΜΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΤΡΑΜΠΑΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Q ΚΤΛΠ .

ΠΩΣ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΩΝΟΣ Η ΜΕΡΚΕΛ Ο ΕΚΕΙΝΟΣ Ο Ο Ο Ο Ο .

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ .

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Η ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΟΜΙΜΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΑ .

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΖΗΜΙΟΜΕΝΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΝΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ (ΕΙΧΕ ) ΠΙΣΤΕΨΕΙ .

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ


χρηστος

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Έχω την αίσθηση ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποφύγουν κάποια μορφή εμφυλίου.

Ακόμα και ως έκπτωτος πρόεδρος ο Τραμπ θα έχει την δυνατότητα να κινητοποιήσει εκατομμύρια οπλισμένους οπαδούς του.

Ο γερο-Μπάιντεν παραλαμβάνει μια ωρολογιακή βόμβα που θα εκραγεί στα χέρια του.

Προβλέπω ότι ο ανο'ι'κός θα τα κάνει σκ@τά και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Παραδόξως όμως έχω επίσης την αίσθηση ότι το γεωπολιτικό ντόμινο - παρά τις δυσκολίες που θα περάσουμε - θα φέρει τελικά την Ελλάδα νικήτρια !!

mo είπε...

"Με 70 εκ οπαδούς με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του λόγω πρόσβασης σε αυτά ως πρόεδρος με τα ποσοστά που έχει στην Γερουσία θα τους αλλάξει τα φώτα εσωτερικά". Δεν μπόρεσε να τους αλλάξει τα φώτα ως κυβέρνηση και θα τους τα αλλάξει ως αντιπολίτευση; Νομίζω ότι κάπου κάνεις λάθος Λύκαστρε. Πιστεύω ότι ο Τράμπ δεν αποδέχθηκε την ήττα του(τότε είναι που θα τον τσακίσουν)απλώς ακολουθεί τα πρωτόκολλα για να είναι σύννομος. Όλα θα παιχτούν σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο.Οψόμεθα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε mo κανένα αμερικάνικό δικαστήριο δεν θα ακύρωνε εκλογή προέδρου όσο εκτεταμένη νοθεία και να έγινε.!! Πάντα γίνεται νοθεία στις αμερικάνικες εκλογές...αλλά ποτέ στην αμερικάνικη ιστορία δεν ακυρώθηκε ούτε μια φορά εκλογή προέδρου.

Ο Τράμπ γνώριζε πολύ καλά ότι αν πήγαινε στα δικαστήρια...θα έχανε.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Χρήστο...για εμάς σαν Ελλάδα δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο θα είναι πρόεδρος. Όποιος και να είναι πρόεδρος στην Αμερική θα ενεργεί με βάση τα συμφέροντα του Αμερικανικού κράτους....και όχι με βάση αυτά που συμφέρουν εμάς. Αυτό το τόσο απλό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι πολλοί διότι τα ΜΜΕ άλλα γράφουν υπέρ του ενός και τα άλλα υπέρ του άλλου.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ : Έχω την αίσθηση ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποφύγουν κάποια μορφή εμφυλίου.

Φυσικά φίλε Μιχάλη και δεν θα τον αποφύγουν τον εμφύλιο. Και κάποια στιγμή στο μέλλον , οι ΗΠΑ θα διαλυθούν. Δεν θα έχουν την σημερινή τους μορφή.

mo είπε...

Ο Μπούς ο νεώτερος απ'οσο θυμάμαι κέρδισε στα δικαστήρια την εκλογή του(δεν θυμάμαι,η αλήθεια είναι, αν το είχαν πεί "νοθεία" ή "λάθος" στην καταμέτρηση ψήφων).
Είδα και το νεότερο άρθρο σου με αφορμή το σχόλιό μου.Έχουν λογική αυτά που λες(αν και τη βρίσκω λίγο "προχωρημένη"), εξακολουθώ όμως να εμμένω στην άποψή μου με το επιχείρημα ότι: Όταν κάποιοι σου κλέβουν τις εκλογές με τέτοιο θρασύτατο τρόπο ενώ είσαι κυβέρνηση, τότε φαντάσου τι μπορούν να κάνουν αν γίνουν κυβέρνηση(όπου θα έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι).