ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Βίντεο: Γάλλοι πεζικάριοι πέφτουν σε ενέδρα των Ταλιμπάν – 2010

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Για όσους φαντάζονται την πεζικομαχια ως διαγωνισμό βολής μεγάλων αποστάσεων. Η κάμερα στο κεφάλι του Γάλλου Αλπινιστή μας παρουσιάζει ακριβώς την αντίληψη που έχει στο πεδίο της μάχης ο πεζός και τι είδους βολές στην πραγματικότητα εκτελεί. Επίσης αποδεικνύεται πόσο θεμελιώδες είναι η εκπαίδευση μικρών κλιμακίων, και η φυσική κατάσταση στον αγώνα πεζικού όπως επίσης η ευκινησία και ο όγκος πυρών (καλωσορίσατε στον κόσμο του 5,56)!!!

 Οπτικοακουστικό υλικό μάχης, που λήφθηκε από κάμερα τοποθετημένης επί κράνους, που έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου 2010 στην κοιλάδα Μπεδράου στην επαρχία Κάπισα στο ανατολικό Αφγανιστάν, δείχνει Γάλλους πεζικάριους του 13ου Τάγματος Οπλιτών των Άλπεων (13e BCA), της 27ης Ορεινής Ταξιαρχίας Πεζικού να ολοκληρώνουν την περιπολία τους καθώς δέχονται εντατικά εχθρικά πυρά.

Οι Γάλλοι Στρατιώτες ανταποδίδουν τα πυρά, αλλά με έναν έξυπνο ελιγμό βγαίνουν εκτός ζώνης πυρός. Στα επόμενα λεπτά μάχονται για να καταλάβουν μια δεσπόζουσα, λοφώδη θέση ώστε να μην καταληφθεί από τον εχθρό.

Κάτι που είναι δύσκολο να κατανοήσει ο θεατής βλέποντας το βίντεο είναι η σωματική δύναμη που απαιτείται από αυτούς τους στρατιώτες. Μόλις είχαν ολοκληρώσει περιπολία αρκετών ωρών, οπότε ήταν ήδη κουρασμένοι και εξαντλημένοι. Τώρα πρέπει να ανέβουν ανηφορικά εδάφη με ταχύ ρυθμό, φορτωμένοι με βαρύ εξοπλισμό και σε υψόμετρο όπου ακόμα και οι πιο γυμνασμένοι πρέπει να αγωνιστούν για να εισπνεύσουν την κάθε ανάσα αέρα.


 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: