ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

CIA και γερμανική ΒΝD παρακολουθούσαν τους πάντες μέσω Ελβετίας!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η συγκεκριμένη είδηση, με τις πρόσφατες αλλαγές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μου λέει ότι κάτι "μαγειρεύεται". Ο Έσπερ και οι άλλοι είναι έξω, Μίλλερ και Φλύνν μέσα. Οι σύμβουλοι του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Πολιτικής (Kissinger, Madeleine Albright και άλλοι) έξω .
Η επιδρομή των σέρβερς της CIA στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στον Καναδά, και την Ισπανία.( 5 αμερικανοί στρατιώτες με ελικόπτερο που έπεσε σκοτώθηκαν  στην "Αίγυπτο" και 1 της CIA στην "Σομαλία") ...ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.!!!

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και η γερμανική ομόλογή της δεν έλεγχαν μόνο μια ελβετική εταιρεία ειδικευμένη στην κρυπτογραφία, αλλά δύο, για να κατασκοπεύουν ευκολότερα ξένες κυβερνήσεις, αποκάλυψε η ελβετική δημόσια τηλεόραση, εξωθώντας Ελβετούς κοινοβουλευτικούς να ζητήσουν να διενεργηθεί νέα έρευνα. Τον Φεβρουάριο, ήρθαν στο φως στοιχεία που συγκέντρωσαν από κοινού η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post και η ελβετική γερμανόφωνη δημόσια τηλεόραση SRF. Τα δύο ΜΜΕ αποκάλυψαν τότε ότι η CIA, σε συνεργασία με την BND, είχαν στα χέρια τους από το 1970 τον έλεγχο της εταιρείας Crypto AG, μέσω της οποίας εξασφάλιζαν πρόσβαση σε απόρρητες επικοινωνίες.

Όμως και μια δεύτερη ελβετική εταιρεία, η Omnisec, μικρότερου μεγέθους, χρησιμοποιείτο με τον ίδιο τρόπο, αποκάλυψε το SRF αυτή την εβδομάδα. Ως πριν από δύο χρόνια, όταν ανέστειλε τη δραστηριότητά της λόγω οικονομικών προβλημάτων, η Omnisec πούλαγε συσκευές κρυπτογράφησης φωνής, φαξ και δεδομένων σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Όπως και αυτά της Crypto AG, τα προϊόντα της επέτρεπαν στους Αμερικανούς και Γερμανούς κατασκόπους να αποκτούν πρόσβαση σε ανταλλαγές που οι πελάτες της νόμιζαν πως ήταν ασφαλείς. Η Omnisec όμως είχε επίσης προμηθεύσει συσκευές της σειράς OC-500 σε ελβετικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως και στην UBS — τη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα — και άλλες μεγάλες ελβετικές ιδιωτικές εταιρείες, σημείωσε το SRF.

Αποκάλυψη που ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις, καθώς το σκάνδαλο της Crypto είναι ακόμα νωπό στη μνήμη πολλών. «Αυτό εγείρει ζήτημα κατασκοπείας ακόμη και σε βάρος της χώρας», τόνισε ο Χανς-Πίτερ Πόρτμαν, βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο. Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ο Σέντρικ Βέρμουτ, ζήτησε να διενεργηθεί νέα έρευνα από το κοινοβούλιο. «Πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο σε μια χώρα που δηλώνει ουδέτερη, όπως η Ελβετία;», διερωτήθηκε. Κοινοβουλευτική έρευνα για την υπόθεση της Crypto AG κατέληξε τον Οκτώβριο στο συμπέρασμα ότι οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν επωφεληθεί από τις πληροφορίες που τους έδιναν χάρη στις συσκευές της εταιρείας η CIA και η BND, παρέλειψαν όμως να ενημερώσουν την συνομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Η Υπηρεσία Στρατηγικών Πληροφοριών (SRS), η οποία αποτελούσε προκάτοχο της Συνομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SRC), γνώριζε από το 1993 ότι πίσω από την Crypto AG κρύβονταν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών», κατά το δίκτυο, το οποίο σημείωσε πως η συνεργασία αυτή δεν ήταν παράνομη, ωστόσο υπογράμμισε ταυτόχρονα πως οι Ελβετοί κατάσκοποι την απέκρυψαν εσκεμμένα από τους θεσμούς στους οποίους αναφέρονται. Στους πελάτες της Crypto συγκαταλέγονταν μεταξύ διαφόρων άλλων το Ιράν, στρατιωτικές χούντες της Λατινικής Αμερικής, η Ινδία, το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία, η Λιβύη, αλλά και το Βατικανό, σύμφωνα με την Πόουστ. Τα μηχανήματα που πωλούνταν σε συμμάχους των ΗΠΑ ήταν ασφαλή, ενώ στα άλλα μπορούσαν να αποκτούν πρόσβαση κατά βούληση οι Αμερικανοί κατάσκοποι, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

 

4 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ 56 είπε...

Λύκαστρε καλησπέρα...
Λες πιο πάνω : Κάτι ετοιμάζεται... σε τι αναφέρεσαι ;;; Αν μπορείς να το πεις... δημόσια.

Ανώνυμος είπε...

Από όσα διάβασα σκόπιμα ο Τραμπ δεν ενέπλεξε την CIA στην επιδρομή στους servers της Φρανκφούρτης αλλά στρατιωτικές δυνάμεις που ελέγχει ο ίδιος- εξού κι η απομάκρυνση του Έσπερ που έφερνε αντιρρήσεις...
N.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Απαντώ και στους δυο σας εν συντομία...τόσο ο αξιωματικός της cia που σκοτώθηκε στην "Σομαλία" όσο και οι 5 αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην συντριβή του ελικοπτέρου στην Αίγυπτο...στην πραγματικότητα όλα αυτά συνέβησαν στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, όταν το όταν το DOD / DIA εισέβαλε σε ένα αγρόκτημα διακομιστή της CIA για να συγκεντρώσει στοιχεία για εκλογικές απάτες. Η Σομαλία και η Αίγυπτος ήταν για τα μάτια του κόσμου , στα μέσα ενημέρωσης. Ανταλλάγησαν σφαίρες. Το DOD / DID προφανώς πήρε τους διακομιστές που δείχνουν ακόμη περισσότερες ενδείξεις απάτης στις ΗΠΑ. Παρόμοιες επιδρομές συνέβησαν στην Ισπανία (Βαρκελώνη) και στον Καναδά (Τορόντο).

Θα δούμε τι θα γίνει το επόμενο διάστημα....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η CIA έχει έναν δημοσιοποιημένο επίσημο προϋπολογισμό 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από ολόκληρο τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας ή της Ινδίας. Αναρωτιέμαι πόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό από τα ανεπίσημα κονδύλια.!!!