ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η συμφορά της Αρμενίας! Η Ρωσία όφειλε να πολεμήσει λόγω ΟΣΣΑ, αλλά…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η συμφορά της Αρμενίας θα έπρεπε να μας γίνει μάθημα, αλλά....Το στρατιωτικό πλεονέκτημα των Αζέρων δεν ήταν τα πολλά μη επανδρωμένα αεροχήματα αλλά το ότι ενέταξαν τα αεροχήματα αυτά σε πλέγματα αναγνώρισης - κρούσης. Παρόμοια πλέγματα φτιάχνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, τα οποία αποτελούν καινοφανή απειλή για το Ελληνικό Ναυτικό. Η στασιμότητα στην σκέψη είναι πολύ επικίνδυνη επαγγελματική νόσος για τα στρατεύματα όλου του κόσμου σε όλο το μήκος της Ιστορίας. Και έχει προσβάλει και το ελληνικό...όσο για τους Ρώσσους σας το είχαμε πει ΕΔΩ και ΕΔΩ ότι δεν θα κάνουν απολύτως τίποτε για να βοηθήσουν την Αρμενία....:

" - Συνδεθήκατε με τον αυτόματο τηλεφωνητή του κρεμλίνου, Μετά τον χαρακτηριστικό ήχο, αφήσατε μήνυμα.
- Εδώ Αρμενία ''Εάν χρειαστεί θα σας ζητήσουμε στρατιωτική βοήθεια!''
- Η μνήμη είναι γεμάτη. Το μήνυμα δεν κατεγράφη. Καλέστε αργότερα. Μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ.
"


Στον χαμένο της σύγκρουσης εστιάζει η Tageszeitung (ΤΑΖ) του Βερολίνου: “Συμφορά στην Αρμενία” είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ενώ σε ανταπόκριση από τη Μόσχα σημειώνεται ότι η Ρωσία δεν επενέβη υπέρ των Αρμενίων, ακόμα και μετά την κατάρριψη ρωσικού στρατιωτικού ελικοπτέρου από τους Αζέρους. “Για τη Ρωσία το περιστατικό θα μπορούσε να γίνει αφορμή για να μπει στον πόλεμο υπέρ των Αρμενίων”, τονίζει ο αρθρογράφος.

“Είχε προκύψει λόγος για την ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής ασφάλειας. Η Αρμενία και η Ρωσία ανήκουν στην αμυντική κοινότητα του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ). Αλλά και το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν είναι μέλος αυτής της κοινότητας. Τελικά το περιστατικό αξιοποιήθηκε ως αφορμή για την άμεση αποστολή ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο μέτωπο”.

Πάντως η Frankfurter Rundschau εκτιμά ότι “η Αρμενία έχει χάσει αυτόν τον πόλεμο μόνο κατά το ήμισυ. Και το Αζερμπαϊτζάν μόνο κατά το ήμισυ κέρδισε. Οι Αρμένιοι δεν ικανοποιούνται με το ακρωτηριασμένο Καραμπάχ που έχουν πλέον στην κατοχή τους, αλλά και οι νικητές Αζέροι δεν βλέπουν τον λόγο να αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις. Η σύγκρουση μπαίνει σε μία νέα περίοδο, αλλά δεν έχει παρέλθει. Και η εκεχειρία δεν σημαίνει ειρήνευση”.

ΠΗΓΗ: DW

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Οι Αρμένιοι είχαν 30 χρόνια στην διάθεσή τους για να οργανώσουν την άμυνά τους στο Αρτσάχ, αλλά - όπως αποδείχτηκε - μάλλον έπαιζαν τα...μπεγλέρια τους και περίμεναν από άλλους να τους σώσουν ( Ρωσία).

Τι έκαναν τόσες δεκαετίες τα εκατομμύρια των πλουσίων Αρμενίων της διασποράς;;; Εντελώς γυμνή από αεροπορία και Α/Α άμυνα βρέθηκε η Αρμενία.

Ας γίνει αυτό παράδειγμα για εμάς !!

ΥΓ - Πάντως αγαπητέ ΛΥΚΑΣΤΡΕ σε κανένα άλλο ιστολόγιο δεν διάβασα ( μάλλον διότι δεν πέρασε από το μυαλό κανενός ) η ΙΔΙΟΦΥΗΣ σκέψη σου ότι τελικώς ΚΑΙ οι Αζέροι είναι ηττημένοι, διότι ο κοντοΠούτιν τους έβαλε στο χέρι - πιθανώς να υπάρχει μυστική συμφωνία Ρώσων-Αζέρων για το αέριο της Κασπίας.

Εάν ισχύει αυτό, ο κοντοΠούτιν είναι όντως καλός σκακιστής, οι Αζέροι είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΗΡΑΜΑ, οι Αρμένιοι απλώς παράπλευρες απώλειες και οι ηλίθιοι Τουρκαλάδες που πανηγυρίζουν...απλώς ηλίθιοι !!!

Ο Πούτιν έβαλε πόδι με στρατό ΜΕΣΑ στο Αζερμπαιτζάν και πάει να μονοπωλήσει το φυσικό αέριο για την Ευρώπη...Μάλλον αυτό παίζει και είσαι ο ΜΟΝΟΣ που το βλέπει... Τα συγχαρητήριά μου !!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

MIXAΛΗΣ :Οι Αρμένιοι είχαν 30 χρόνια στην διάθεσή τους για να οργανώσουν την άμυνά τους στο Αρτσάχ, αλλά - όπως αποδείχτηκε - μάλλον έπαιζαν τα...μπεγλέρια τους και περίμεναν από άλλους να τους σώσουν ( Ρωσία).

Aγαπητέ Μιχάλη η έκβαση του πολέμου διάρκειας 44 ημερών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ήταν προδιαγεγραμμένη από την στιγμή που η Αρμενία επέδειξε απροθυμία-αδυναμία να εμπλέξει την (μικροσκοπική έστω) Αεροπορία της, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε πλήρως και επιτυχώς η πλευρά Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.

Διότι μετά την απώλεια ενός Α/Φ (είτε λόγω κατάρριψης είτε από άλλη αιτία) την 3η ημέρα επιχειρήσεων εντός της επικράτειάς της, η Αρμενία επέδειξε απροθυμία να εμπλέξει τα υπόλοιπα Α/Φ και επιθετικά Ε/Π για λόγους που μόνο η ηγεσία της γνωρίζει. Μπορούσαν αλλά δεν το έκαναν.
Αυτό έκρινε την τύχη του πολέμου στο Ν.Κ

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Σίγουρα λοιπόν πρέπει κι εμείς να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής συγκρούσεως...

Και μια ερώτηση :

Θα υπήρχε κατά την γνώμη σου τρόπος - φυσικά με μυστικότητα και από μια υπεύθυνη ΕΘΝΙΚΗ κυβέρνηση - να αποκτήσουμε πυρηνικό όπλο από την Ινδία ;;

Έστω 2-3 βόμβες ισχύος Χιροσίμα...

Ξέρω ότι τα πυρηνικά δεν πωλούνται και επιτηρούνται αυστηρώς, αλλά - δεδομένου ότι η Τουρκία κάποια στιγμή θα επιδιώξει να πάρει πυρηνικά από το Πακιστάν - γιατί να μην μπορούμε κι εμείς ;;

Με ένα όπλο μαζικής καταστροφής στα χέρια της η Ελλάδα θα αντιστάθμιζε σε μεγάλο βαθμό την μεγάλη αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων της...

Αφού μπορεί το Ισραήλ, γιατί όχι κι εμείς ;;