ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Όποιος ενώσει Αρκτική με Μεσόγειο γίνεται ο Κυρίαρχος του Πλανήτη. Διαμορφώνεται ένας νέος πλανήτης, μέσα στον πλανήτη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όπως έχουμε ξαναγράψει ΕΔΩ ,  από την την στιγμή που άνοιξε το Βορειοδυτικό πέρασμα, τα Στενά του Βοσπόρου , χάνουν την γεωστρατηγική τους αξία.!! Για τους Αμερικάνους η Αρκτική είναι ότι η Μεσόγειος για τους Έλληνες. Υπάρχουν 5 παίκτες που θα παίξουν γεωπολιτικά στην περιοχή, με πρώτη και καλύτερη την Ρωσσία που είναι αυτή που έχει τα σημαντικότερα αποθέματα, ορυκτών πόρων, αλιείας, και τα οικονομικά της ενδιαφέροντα είναι συνδεδεμένα με τον Βορρά. 

 Οι πάγοι λιώνουν, συμφωνία για τα ακριβή σύνορα των χωρών της Αρκτικής δεν υπάρχει και οδηγούμαστε σ' ένα ακόμη μέτωπο αντιπαλότητας με νέες θαλάσσιες διαδρομές και ενεργειακές πηγές. Ρωσία, Δανία, Νορβηγία και Καναδάς έχουν υπογράψει την UNCLOS  πλην των Αμερικάνων.
Η Κίνα το 2018 αυτοανακηρύχθηκε ως "Near Arctic State" και το 2018 άρχισε να επιδιώκει τον πολικό δρόμο του μεταξιού. Το 2019 ο Μ.Pompeo στο Αρκτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε για την Αρκτική ως το πεδίο παγκόσμιας δύναμης και ανταγωνισμού.


H Ρωσία στο επόμενο διάστημα θα αυξήσει το στρατιωτικό και εμπορικό της αποτύπωμα στον αρκτικό κύκλο, αναπτύσσοντας και άλλες στρατιωτικές και ναυτικές βάσεις. Η ασφάλεια της Αρκτικής καθορίζεται από τρείς πραγματικότητες :

- Η ισορροπία δυνάμεων σε σχέση με την Κίνα τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο. 

- Οι ψυχροπολεμικές αντιπαλότητες ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία 

- Η αυξανόμενη στρατηγική σύγκλιση Ρωσίας-Κίνας 

Γροιλανδία και Ισλανδία αποτελούν τα πεδία διπλωματικών αντιπαραθέσεων ΗΠΑ-Κίνας. O Tράμπ σύμφωνα με ένα σημείωμά του(;) ήθελε να δημιουργήσει αρκτικό στόλο μέχρι το 2029 με 3 παγοθραυστικά. Στην φώτο κάτωθι βλέπουμε τα εκτιμώμενα αποθέματα ενεργειακών πηγών.


 Υπολογίζεται περίπου στο 30% ως προς ανακάλυψη πηγών φυσικού αερίου και περίπου 13% πετρελαϊκών αποθεμάτων. Τα δεδομένα είναι καθαρά γεωλογικά δίχως να λαμβάνονται υπόψιν το κόστος εκμετάλλευσης ή κατά πόσο εφικτό είναι να θεωρηθούν εκμεταλλεύσιμα.Αν και τα ποσοστά είναι μεγάλα, ο ρόλος των χωρών της Μέσης Ανατολής δεν θα αλλάξει, παραυτά θα επηρεάσει θετικά την οικονομία των αρκτικών χωρών...Χάρτης πηγών φυσικού αερίου και πετρελαίου.


 Η διαδρομή NSR (Northern Sea Route) εκτιμάται ότι θα ειναι η 1η που έχει απελευθερωθεί απ' το λιώσιμο των πάγων. Το ταξίδι ανάμεσα στην ανατ. Ασία και δυτ. Ευρώπη θα γίνεται μέσα σε 10-15 μέρες(12.800km) έναντι 21 μέρες (21.000km). Η φιλοδοξίες όμως της Ρωσίας στην Αρκτική υποφέρουν , καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον των εθνικών πετρελαϊκών εταιρειών της Ρωσίας (δηλαδή οι μόνες εταιρείες που έχουν πρόσβαση στην Αρκτική) έχουν επιδεινώσει τα πράγματα μόνο για την Ρωσία καθώς έχουν απαγορεύσει στους Δυτικούς μεγάλους να συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις της Αρκτικής.
"Tom Udall: Η διακοπή των γεωτρήσεων στην Αλάσκα ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης Biden"...Ο υποψήφιος για το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι άδειες για γεωτρήσεις στην Αρκτική θα εξετασθούν την πρώτη μέρα.

 
Από την τήξη των αρκτικών πάγων και το άνοιγμα του Αρκτικού Κύκλου στη ναυσιπλοΐα μέχρι την περιβόητη BRI (Belt Road Initiative), που είναι ο νέος Δρόμος του Μεταξιού της Κίνας, διαμορφώνεται ένας νέος πλανήτης μέσα στον πλανήτη. Ένα υποσύστημα ,κέντρο/Καρδιά του οποίου είναι το Αιγαίο και ευρύτερα η Ανατολική Μεσόγειος, αυτό φαίνεται και γεωγραφικά. Παραφράζοντας λοιπόν τον Χάλφορντ Μακίντερ, όποιος ελέγξει αυτή την περιοχή βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει ένας από τους κυρίαρχους του πλανήτη.


 Σας το είχαμε ξαναπεί ΕΔΩ, ότι όποιος ΕΝΩΣΕΙ Αρκτική και Μεσόγειο γίνεται ο Κυρίαρχος του Πλανήτη. Η πλωτή ένωση Αξιού-Μοράβα-Δούναβη είναι για να ΕΝΩΣΕΙ ΑΡΚΤΙΚΗ με ΜΕΣΟΓΕΙΟ για ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι είχε γίνει και στο παρελθόν δηλ. Στο όχι πολύ μακρινό και στο περίπου... λουκούμια τέλος αλλά βρήκα σαλαμι