ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Τα Υψίπεδα του Γκολάν θα επισκεφθεί σήμερα ο Μ. Πομπέο.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :  Εδώ  κάτι "μαγειρεύετε" για να επισκεφθεί την Κοίλη Συρία ο Πομπαίο, κάτι σοβαρό συμβαίνει. Όλη η Συρία είναι κούφια από κάτω..Μιλάμε για τα υπόγεια Τυφώνεια στα οποία κάποτε μπήκε ο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ και έβαλε τάξη.... σας έχουμε ξαναμιλήσει για την υπόγεια υποχθόνια αυτοκρατορία...ΕΔΩ. Υπάρχουν 7 υπόγειες κοιλότητες μέσα στην γη. Μία στην Μακεδονία, και μία κάτω από τα υψώματα του Γκολάν, για αυτό οι αρχαίοι μιλούσαν για "κοίλη Συρία". Η υποχθόνια αυτή αυτοκρατορία....έχει και το δικό της υπόγειο μετρό.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, ένα συριακό έδαφος το οποίο κατέλαβε το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1967 επί του οποίου η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγνωρίσει την ισραηλινή κυριαρχία.

Ο Πομπέο επιβεβαίωσε την επίσκεψη αυτή, στην οποία είχαν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου από την Ιερουσαλήμ.

“ Σήμερα θα έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ τα Υψίπεδα του Γκολάν. Η αναγνώριση της περιοχής αυτής ως μέρος του Ισραήλ ήταν μια απόφαση που ο πρόεδρος Τραμπ έλαβε (το 2019) που είναι ιστορικά σημαντική και απλώς μια αναγνώριση της πραγματικότητας”, επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπροσώπου του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος κατήγγειλε ότι “ η επίσκεψη Πομπέο σε μια κατεχόμενη περιοχή αποτελεί ενεργή συνέργεια σε αυτή την κατοχή”.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Πομπέο και τον Τραμπ για την πολιτική τους στη Μέση Ανατολή.

Εξάλλου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν “ άμεσα” μέτρα εναντίον των οργανώσεων που συνδέονται με το κίνημα BDS (Μποϊκοτάζ, Αποεπενδύσεις και Κυρώσεις) κατά του Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε “ αντισημιτικό”.

“ Σήμερα θέλω να κάνω μια ανακοίνωση (…) θα λάβουμε άμεσα μέτρα για να εντοπίσουμε τις οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκστρατεία μίσους που διεξάγει το BDS και θα αποσύρουμε την αμερικανική στήριξη προς αυτές”, δήλωσε ο Πομπέο.

Τον Φεβρουάριο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε κατηγορήσει τον ΟΗΕ ότι “ μεροληπτεί εναντίον του Ισραήλ” μετά τη δημοσιοποίηση ενός καταλόγου με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εβραϊκούς οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Η δημοσίευση αυτή “ διευκόλυνε” την εκστρατεία του BDS και “ απονομιμοποιεί το Ισραήλ”, είχε εκτιμήσει τότε ο Πομπέο.

Το κίνημα BDS είναι μια παγκόσμια εκστρατεία οικονομικού, πολιτιστικού και επιστημονικού μποϊκοτάζ του Ισραήλ προκειμένου να επιτευχθεί το τέλος της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και του εβραϊκού εποικισμού.

Οι υποστηρικτές του βασίζονται στο παράδειγμα της Νότιας Αφρικής, λέγοντας ότι το μποϊκοτάζ της χώρας συνέβαλε στον τερματισμό του Απαρτχάιντ.

Το Ισραήλ κατηγορεί το κίνημα BDS για αντισημιτισμό και ότι αμφισβητεί την ίδια την ύπαρξη του εβραϊκού κράτους.

Βάσει νομοθεσίας που ισχύει από το 2017, το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός του αλλοδαπών που πιστεύεται ότι στηρίζουν το BDS.

 

ΠΗΓΗ

 

2 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Πολύ "περίεργες" πρωτοβουλίες παίρνει ο Πομπέο, ειδικά τώρα που - υποτίθεται - θα παραδώσει την εξουσία...

Αληθεύει ότι προορίζεται για διάδοχος του Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Όντως φίλε Μιχάλη..πολύ "περίεργες" κινήσεις και τώρα που ο Τράμπας θα παραδώσει σε λίγο την εξουσία.!!Και τώρα που είπα Τράμπας, και πριν τις εκλογές είχα διακρίνει μια όχι τόσο έντονη διάθεση επανεκλογής του. Ακόμα και στοιχεία για νοθεία που έχει, πιστεύω πλέον ότι δεν θα τα δώσει στην δημοσιότητα, δεν θα τα βγάλει στην φόρα.

Και θα παραδώσει στους Δημοκρατικούς , για να βγάλουν αυτοί το φίδι απο την τρύπα. Να τα βάλουν με Πούτιν και Κίνα. Και αυτός εκ των έσω να τους πριονίζει. Αν πριν την λήξη της θητείας του , δω ότι δυναμιτίζει τις σχέσεις ΗΠΑ με την Ευρασία και ιδιαίτερα με Πούτιν και Ιράν, αλλά και με Ερντογάν ...τότε θεωρώ σίγουρο το τι ακριβώς σκέφτεται και σχεδιάζει.