ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ivan Torrent : The Power of Will


7 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Ωραίο κομμάτι !!

Το μεγαλιθικό αστεροσκοπείο της NABTA είναι στην εικόνα ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ναι αυτό είναι φίλε Μιχάλη το μεγαλιθικό αρχαίο αστεροσκοπείο της Nabta Playa στην έρημο της Νουβίας, 800 χιλιόμετρα μακριά από το Κάιρο. Από τις έξι μυστηριώδεις μόνιμες πέτρες στο κέντρο του πέτρινου κύκλου, πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος ενός αρχαίου χάρτη αστεριών. Κάθε πέτρα φαίνεται να αντιπροσωπεύει ένα αστέρι στον ουρανό.

Λίγο πριν από την ανατολή του ηλίου στο θερινό ηλιοστάσιο γύρω στο 5000 π.Χ., τρεις από τις πέτρες στο κέντρο του πέτρινου κύκλου θα είχαν ευθυγραμμιστεί τέλεια με τα αστέρια της ζώνης του αστερισμού του Ωρίωνα.

ΑΡΡ. είπε...



Και εις το βάθος του νυκτερινού ορίζοντος καταυγάζει μεγαλοπρεπής ο αστερισμός-ζώδιον του Λέοντος (-12 χιλ. έτη), εις τον οποίον ατενίζει και η λεοντόμορφος αιγυπτιακή Σφιγξ, σηματοδοτών την εποχήν κατά την οποίαν αρχίζει η μεγαλειώδης πολιτισμική επί γης πλανητική εποποιϊα του δαμαστού των λεόντων Ηρακλέους ή Έλληνος ανθρώπου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΡΡ και πάλι πριν 12.000 χρόνια και πάλι, οι άλλες τρεις πέτρες ευθυγραμμίζονται ακριβώς με τους ώμους του Ωρίωνα. Ο πέτρινος κύκλος είναι ένας ακριβής αστρονομικός χάρτης παρακολούθησης που χρονολογείται από το 16.500 π.Χ. περίπου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δείτε εδώ...

https://prnt.sc/vmg6vl

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


....εν δε τοίς βουκολίοις, οκτωδεκαέτης ών (ο Ηρακλής), τον Κιθαιρώνιον ανείλε λέοντα. ούτος γαρ, ορμώμενος εκ του Κιθαιρώνος, τας Αμφιτρύωνος έφθειρε βους. Τούτο δε ποιήσας, την μεν δοράν του λέοντος ημφιέσατο, τωι δε χάσματι (το σκαλπ) εχρήσατο κόρυθι. (χρησιμοποίησε ως περικεφαλαία).

(Εκ της ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ βιβλιοθήκης.)



Κιθαιρώνος

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



.... μεγέθει και ρώμηι (ούτος ο Ηρακλής) πάντων διήνεγκεν (διέφερεν.)
Ήν δε και θεωρούμενος (κατά την θεωρίαν, θωριάν)
φανερός, ότι ΔΙΟΣ ΠΑΙΣ ήν.
τετραπηχυαίον (¨δίμετρος¨ περίπου ήτοι τεσσάρων πήχεων, 4 Χ 0,46 περίπου)
μεν γαρ είχε το σώμα,
ΠΥΡΟΣ Δ' ΑΙΓΛΗΝ ομμάτων έλαμπεν.