ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ποιός παράγγειλε το Μήλο;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : ΄Εδώ  σας θέλω μάγκες μου...διότι για ένα "μήλο" έγινε ο πόλεμος στην Τροία..!! Καλημέρες.



6 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


Πολύ πνευματώδης η εικών
και ισχυρόν ιστορικόν συμβολισμόν υποκρύπτουσα.

Μήλον (γαιόσχημον) της πλανητικής κυριαρχίας
άρα και της έριδος-διχασμού των εθνών μήλον;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ax αυτό το "μήλο" τι μας κάνει.!! Πως θα το λέγαμε στα αγγλικά;;; "Golden Apple" ή "Red Apple". Ναι αλλά στα τούρκικα έχει την μορφή "KIZIL ALMA" που σημαίνει επίσης "κόκκινο/χρυσό μήλο". Και αν σου πω αγαπητέ φίλε ότι το πραγματικό όνομα της ΡΩΜΗΣ-ROMA ROME),σχετίζεται με την τούρκικη λέξη "ARAMA" που σημαίνει "περιπλάνηση", τι θα μου πεις;;;Αν σου πω ότι η αρχαία πόλη της Ρώμης χτίστηκε από τους Τουρανούς θα με πιστέψεις;; Διότι δεν ήταν ο Romulus ο ιδρυτής της πόλης...αλλά οι Ετρούσκοι TARQUIN βασιλιάδες που ίδρυσαν την πόλη και κυβέρνησαν για εκατό χρόνια πριν χάσουν την πόλη από τους λεγόμενους «Ρωμαίους».

Ακριβώς όπως οι κλέφτες αυτοκινήτων αλλάζουν το χρώμα και τον σειριακό αριθμό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου και μετά το καταγράφουν ως δικό τους, όσοι πήραν την πόλη από τους αρχικούς Τουρανούς άλλαξαν όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την αρχική ταυτότητα της Τουρανικής της καταγωγής και την ονόμασαν ως δική τους πόλη.

Όμως η συνέχεια του αίματος υπάρχει.!!

ΑΡΡ. είπε...


Οι Ετρούσκοι πάντως είχαν ελληνική κουλτούρα και αλφάβητο μη αναγνώσιμο μέχρι στιγμής. Προσωπικώς και επισκεφθείς ετρουσκικούς τάφους εν Ιταλία προ αρκετών ετών είδα ότι είχον όπως και οι ελληνικοί και μακεδονικοί στους τοίχους των εζωγραφισμένα ομηρικά και ελληνομυθολογικά θέματα.
Η λέξις Τυρρηνοί<Τυρσηνοί, και Ταρ-κίνιοι (εξ ού Τυρρηνικόν το μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας πέλαγος) είναι ομόρριζος της ελληνικής τύραννος ως και της λατινικής turr-is, (γεν. -is) που σημαίνει πύργος (προφανώς η κατοικία του τυράννου-Τυρρηνού βασιλέως.) Παράβαλε και ταρ-σανάς (μικροναυπηγικόν κτίσμα, νεώριον) αλλά και Ταρ-σόν της μικρασιατικής Κιλικίας, γενέτειρα του απ. Πάμπλο. Χμ!...
Άρα ήξεραν που έστειλαν τα κρονοτυφώνεια ιερατεία τα Τουρανομόγγολα επί υστέρου Βυζαντίου. Υπήρχαν πανάρχαιαι ρίζαι των εκεί...
Εμείς οι Έλληνες μόνο, σανοφάγοι ανέκαθεν, κοιμώμεθα όρθιοι ελλείψει εθνικής παιδείας και αγωγής. Licht, mehr licht... που έλεγε κι ο βόρειος φιλέλλην σοφός.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Εξαιρετικη αναρτηση και αποκαλυπτικα σχολια!
Απο τα καλυτερα θεματα του ιστιολογιου.
Ευχαριστω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Ρόκκο...έχω και άλλα στοιχεία που δεν ανέφερα ακόμη.! χα χα Σίγουρα θα τα βρεις και αυτά ενδιαφέροντα.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Λ.
Και αν σου πω αγαπητέ φίλε ότι το πραγματικό όνομα της ΡΩΜΗΣ-ROMA ROME),σχετίζεται με την τούρκικη λέξη "ARAMA" που σημαίνει "περιπλάνηση", τι θα μου πεις;

.........................................................................

To ROMA αναγιγνώσκεται αντιστρόφως ήτοι AMOR το οποίον δεύτερον είναι και το μυστικόν και απόρρητον όνομα της Ρώμης, δοθέν υπό του ιερατείου της κατά την ίδρυσιν αυτής και μετά του σχετικού τελετουργικού βαπτίσεως-ονοματοθεσίας της (απηγγέλλετο κρυφίως)
και το οποίον AMOR είναι το όνομα της προστάτιδος αυτής θεάς Αφροδίτης, μητρός του εθνικού της ήρωος Αινείου, συγγενούς του Τρωός βασιλέως Πριάμου και έχοντος, κατά την ελληνικήν και ρωμαϊκήν μυθολογίαν, πατέρα τον Αγχίσην και αδελφόν τον Λύρον.

Ο Ησίοδος (Θεογονία, 1011-16) αναφέρει κάτι εντυπωσιακώς αποκαλυπτικόν:
¨Κίρκη δ' Ηελίου θυγάτηρ Υπεριονίδαο,
γείνατ' Οδυσσήος ταλασίφρονος εν φιλότητι
Άγριον ηδέ Λατίνον αμύμονα κρατερόν τε.
οι δη τοι μάλα τήλε μυχώ νήσων ιεράων
πάσιν Τυρσηνοίσιν αγακλειτοίσι άνασσον.¨

(Κίρκη θυγάτηρ Ηλίου (υιού) Υπεριονίδου
εγέννησεν του ψυχωμένου Οδυσσέως δι' ερωτικής επαφής
τον Άγριον (πρβ. Αγρίνιον) και Λατίνον τον άμωμον και ισχυρόν
οι οποίοι πολύ μακράν (;) εις το άδυτον των ιερών νήσων

(πρβ. ρ. νήχομαι> νήσσα, ναύς, ναύτης, ναός, νήσοι-πλανήται μακάρων (πρβ. μήκος,μακράν)

εις άπαντας τους περιφήμους Τυρρηνούς ήσαν άνακτες.
(Πρβ. άναξ, ανάκτορον, άνασσα, Παντάννασα, Χάνος, Τζέκις Χαν, Άννα, χανούμ και χανουμάκια στον Αλή πασά τα πάνε...)

Δεδομένου γαρ ότι πάσα λέξις της θείας ελληνικής γλώσσης είναι ιερά (τέλειον, χειρουργικής ακριβείας, πνευματικόν εργαλείον της τάξεως θεών και διαγαλαξιακής χρήσεως)
ήτοι είναι κυριολεκτικώς ¨ουσιαστική¨ ενέχουσα και δηλούσα το ακριβές γνωσιακόν και σημασιολογικόν περιεχόμενον εις ό, τι περιγράφεται,
και τα της γενεολογίας αρχαία και μυθολογικά ονόματα της ελληνικής γλώσσης λειτουργούν αποτελούντα κώδικα και επιστημονικόν μίτον δια την κατάκτησιν της αληθείας παρά των δυναμένων φυσικά φιλομαθώς και φιλοσοφικώς χωρείν και εισχωρείν εις τα άδυτα αυτής.







κ.λ.π., κ.λ.π.