ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Εξαδάκτυλος σε Θεσσαλονικείς: Έχουμε πόλεμο, κλειδαμπαρωθείτε στα σπίτια

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Από αχρείους, και άθλιους αντάμα, ουδείς να αναμένει θαύμα.!! χα χα Το έκανα και με ομοιοκαταληξία...μπορείτε αν θέλετε να κλείσετε και το Μετρό της Θεσσαλονίκης , και στα νησιά να κλείσετε την υποθαλάσσια σήραγγα με το Αιβαλί.!! Μόνο μην μας απαγορέψεις τα πιτόγυρα Κυριάκο γιατί δεν θα τα πάμε καθόλου καλά. Μπορείς επίσης να απαγορέψεις και την μπουγάτσα με κανέλα...γιατί χωρίς κανέλα δεν κολλάει ο ιός. Γιατί ο ιός μεταδίδεται τρώγοντας μπουγάτσα με κανέλα μέσα στο Μετρό. Κανέλα Κεϋλάνης!!! Κάνει και για εμβολιασμό...χα χα χα

Εκκληση προς τους Θεσσαλονικείς να «κλειδαμπαρωθούν» στα σπίτια τους απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με αφορμή τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο «κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου», είπε σε δραματικό τόνο ο κ. Εξαδάκτυλος στον Real Fm Θεσσαλονίκης, όπως αναμεταδίδει το GRTimes. 

O κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε: «Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι «άμαχοι» να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς».

Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε, επίσης, στον υψηλό βαθμό θετικότητας στη Θεσσαλονίκη που εκτινάχθηκε στο 32%. Αυτό σημαίνει πως ένα στα τρία δείγματα κατά τον έλεγχο για κοροναϊό είναι θετικό.

Και μπορεί αυτό να μη σημαίνει αυτόματα πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς έχει μολυνθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο «είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη έχει προσβληθεί από τον covid-19».

«Ουαί και αλίμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν οι εφεδρείες που υπάρχουν σε κλίνες και ΜΕΘ στην υπόλοιπη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη οι αντοχές του συστήματος έχουν ήδη εξαντληθεί και δεν αποκλείεται να αρχίσει διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία εκτός νομού. Αν όμως φρακάρουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, το πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη θα είναι έντονο.

Όσο για το εμβόλιο; «Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο 2021-22. Διανύουμε την περίοδο 2020-21…», απάντησε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΙΣ. 

ΠΗΓΗ


1 σχόλιο:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Το παλικάρι τα έλεγε, αλλά εμείς....

https://m.youtube.com/watch?v=3n2hkHFLzGM