ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Σχέδιο για τετράμηνο lockdown έως τον Μάρτιο – Πώς θα γίνει

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Περί του εμβολίου... δεν πρόκειται να βγάλουν μόνο ένα... ο κοροϊδοϊός μεταλλάσσεται, όσες οι μεταλλάξεις, τόσα και τα εμβόλια. Αφού δεν μπορώ να φύγω από την χώρα, προτιμάω αντάρτης στα βουνά παρά πειραματόζωο της astrazeneca στις πόλεις.... ποιον Μάρτιο;; Τον Μάιο μετά της 10 θα μας αφήσουν έξω... μέχρι τότε θα είμαστε δύο μήνες μέσα, ένα μήνα έξω. Θα το κάνουμε όπως στο Ψ.Ν.Α.


Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου, αγγίζοντας τα 500 κρούσματα ημερησίως στις 30 Νοεμβρίου προβλέπει το υπολογιστικό μοντέλο του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

«Από τις 10 του μήνα -όπου περιμένουμε μια κορύφωση των κρουσμάτων ίσως και πάνω από 3.000- θα αρχίσουμε να έχουμε μια ταχεία αποσυμπίεση της κατάστασης. Περιμένω μέχρι τις 30 του Νοεμβρίου κοντά στα 500 κρούσματα ίσως και λίγο παραπάνω και μετά να ανοίξει η οικονομία προσεχτικά. Το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο τόσο της Αττικής όσο και της Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται και στα λύματα των δύο περιοχών» είπε στο Open TV ο κ. Σαρηγιάννης.

Τα εναλλασσόμενα lockdown λόγω του κορωνοϊού

Παρά την προσωρινή επιδημιολογική αποσυμπίεση ο καθηγητής εκτιμά ότι η Πολιτεία θα χρειαστεί να πάρει και άλλα περιοριστικά μέτρα στο μέλλον. Όπως είπε, η πρότασή του είναι η εφαρμογή εναλλασσόμενων τοπικών lockdown. Το σχέδιο αυτό προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ανοιχτά, επαναλαμβάνοντας το μοντέλο αυτό τρεις με τέσσερις φορές, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι το Μάρτιο με ασφάλεια. Η πρόταση αυτή υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά κοντά στα 500 με 800, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός διαχειρήσιμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Χριστούγεννα χωρίς καραντίνα και προσεχτικό άνοιγμα της εστίασης

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, μετά τις 30 Νοεμβρίου βγαίνουμε από το καθολικό lockdown με κάποια περιοριστικά μέτρα, με επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου και των υπόλοιπων εμπορικών δραστηριοτήτων και πολύ προσεχτικό άνοιγμα της εστίασης. Παράλληλα, προβλέπει ότι θα περάσουμε τα Χριστούγεννα προσεχτικά ανοιχτά Από την πλευρά του ο Στυλιανός Λουκίδης πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Β’ Πνευμονολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΠΓΝ «Αττικόν» εκτίμησε ότι θα δούμε αποτελέσματα σε 3 βδομάδες αν τηρηθούν τα μέτρα ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει μεταλλαχθεί ο ιός.

«Στα νοσοκομεία έχουμε αυξημένο αριθμός νοσηλειών και διασωληνώσεων. Η νοσηλεία των αρρώστων αυτών κρατάει μέρες, δε φεύγουν γρήγορα από το νοσοκομείο.. Και αυτό επιβαρύνει τις μονάδες υγείας. Νομίζω ότι αντέχουμε αν το μοντέλο επιβεβαιωθεί. Κανένα σύστημα υγείας δεν αντέχει μεγάλο αριθμό περιστατικών. Στο «Αττικόν» όπως και σε όλα τα νοσοκομεία, είμαστε σε διαδικασία διαχείρισης περιστατικών» πρόσθεσε ο κ. Λουκίδης.

 ΠΗΓΗ

 

2 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Θα τα κλείσουν όλα.....

https://www.iefimerida.gr/ellada/petsas-ayta-tha-einai-ta-epomena-metra?amp

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ναι φίλε Ατμέ αυτός είναι ο σκοπός τους να τα κλείσουν όλα....τι λέει το άρθρο που έστειλες.

" Περιορισμός λειτουργίας επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν ακόμη"

Δηλαδή με λίγα λόγια ο σκοπός τους είναι να κλείσει ΤΕΛΕΙΩΣ ότι δεν έκλεισε ακόμη.!!!! Θέλουν μια Ελλάδα χρεωκοπημένη και πτωχευμένη για να μπορέσουν να την πουλήσουν κομμάτι-κομμάτι.!! Αυτό το “Lockdown” είναι ΜΟΝΟ για τον ιδιωτικό τομέα και θα έχει μεγάλη “οικονομική θνητότητα”.

Για τις ΔΕΚΟτζούδες και τους Δημόσιους λέγεται απλά “διακοπές μετ' αποδοχών”. Το ότι αυτό συμβαίνει για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά μέσα σε ένα έτος, στο τέταρτο τετράμηνο, που για πολλούς επαγγελματίες είναι η περίοδος με τους αυξημένους τζίρους..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. Χτύπησαν εκεί που έπρεπε. Ε, αρκετά λοιπόν. ΑΡΚΕΤΑ!!!