ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Λοχαγός ειδικών δυνάμεων αποκαλύπτει : Εμπόριο όπλων μαζί με την ΜΙΤ, ήρθαν 7 κοντέινερ με $ ! – αποκαλυπτικά βίντεο

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο κόσμος το χει τούμπανο κι η κυβέρνηση κρυφό καμάρι. Και την Θράκη έχουν προμηθεύσει με όπλα. Τα αγαρηνά σκυλιά στην Θράκη είναι ήδη εξοπλισμένα...

Ο λοχαγός Μποζκίρ, του οποίου την έκδοση ζητά από την Ουκρανία ο Ερντογάν περιέγραψε το εμπόριο όπλων του κόμματος ΑΚΡ

Γιουνους Ερντογντού

Ο Νουρί Γκιοκχάν Νουρί-πρώην στέλεχος της Διοίκησης ειδικών δυνάμεων, του οποίου την έκδοση είχε ζητήσει ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, περιέγραψε στον τύπο της Ουκρανίας το πώς το κόμμα ΑΚΡ, προμήθευε μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών σε θερμά σημεία της Ασίας και της Αφρικής.

Ο Αλεξάντερ Σιμπίρτσεφ που είναι ανταποκριτής στο Strana-ένα από τα πιο γνωστά portal της Ουκρανίας, πήρε συνέντευξη από τον Μποζκίρ που μετείχε και ο ίδιος στις παράνομες παραδόσεις.

Ο Μποζκίρ ανέφερε ότι εκκαθαρίστηκε από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από τους υποστηρικτές του Ερντογάν και ότι το 2007 χάρη στους συνδέσμους του στο εξωτερικό άρχισε το εμπόριο. Ανέφερε ότι σε περιοχές όπου υπήρχαν ένοπλες συγκρούσεις, όπως σε Γεωργία, Ιράν, Αφγανιστάν Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αζερμπαϊτζάν προμήθευε στρατιωτικό εξοπλισμό, τρόφιμα και είδη ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ανάμεσα στους πελάτες του Μποζκίρ ήταν και φυλές Τουρκμένων στη Συρία. Το 2012 ο Μποζκίρ άρχισε να προμηθεύει με όπλα τον συνεργάτη του στη Συρία, τον Χαλίλ Χαρμίντ που ήταν διοικητής των τουρκμενικών ομάδων.

Σύμφωνα με την είδηση, οι τούρκικες αρχές προσέγγιζαν θετικά το εμπόριο όπλων προς την Συρία, το οποίο γινόταν υπό τον έλεγχο αξιωματούχων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών( ΜΙΤ). Στην Συρία αρχικά πήγαιναν ελαφριά όπλα και πυρομαχικά, ενώ αργότερα μεταφέρθηκαν πυραυλικά συστήματα, εκρηκτικά και ανταλλακτικά για τα όπλα.

 Στο Strana δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το αρχείο του Μποζκίρ, που σχετίζονται με τη μεταφορά των όπλων . Μεταξύ αυτών υπάρχουν και βίντεο με βαλίτσες γεμάτες δολάρια.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΜΕ ΔΟΛΑΡΙΑ

Ο Μποζκίρ κοινοποίησε τις φωτογραφίες με τα κοντέινερ και δήλωσε πως “Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα”, ενώ είπε ότι τα χρήματα για τα όπλα μεταφέρθηκαν με κοντέινερ διαμέσου του Κατάρ.  Με 7 κοντέινερ γεμάτα δολάρια τα οποία μεταφέρθηκαν σε στρατιωτική βάση.
Ο Μποζκίρ ανέφερε ότι για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην μεταφορά χρημάτων και όπλων, αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την παρατήρηση της στρατοχωροφυλακής και της ΜΙΤ, ενώ υποστήριξε πως στην πλευρά της Συρίας, η μεταφορά γινόταν υπό τον έλεγχο του διοικητή Χαλίλ Χαρμίντ.

Ο Μποζκίρ από το 2012 ως το 2015 αγόραζε εξ ονόματός της Τουρκίας όπλα από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ασία, ενώ τα όπλα που προέρχονταν από το πρώην σύμφωνο της Βαρσοβίας και την κοινότητα ανεξάρτητων κρατών, τα μετέφερε στη Συρία.

Ο Μποζκίρ ανέφερε πως μία μεταφορά κόστιζε 2 ως 4 εκ. δολ. , πώς η πληρωμή στους εμπόρους όπλων γινόταν μετρητοίς και ότι  έβγαζαν τα χρήματα στο εξωτερικό με μεγάλες βαλίτσες και τσάντες με τη βοήθεια της ΜΙΤ.

Ο Μποζκίρ ανέφερε πως στο διάστημα μεταξύ των ετών 2012 και 2015, έκανε 49 μεταφορές όπλων προς τους Τουρκμένους, προσθέτοντας ότι καθώς αυτά μεταφέρονταν προς τα σύνορα, ήταν κρυμμένα και ότι πάνω στα όπλα και τα πυρομαχικά τοποθετούνταν τρόφιμα και λαχανικά.

Ο Μποζκίρ είπε πως παραδίδοντας το εμπόρευμα στους Σύριους, φούσκωναν το κόστος των όπλων και πυρομαχικών έως 1 ή 2 εκατομμύρια δολάρια, διαφορά η οποία δινόταν στην ΜΙΤ, ενώ ο ίδιος έπαιρνε από κάθε παρτίδα ένα μικρό ποσό γύρω στα 10.000 δολάρια.


 

Ο Μποζκίρ περιέγραψε πως όταν η αστυνομία σταμάτησε τα φορτηγά τα οποία μετέφεραν όπλα, η ΜΙΤ του ζήτησε επειγόντως να βγει στο εξωτερικό, του αγόρασαν ένα εισιτήριο για την Ουκρανία χωρίς να δοθεί το όνομα του στη βάση δεδομένων και μάλιστα τον συνόδεψαν ως το αεροδρόμιο.

Ο Μποζκίρ ανέφερε πως η ΜΙΤ του είπε πως “Mέχρι να λυθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με το εμπόρευμα που πιάστηκε, θα πρέπει ο ίδιος μαζί με την Ουκρανή σύζυγό του και το παιδί του, να μείνουν στο εξωτερικό”.
O ίδιος υποστηρίζει ότι το 2018 δέχτηκε πρόταση για δουλειά από επιχειρηματίες που είναι κοντά στον Ερντογάν και ότι όταν αυτός δεν δέχτηκε αυτή την πρόταση, μετά την πώληση όπλων και στρατιωτικών υλικών από την Ουκρανία προς την Τουρκία, Τούρκοι αξιωματούχοι έβαλαν το όνομά του στην λίστα της Ιντερπόλ, ως υπόπτου για την δολοφονία του καθηγητή Πανεπιστημίου της Άγκυρας Νετζίπ Χαμπλεμίτογλου.

Ανέφερε πως η Τουρκία ζήτα την έκδοση του, αλλά ότι στις τουρκικές φυλακές, οι επικίνδυνοι μάρτυρες πεθαίνουν από “έμφραγμα”  και ανέφερε σχετικά έναν πρώην αξιωματικό φίλο του που “πέθανε”.

Ο Μποζκίρ ανέφερε πως ο ίδιος ανησυχεί πως θα απαχθεί από την ΜΙΤ και ότι για αυτό έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο και πρόσθετη προστασία από τις αρχές της Ουκρανίας. Αλλά οι ουκρανικές αρχές ακόμη δεν έχουν απόφαση σχετικά με αυτό.

ΜΠΟΖΚΙΡ: ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Τον Νουρί Γκιοκχάν Μποζκίρ τον ζητάνε στην Τουρκία και η κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ενώ την έκδοση του είχε ζητήσει και προσωπικά ο Πρόεδρος Ερντογάν από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Ο Νουρί Γκιοκχάν Μποζκίρ που καταζητείται ως δράστης της δολοφονίας του Νετζιπ Χαμπλεμίτογλου που έχασε τη ζωή του από ένοπλη επίθεση που συνέβη το 2002 μπροστά στο σπίτι του, αναζητούνταν με ερυθρό δελτίο και συνελήφθη στην Ουκρανία τον Ιούλιο του 2019.

Το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε τον κατ οίκον περιορισμών του πρώην στέλεχους των ειδικών δυνάμεων Μποζκίρ. Η απόφαση αυτή αργότερα ελαφρύνθηκε  με τον όρο να είναι στο σπίτι από τις 23:00 έως τις 6:00 το πρωί. Στο διάστημα εκείνο έκανε την επίσκεψη στην Ουκρανία ο Ερντογάν, ζητώντας προσωπικά την έκδοση του.
Καθώς σύμφωνα με τους νομούς της Ουκρανίας ο περιορισμός στο σπίτι για κάποιον ύποπτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι έξι μήνες, η απόφαση αυτή είχε διάρκεια ως τις 18 Απριλίου.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας σχολιάζοντας για την υπόθεση Μποζκίρ, ανέφεραν προς το Ukraynahaber.com πως ο Μποζκίρ είναι “μαύρο κουτί” και ότι με την έκδοση επιδιώκεται η φίμωση του.

ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΑΘΩΟΣ

Ο Μποζκίρ ευρισκόμενος στους διαδρόμους του εφετείου του Κιέβου σχετικά με τον κατ οίκον περιορισμό του μιλώντας στο Ουκρανία Ukraynahaber.com δήλωσε αθώος. Ανέφερε πως οι ειδήσεις οι οποίες πριν από το δικαστήριο δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό τύπο δεν αντανακλούν την αλήθεια, είναι έωλες και  επανέλαβε πως ο ίδιος είναι αθώος.

ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΑΚΙΚ

Σύμφωνα με την είδηση του Αλιτζαν Ουλουνταγ για την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ο κατ οίκον περιορισμός του Μποζκίρ, καταργήθηκε. Ο Μποζκίρ φέρεται να ήταν στην ομάδα η οποία το 1998 συνέλαβε στο βόρειο Ιράκ τον Σεμντιν Σακίκ και τον μετέφερε στην Τουρκία. Το δικαστήριο αποφάσισε πως δεν πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι του στην πρωτεύουσα Κίεβο, ενώ δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα το αίτημά του για πολιτικό άσυλο.

………

……..

Erdoğan’ın Ukrayna’dan iadesini istediği eski Yüzbaşı Bozkır, AKP’nin yasadışı silah ticaretini anlattı – Tr724

25/11/2020

Σχ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Όλα αυτά που όλοι οι γνωρίζοντες λίγα περί Τουρκίας, ξέραμε αλλά δεν είχαν αποκαλυφθεί.

Εννοείται πως από τα τεράστια κέρδη του παράνομου εμπορίου όπλων θα έπαιρναν την μερίδα του λέοντος και οι ηγέτες της Τουρκίας. Σιγά μην άφηναν τον …λοχαγό(!)  να παίρνει τα περισσότερα. Εννοείται πως η Τουρκία θέλει την έκδοση του για  να τον ¨σωπάσει¨ με τον γνωστό τρόπο…

Κατά τα άλλα η Τουρκία είναι λέει παράγοντας σταθερότητας και πολεμά την τρομοκρατία !!!

Δείτε το βίντεο με τα δολάρια !!!

ΠΗΓΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: