ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Απόφαση βόμβα ΣτΕ: “Αποζημίωση από το κράτος, για όσους πάθουν αποδεδειγμένα βλάβη στην υγεία τους από εμβόλιο”

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Πριν βιαστούν να πανηγυρίσουν κάποιοι ας διαβάσουν λίγο πιο προσεκτικά τον τίτλο. Μιλάει για...."Αποδεδειγμένη" βλάβη....ποιο είναι το ποσοστό των ιατρικών λαθών που αναγνωρίζονται ετησίως με δικαστική απόφαση, δοθέντος ότι υπάρχει σθεναρή συναδελφική κάλυψη;;; Ποιος ιατρός θα πει την αλήθεια;; Ποιον θα πιστέψουν;; Όποιος μιλά διαφορετική γλώσσα από τους γιατρούς, ήδη διώκεται με αυτόφωρη διαδικασία. Πάντως τα "μικρά γράμματα" έγιναν πια μεγάλα και έχουν πιο πολύ πλάκα.

Απόφαση βόμβα για τις αποζημιώσεις που μπορεί να διεκδικήσουν όσοι παρουσιάσουν προβλήματα υγείας από παρενέργειες των εμβολίων, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ορίζεται, ότι ο πολίτης που έχει υποστεί βλάβη της υγείας του στο πλαίσιο εμβολιασμών, μπορεί να ζητήσει υλική και ηθική αποκατάσταση από το κράτος με βάση συγκεκριμένες συνταγματικές διατάξεις.

Για να μπορεί ο πολίτης, όμως, να στραφεί κατά του κράτους ζητώντας αποζημίωση -υλική και ηθική- πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το Α Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του ΣτΕ, Μαρία Καραμανώφ.

Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις, έτσι όπως προκύπτουν από το κείμενο της δικαστικής απόφασης (622 του 2021):

Η βλάβη της υγείας πρέπει να αποδεικνύεται, ότι οφείλεται στο εμβόλιο.
Ο εμβολιασμός οφείλει να είναι νόμιμος και να γίνεται για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Αν με αυτές τις προϋποθέσεις ο πολίτης έχει υποστεί βλάβη στην υγεία του μπορεί να στραφεί κατά του κράτους, ζητώντας αποζημίωση με βάση τα άρθρα 4, 5 και 25 του συντάγματος αναλογικά και με όσα θεσπίζει και ο Αστικός Κώδικας (άρθρο 932).

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται επί λέξει:

«Σε περίπτωση, που επέλθει ευθέως βλάβη της υγείας προσώπου συνεπεία της συνταγματικώς θεμιτής και νομίμου πραγματοποιήσεως εμβολιασμού (δηλαδή εμβολιασμού διενεργούμενου με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας συλλογικώς και ατομικώς και προβλεπόμενου από ειδική νομοθεσία, υιοθετούσα έγκυρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά, ιατρικά και επιδημιολογικά πορίσματα στον αντίστοιχο τομέα, με δυνατότητα εξαιρέσεως από αυτόν σε ειδικές ατομικές περιπτώσεις, για τις οποίες αυτός αντενδείκνυται), ήτοι βλάβη, μη οφειλομένη σε παρεμβαλλόμενη παράνομη πράξη ή παράλειψη (όπως πχ χορήγηση ελαττωματικού ή ακαταλλήλου σκευάσματος ή πλημμέλειες κατά την διενέργεια του εμβολιασμού), ανακύπτει ευθέως εκ του άρθρου 4 παρ. 5 σε συνδυασμό και με το άρθρο 25 παρ 4 του Συντάγματος ευθύνη του κράτους προς εύλογη αποκατάσταση της ζημίας του παθόντος, υπό την έννοια της αποκαταστάσεως τόσο της τυχόν υλικής όσον και, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 932 ΑΚ, της ηθικής βλάβης του».

Το «διά ταύτα» της απόφασης
Και αιτιολογείται στην απόφαση γιατί ο πολίτης δικαιούται να λάβει αποζημίωση.

Η απόφαση επί λέξει αναφέρει:

«Τούτο δε, διότι, στις περιπτώσεις αυτές, η προκαλούμενη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα (βλάβη υγείας και προσβολή προσωπικότητος), χάριν του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου».

Η υπόθεση που στάθηκε η αφορμή για να εκδοθεί η απόφαση για τις αποζημιώσεις όσων υφίστανται βλάβη στην υγεία τους από εμβολιασμούς, αφορούσε ένα κοριτσάκι, το οποίο μετά από τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο MMR ΙΙ (τριδύναμο εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς) παρουσίασε πανεγκεφαλίτιδα, σπανιότατη νόσο (1:1.000.000 δόσεων εμβολίου) ως ανεπιθύμητη παρενέργεια του εμβολίου αυτού.

Η μητέρα του προσέφυγε στα δικαστήρια και ζήτησε αποζημίωση για υλική και ηθική βλάβη της κόρης της, η οποία όμως, δυστυχώς, πριν τα δικαστήρια τελειώσουν απεβίωσε.

Το Διοικητικό Εφετείο κρίνοντας την υπόθεση δεν έλαβε υπόψη του όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και έτσι η απόφαση του (του Διοικητικού Εφετείου) αναιρέθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίθηκε δηλαδή εσφαλμένη.

Έτσι θα κριθεί εκ νέου η υπόθεση στο πλαίσιο που θέτει το Ανώτατο Δικαστήριο σε εφαρμογή συγκεκριμένων συνταγματικών διατάξεων πάνω στις οποίες θεμελιώνεται δικαίωμα αποζημίωσης – υλικής και ηθικής- για όσους υφίστανται βλάβες από εμβόλια.

Διαβάστε εδώ όλη την Περίληψη απόφασης ΣτΕ 622/2021 Α’ Τμ. (Ευθύνη προς αποκατάσταση ηθικής βλάβης από νόμιμη πράξη εμβολιασμού – Ερμηνεία άρθρου 73 ΚΔΔ)
ΠΗΓΗ

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και πίσω από όλα αυτά η τρομερή αλήθεια για τον ρόλο της σατανικής Μογγολοκίνας:

https://www.youtube.com/watch?v=odPW8Lx9iE8

Ανώνυμος είπε...

Ο Βιολογικός πόλεμος που μαίνεται από τις 3 Ιανουαρίου 2020 και από επίσημα χείλη.


https://www.youtube.com/watch?v=pxh0OtBUpHk

Μακάριοι οι μαλ.... τω πνεύματι

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 11 Μαΐου 2021 - 1:37 π.μ.

Γνωστά όλα αυτά....απλά τώρα το κατάλαβαν οι Δυτικοί. Αλλά αν διαβάσει κανείς την Ιλιάδα και την δει με την ματιά ενός πολεμικού ανταποκριτή, θα καταλάβει ότι ο τεχνητός λοιμός που έπεσε στο στρατόπεδο των Αχαιών είναι ο αντίστοιχος κορονοιός του σήμερα.

Ένας λοιμός που δίχασε το στρατόπεδο των Αχαιών/Δυτικών....επέτρεψε στους Τρώες/Σίνες να ανεφοδιαστούν να εξοπλιστούν, και να παρακολουθούν με κατασκόπους τις συνελεύσεις των Αχαιών/Δυτικών.

Αυτός ο τεχνητός λοιμός όμως ήταν και η αιτία που έφερε ΤΟΝ ΘΥΜΟ του Αχιλλέα. Όμηρος ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΗΤΙΚΗΝ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η κατάκτηση της Τροίας/Κίνας με αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στις τάξεις των Αχαιών/Δυτικών και την κατάσταση διχόνοιας είναι αδύνατη ...προς ώρας. Θα χρειαστούν "άλλα" μέσα και έναν σύγχρονο "Δούρειο Ίππο".

Και φυσικά θα χρειαστεί ΗΓΕΤΗΣ και όχι ξεδοντιασμένη αδερφάρα.

ΑΡΡ. είπε...



Ο σημερινός ευνουχισμένος και εκφυλισμένος πολίτης του δημοκρατικού εθνοδιωκτικού ολοκληρωτισμού κατήντησε ο υπήκοος ¨Μαλάκας της διπλανής πόρτας.¨

ΑΡΡ. είπε...



Λυκ.
Ένας λοιμός που δίχασε το στρατόπεδο των Αχαιών/Δυτικών....

................................................................

Και ποιος, παρακαλώ, ήξερε το ανθελληνικό υπονομευτικό σχέδιο; Μήπως ο πολυμήχανος πανεπιστήμων και έχων το ελληνικό πατριωτικό φίλτρο και φιλότιμο, ο στρατηγός ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ, ο Αρχιμήδης της ομηρικής αρχαιότητος;
Ο Παλαμήδης που εξηφανίσθη ποιητικώς από τον θείον κατά τα άλλα ποιητήν
των τρωικών επών Όμηρον, τον Όμηρον όστις ήθελε εξυψώσαι και δοξάσαι ως ελληνικόν πρότυπον τον πανούργον συνωμότην Οδυσσέα που σκηνοθετήσας μετά
του Αγαμέμνονος πλεκτάνην ενοχοποίησαν τον Παλαμήδη ως προδότην συνεργάτην των Τρώων, βάσει της οποίας κατηγορίας ο τελευταίος κατεδικάσθη εις θάνατον και εξετελέσθη.
Μάλιστα, αυτός ήτο ο ¨Έλλην πρότυπο¨ Οδυσσεύς ο ανήκων εις το ¨κόμμα΄ του Κρονείου ανθρωποθυσιαστού Αγαμέμνονος και Κάλχα (όρα Ιφιγένεια) ενώ οι ελληνόθυμοι πολιτικοί αντίπαλοί αυτών Παλαμήδης, Φιλοκτήτης, Αχιλλεύς, Αίας είχαν κακό και άδοξο τέλος. Τυχαίο;

Η πλανητική Κρόνεια κολόνια-συνωμοσία, τα παιδιά ενός εκπτώτου θεού, από τότε ακόμα φαίνεται πολύ καλά κρατείν. Αφού και δια του προπάτορος ημών Ομήρου (και όχι Ιωακείμ και Άννης φυσικά, αυτοί είναι της νέας ¨Ιλιάδος¨) γράφουν ανέκαθεν και την ελληνικήν ιστορίαν της ανθρωπότητος συσκοτίζοντας, διαστρεβλώνοντας και παραποιώντας ως υιοί του ψεύδους την αλήθειαν όσο μπορούν.



Ανώνυμος είπε...

ο θυμός του Αχιλλέα... κι ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι αυτό ακριβώς ήταν που τον σκότωσε: ο θυμός του. για να δούμε λοιπόν πόσες ζωές ακόμη θα χρειαστείς για να το εμπεδώσεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 11 Μαΐου 2021 - 3:58 μ.μ.

Δεν γνωρίζεις τι εστί ΘΥΜΟΣ. Ολόκληρη Ιλιάδα και ξεκινάει με την μήνη του Αχιλλέα...ολόκληρη Ιλιάδα και στηρίζεται πάνω στον θυμό του Αχιλλέα. Και μόνο αυτό θα έπρεπε να σε κάνει να καταλάβεις ότι πίσω από την λέξη θυμός κρύβεται άλλο νόημα.

Ο θυμός/μήνις του Αχιλλέα, αποτελεί το κύριο θέμα του έπους του Ομήρου, Ιλιάδα. Ολόκληρο το έπος της Ιλιάδας στηρίζεται στον θυμό....άρα είναι κάτι το πολύ σημαντικό, και φυσικά δεν έχει σχέση με τις εσωτερικές μπουρδολογίες περί λάθους και ότι είναι κάτι που μας κάνει κακό. Το αντίθετο μάλιστα...ο θυμός είναι πολύ χρήσιμος.!! Ο θύμος αδένας είναι εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο θύμο ωριμάζουν τα Τ-λεμφοκύτταρα. Συγκεκριμένα ο θύμος αδένας παρέχει ένα επαγωγικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των Τ-λεμφοκυττάρων από τα προγονικά αιμοποιητικά κύτταρα.

Ο θύμος αδένας ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες, και το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «θυμός» (η οποία σημαίνει: οργή, καρδιά, ψυχή, επιθυμία, ζωή) ενδεχομένως λόγω της θέσης του στο στήθος, κοντά στο σημείο όπου υποκειμενικά νιώθουμε τα συναισθήματα...στην ΚΑΡ-ΔΙΑ.

Ο θυμός είναι ένας δαίμονας που ψαλιδίζει τους αρμούς της λήθης και απελευθερώνει μορφές της μνήμης. Όταν μέσω του θυμού, απελευθερωθεί η μνήμη, τότε είναι στην κρίση του καθένα (α ρε Κανένα!) με ποιο τρόπο, σε ποιο χωροχρόνο και τόπο θα την χρησιμοποιήσει.!

Ανώνυμος είπε...

χλωμό αγόρι, αυτά πες τα στο συκώτι σου, μην τα λες σε μενα.

Ανώνυμος είπε...

α ρε Λύκαστρε. τόσο αναλωμένος από τον θυμό σου κι έχεις τόση δύναμη. ούτε να φανταστώ δε μπορώ τι θα γινότανε αν τον μετουσίωνες σε αλκαλικό πυρ. σε μια στιγμή θα εκανες το άλμα που προσπαθείς αιώνες να κάνεις. το χεις φάει το παραμύθι με τον θυμό ακριβώς όπως το φάγανε και οι πρόγονοι σου. και μετά σας φταίνε οι κρόνειοι. α ρε κοροϊδα

ΑΡΡ. είπε...




Έσσεται ήμαρ... Καιρός γαρ φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια.
(Τουτέστιν κάθε πράμα στον καιρό του.)
Τώρα είναι η σιδηρά εποχή της σποράς του Κρόνου. Τρώνε για να τραφούν ψυχές γιατί ψυχή δεν έχουν...
Όσοι πιστοί του(= ειδωλολάτραι των τιμών και των αξιωμάτων) προσέλθετε λοιπόν.
Ο Κρόνος είναι και μοναχοφάης (εξ ού και μονοθεϊσμός) και αδηφάγος.
Όλοι θα λάβετε στομαχικά υγρά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" χλωμό αγόρι, αυτά πες τα στο συκώτι σου, μην τα λες σε μενα."

Το συκώτι μου είναι καλύτερα από ποτέ. Άλλωστε κάθε 28 μέρες έχω πλήρη ανανέωση του οργανισμού μου και στα 13 ενεργειακά μου μέρη.!

Μήπως ξέρεις την σχέση που έχει το συκώτι με το αστρικό μας σώμα;; Για να δω πόσα ξέρεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Βρε ΑΣΤΑΔΙΆΛΑ βλαμμένη. Δεν γνωρίζεις την τύφλα σου αλλά πουλάς εξυπνάδες. Κουφιοκέφαλο κουτορνίθι. Την ερώτηση σου την έκανα για να επιβεβαιώσω την πλήρη σου άγνοια . Η απάντηση μου είναι γνωστή.

Θα το ξανασκεφτώ αν θα ανεβάσω σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

μην εξάπτεσαι, χλωμό αγόρι, τσιτώνει το ήπαρ σου και γίνεσαι πιο ωχροκίτρινο από ότι συνήθως.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Της μάνας σου το μιντζιβέλο το ξες τι λογιό είναι η όχι;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Είναι γνωστό ότι είσαι ψυχικά άρρωστο αλλοδαπό τρολάκι. Παίρνεις τα ελληνικά ιστολόγια με την σειρά και προσπαθείς να διαβάλλεις, να αποδομήσεις και να κοροϊδέψεις.

Ο Ζ.Ε δεν είναι για τα υποχθόνια και Κολχικά μούτρα σου. ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στην Δρακονιανή Κολχίδα δεν κυβερνούσε ο ΕΙΤΑ, δηλαδή ο θεός του κάτω κόσμου;
Κάπου εκεί δεν είχε τα εξοχικά του ο Μέγας Τυφών;
Με αίμα τρεφόταν το ιερατείο του. Ο Μύθος του Προμηθέα με το ήπαρ τι μας διδάσκει;
Καλά τα λέει ο Λύκαστρος.

Ανώνυμος είπε...

Αξεπέραστη προσκόλληση έχουν οι Κόλχες με το ήπαρ και κατ' επέκταση με το αίμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ενδιαφέρον οι Τυφώνιοι Τρώες χρησιμοποιούσαν στα βέλη τους δηλητηριασμένο αίμα της Λερναίας ύδρας. Όχι δηλαδή ότι η Λερναία Ύδρα ήταν ζωντανό πλάσμα. Κάθε άλλο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αξεπέραστη προσκόλληση έχουν οι Κόλχες με το ήπαρ και κατ' επέκταση με το αίμα!!! "

Ξέρεις γιατί;; Εκτός του ότι είναι υποχθόνια σκατόμουτρα και αιμοδιψείς σκοτεινοί τύποι...το αστρικό μας σώμα εστιάζεται στα επινεφρίδια/ήπαρ και ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ κατά την εν ύπνιω διαδικασία. Ενώ ο εγκέφαλος ταυτόχρονα κυμαίνεται σε εγκεφαλικά κύματα ΘΗΤΑ , κύματα τα οποία εμφανίζονται σε επιληπτικούς ή σε άτομα που ονειρεύονται έντονα ή έχουν δημιουργική σκέψη (έμπνευση, ΕΝ-ΠΝΟΗ).

Και φυσικά δεν θέλουν να ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ διότι ο ΘΥΜΟΣ είναι όπλο και "εργαλείο" για εμάς. Με τον ελεγχόμενο θυμό αυξάνω την ηλεκρομαγνητική ασπίδα γύρω μου, αυξάνω την ταχύτητα ταλάντωσης των μορίων και το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να διαταράξω την ισορροπία των ατόμων του "ΠΥΡ-ΗΝΟΣ" που όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι η φωτιά. Μιλάνε για ΠΥΡ αλλά δεν έχουν ιδέα πως γίνεται. Αλλά και να ξέρουν ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν.

Για αυτό προχθές το βράδυ στις 3:45 το ασιατικό λαμόγιο που "ήρθε" στον ζωτικό ονειρικό/αστρικό μου χώρο...το τακτοποίησα καλά.! Με τον θυμό τους γανώνω τα κέρατα.Άλλη φορά ίσως σου πω την ιστορία με έναν μάγο..πως του σταμάτησα για λίγα δευτερόλεπτα την κάρδια...χαχαχαχα

Χλωμό αγόρι ή μάλλον ασπρουλιάρη με αποκαλούν και κάτι άλλες μαγισσούλες που τις χάλασα την σύναξη.! χα χα χα είμαι πολύ κακό παιδί.

Μμ. είπε...



Φλογοβόλο ο Λυκάστωρ και κυρίως bad boy, χε, χε.
Τα αγαπούλικα χριστιανικά μάγια, το μυστικό όπλο των προβατοσχήμων σατανάκηδων, δεν τον πιάνουν. Σκούρα τα πράγματα για τους ερασιτέχνες βρικόλακες.