ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

2022...2032...Ζούμε την ΙΣΤΟΡΙΑ...που άλλαξε τα δεδομένα μας από το 2020.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

2022...2032...Ζούμε την ΙΣΤΟΡΙΑ...που άλλαξε τα δεδομένα μας από το 2020.
 
Αλλάζει ιστορία και εμείς το ζούμε αυτό ήδη από το 2020 Ξεκίνησε στη σύνοδο Κρόνου Πλούτωνα στον Αιγόκερω εκεί η πολυαστρία ήταν και ο Δίας πέρασε και ο Άρης η κρίση του κορωνοιού που έφερε διλήμματα ανάμεσα στην ιδιωτική ζωή και την υγεία...Ένας βίαιος τρόπος αλλαγών που προκάλεσε θυμό που προκάλεσε κλυδωνισμούς σε όλα. Παλαιότερα είχαμε ανακατανομή του πλούτου με τέτοιες όψεις με τέτοια μεγάλη σύνοδο όπως του Κρόνου Πλούτωνα ..ο Πλούτωνας ειδικεύεται στις μεταλλάξεις.
 
Έτσι λοιπόν και όλο το 2020 με τις σκληρές Εκλείψεις ήρθαν σκληρές αλλαγές στην ζωή μας.Όλο αυτό ανέδειξε σε όλο του το μεγαλείο ..ότι κανείς από μας δεν είναι άτρωτος και όλοι κινδυνεύουμε .Από τότε που ο Κρόνος εισήλθε στον Υδροχόο το 1ο lockdown.. ξεκίνησε ο εγκλεισμός ομάδων ..
 
Ο Υδροχόος είναι οι ομάδες ο Κρόνος είναι ο περιορισμός η συνάντηση του Δια Κρόνου στις 21/12/2020 έφερε την επανάσταση των δύο πάλι μες στον Υδροχόο που είχαμε τα περσινά κλεισίματα στις γιορτές των Χριστουγέννων .Ο νέος κύκλος συγχρόνως του Δία Πλούτωνα από το 2020 προσπαθεί με κάποιο τρόπο να φέρει αυτή την τρομακτική αναγέννηση ..Έτσι λοιπόν ένα τσουνάμι δυσκολιών συναντήσαμε και όλο το 2021 είχαμε τον Κρόνο σε τετράγωνο με Ουρανό ..2 φορές Φλεβάρη και Ιούνιο και τώρα 3ο 24/12/2021.
 
Όπου ο οικονομικός πόλεμος η κρίση ίδιες καταστάσεις βίαιες καταστάσεις περιορισμούς ασθένειες ψυχολογικές οδήγησαν σε αυτοκτονίες..και σωματικές ξαφνικοί θάνατοι...άνοιξαν οι πύλες του θανάτου..για αλλαγή πεδίου των ψυχών..
 
Δύσκολες κλιματικές αλλαγές μετεωρολογικές συνθήκες ο Κρόνος στον αέρα ο Ουρανός στη γη τρία τετράγωνα του το 2021 το τελευταίο θα γίνει τώρα επαναλαμβάνω..τα Χριστούγεννα 24/12/21 .
Ο Κρόνος θέλει πειθαρχία είναι το κάρμα είναι το μάθημα είναι ο αστυνόμος ο Ουρανός είναι αυτός που σπάει τις αλυσίδες που μας δεσμεύει που γκρεμίζει τοίχους που σε σοκάρει και θα σου συμβεί αυτό που φοβάσαι.. τώρα δε θέλει να γκρεμίσει την παράδοση..Ο Κρόνος είναι η παράδοση ο Ουρανός είναι το νέο..Άρα ποιο πρέπει να ακολουθήσουμε ..
 
Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς φέρνει παραπλανητικές ενέργειες εκεί και ο Δίας από τις 14 Μαΐου του 21 έως 21/7/ 21 που είδαμε τα πρώτα ανοίγματα και τώρα στις 30 Δεκεμβρίου του 2021 ξανά ο Δίας στους Ιχθείς θα συναντηθούν με τον Ποσειδώνα τον Απρίλιο σε ένα καινούργιο κύκλο έτσι προσδοκίες θα είναι τελείως διαφορετικές και ίσως δούμε εναλλακτικές θεραπείες που θα αφορούν τον κορονοϊό καινούργιες θεραπείες πνευματικότητα ένωση με το θείο..αλλά και θέματα που θα προκύψουν από το τετράγωνο τους με Τον Ras Alhaghen...ενεργοποιώντας την Έκλειψη στις 23°Τοξότη του Δεκέμβρη του 2020..τότε που ανακαλύφθηκαν τα εμβόλια για τον covid 19.
 
Ο Δίας ο Κρόνος Ουρανός ο Ποσειδώνας ο Πλούτωνας είναι οι μεγάλοι πλανήτες που φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές και από κει παίρνουμε πληροφορίες. Ανάλογα τις θέσεις τους και τις όψεις που κάνουν μεταξύ τους για το τι μπορεί να συμβεί παγκοσμίως ..Ο Ήλιος η Σελήνη η Αφροδίτη ο Ερμής και ο Άρης βέβαια συνδέονται περισσότερο με τα καθημερινά μας γεγονότα.
 
Ο Κρόνος είναι ο άκαμπτος σκληρός αυτός που εξουσιάζει το χώρο το χρόνο το νόμο που κατεδαφίζει πονάει χωρίς δισταγμό ενώ ο Πλούτωνας επιτάσσει αλλαγές Αναγέννησης .. αυτός κυβερνάει το θάνατο και για να κάνει την αλλαγή θα πρέπει να σκοτώσει ..Έτσι ο Κρόνος σε συνάντηση με τον Πλούτωνα από το 2020 μας έφερε σε δοκιμασίες οι οποίες θα κρατήσουν 30 με 38 χρόνια ..Χρόνια φόβων ανασφαλειών και μεταλλάξεων της ανθρωπότητας..
 
Ο Κρόνος τώρα και ο Δίας όλο το 2021 από τον Υδροχόο μέχρι τώρα βοήθησαν να αναπτυχθεί η τεχνολογία αλλά είναι και αυτοί που έφεραν τις πολιτικές διαταραχές ..Ο κύκλος Δία Ποσειδώνα που αρχίζει στους Ιχθείς τον Απρίλιο του 2022 και θα κρατήσει μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023 θα μας πάει κάπου αλλού σε πνευματικές ανησυχίες..ενώ ο Κρόνος Ποσειδώνας θα συναντηθούν το Φλεβάρη του 2026 από κει και πέρα δηλαδή από τον Μάρτιο του 2025 έως το Μάρτιο του 2027 που θα ισχύει εκεί θα δούμε άλλα γεγονότα νέες αρχές ..αλλά και τις παρενέργειες.. των εμβολίων .

Ο Κρόνος Ουρανός θα συναντηθούν τον Ιούνιο του 2032 στις 29° Διδύμων και θα φέρουν καινούργιες νέες αρχές στα ζώδια του αέρα της Φωτιάς στον τρόπο της επικοινωνίας της τεχνολογίας πολλά θα αλλάξουν..Ο Δίας λοιπόν Ποσειδώνας και ο Κρόνος Ποσειδώνας αλλάζουν τα όνειρά μας αλλάζουν τα οράματά μας σε θέματα πνευματικότητας σε θέματα θρησκείας αλλά συγχρόνως φέρνουν και παραπλανητικές εξιδανίκευσεις .
 
Ο Κρόνος Ποσειδώνας όταν θα συναντηθούν στον Κριό τον φοβόμαστε γιατί ίσως φέρει καινούργιους ιούς εξάντληση κατάθλιψη απόγνωση τάσεις διαφυγής φαντασιώσεις τίποτα δεν θα είναι αξιόπιστο και πιστευτό γιατί δεν θα έχουμε εμπιστοσύνη.. ίσως τότε αυτοκτονίες θέματα με το νερό τα οποία θα έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2022 πλημμύρες ή ξηρασίες κατά τόπους..αλλά απλά ελπίζουμε στον Δία Ποσειδώνα που θα συναντηθούν το 2022 γιατί όπως συναντήθηκαν και το 1919 και το 1945 είχαν φέρει την ανακούφιση από το τέλος των πολέμων του Α και του Β Παγκοσμίου Πολέμου ..έτσι και τώρα αυτοί είναι που θα μας ανακουφίσουν από τα της πανδημίας .
 
Ο Δίας Πλούτωνας και ο Κρόνος Πλούτωνας δείχνουν την εξουσία που προσπαθούν να γίνουν πάνω στην κοινωνία μας τον έλεγχο της κοινωνίας τις αλλαγές τις δογματικές σκληρές αυταρχικές θα έλεγα συμπεριφορές ..Ο Κρόνος Πλούτωνας έφερε από το 2020 αυτόν τον φόβο το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα και όλη η δεκαετία του 2020 πρέπει να ξέρουμε ότι είναι μία εκκίνηση προσαρμογών..κύματα ορδών...θα αλλάζουν τόπο..
 
Από το 2010 έως το 2020 τότε είχαμε τον Ουρανό στον Κριό τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και το τετράγωνο τους ..7 φορές..έφερε την οικονομική κρίση και κατάρρευση ...Ο Δίας Ποσειδώνας θα μετριάσει τώρα αυτή τη στιγμή στη σκληρή πραγματικότητα που έφερε ο Κρόνος και Πλούτωνας απλά θα πρέπει να έχετε πολλά ψυχικά αποθέματα για να παλέψετε είτε με τους κυβερνώντες είτε με τη διάβρωση της εξουσίας και την πίστη μας στους άλλους..ακόμη και με τους ανώτατους κληρικούς της Εκκλησίας που χάνουν το κύρος τους εμπλεκόμενοι σε διάφορα σκάνδαλα και ατοπήματα.
 
Η χειραγώγηση που αντικατέστησε τη λογική θα συνεχιστεί.. όταν λοιπόν ο Κρόνος μετά θα φτάσει στον Ταύρο και ο Πλούτωνας στον Υδροχόο φτάνουμε δηλαδή στο τέλος της δεκαετίας αυτής το 2028 2029 και στο τέλος του 2029 θα έχουμε ένα ταυ τετράγωνο αυτών των μεγάλων πλανητών του Δία Κρόνου Πλούτωνα που είχαν συναντηθεί το 2020 ξεκινώντας η πανδημία στον Αιγόκερω ..εκεί η αποκαλύψεις των τώρα γεγονότων ή μια νέα απειλητική πανδημία..!!!
 
Έτσι μέχρι τότε είναι θέμα επιβίωσης μέσα από τα κλιματικά θέματα μέσα από τα θέματα των πόρων της ενέργειας που βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή ελαττώνονται ..και φέρνουν την ακρίβεια πετρελαίου αέριου ηλεκτρικής ενέργειας και δεν ξέρουμε μέχρι πού θα πάει αυτό μέσα από τις οικονομικές πιέσεις μέσα από τις πολιτικές αναταραχές ..θα πέσουν πολιτικά κεφάλια ..
 
Καμία σχέση με την αρχή του 2010 που είχαμε παραδείγματος χάρη τόσα κόμματα ενώ τώρα βλέπετε ότι λιγοστεύουν και η παγκοσμιοποίηση μας οδηγεί σε άλλου είδους κυριαρχικές μορφές διοίκησης...
Τώρα στο πολιτικό σκηνικό ο κάθε πολιτικός βουλευτής πηγαίνει από το ένα κόμμα στο άλλο..χωρίς ένδεια..και η κοινωνική σκληρότητα δεν τον αγγίζει...όπως λοιπόν και η αχαλίνωτη απληστία για εξουσία..
 
Ίσως έχουμε θέματα λειψυδρίας ..ίσως υπάρχουν περιοχές που θα βιώσουν πλημμύρες και περιοχές που θα βιώσουν ξηρασίες ..Το νερό πιθανόν να γίνει το επόμενο ακριβό αγαθό το οποίο θα λείπει ...ενώ τα κουνούπια μεταλλάσονται και αυτά πιο ανθεκτικά σε φάρμακα.. μεταφέροντας αρρώστιες..
Προχωρώντας δείχνει ότι το ανθρώπινο είδος έχει επέμβει κατά πολύ στη γη και ίσως να κινδυνεύει όπως και όλο το ηλιακό μας σύστημα ...από τις παράλογες παρεμβολές του ανθρώπου.
 
Από τους κύκλους των πλανητών ο Δίας Κρόνος θέλει 20 χρόνια να κλείσει ο Δίας ουρανός που ξεκίνησε το 2010 θα κλείσει το 2024 που θα συναντηθούν Δίας ουρανός στον Ταύρο εκεί θα έχουμε οικονομική κρίση αλλαγή στο θέμα χρήματος η κάρτα θα είναι το σίγουρο στις πληρωμές ώς αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής..τα κρυπτονομίσματα..το ρευστό θα εξαφανιστεί (τέλος το χρήμα) και θα έχουμε θέματα με τράπεζες και τη γη..όπως και με την καλλιέργεια τροφής στη γη.
 
Ο Δίας Ποσειδώνας στον κύκλο τους κρατάνε 13 χρόνια ..
Ο Δίας Πλούτωνας και εκείνος κρατάει 13 χρόνια ..
Ο Δίας Κρόνος 20 χρόνια ..
Ώς το 2026 λοιπόν κλείνουν πολλοί από αυτούς τους κύκλους το 2020 έκλεισε ο Δίας Κρόνος και ξεκίνησε ο καινούργιος ..έκλεισε ο Δίας Πλούτωνας ξεκίνησε καινούργιος και έκλεισε ο Κρόνος Πλούτωνας και ξεκίνησε καινούργιος ..
 
Το 2024 θα έχουμε καινούργιο κύκλο Δία Ουρανού.
Το 2026 θα έχουμε τον Κρόνο με τον Ποσειδώνα σε νέο κύκλο κλείνει ο παλιός και το 2022 αυτό το Δία με τον Ποσειδώνα κλείνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας καινούργιος βέβαια όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν και πιο μεγάλοι κύκλοι που δεν μπορούμε να τους συνειδητοποιήσουμε γιατί κρατάνε χρόνια αιώνες..όπως ..Ο κύκλος Ουρανός Ποσειδώνας από το 1993 και θα κλείσει το 2165.

Ο κύκλος Ουρανού Πλούτωνα που ξεκίνησε το 1965 και θα κλείσει το 2104 ..
απλά τώρα βιώσαμε το τετράγωνο τους ...7 φορές..όπως είπα καταλήγοντας στα μνημόνια και τα capital control..Ο Ποσειδώνας Πλούτωνας από το 1899 έως το 2485.. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι κύκλοι είναι όπως μία Νέα Σελήνη κορυφώνεται σε μία Πανσέληνο και καταλήγει στη χάση της ...μέχρι να γίνει το καινούργιο φεγγάρι έτσι είναι και οι κύκλοι μεταξύ τους δηλαδή οι πλανήτες στις αντιθέσεις κάνουν την πανσέληνο και στα τέταρτα ενδιάμεσα κάνουν τα τετράγωνα τους ..
 
Ο Κρόνος Ουρανός είναι και αυτός ένας κύκλος που ξεκίνησε το 1988 και θα κλείσει το 2032. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι από το 2020 και στη συνέχεια μέχρι το 2032 γράφεται μία ιστορία μεγάλων αλλαγών μία και οι πλανήτες αλλάζουν θέσεις κλείνουν κύκλους ανοίγουν κύκλους . Στην Αποκάλυψη αυτοί οι κύκλοι ονομάζονται σφραγίδες.!!!

Τώρα είμαστε στην προετοιμασία από το 2020 2021 2022 2023 2024 μέχρι το 2032 Όπου ο Κρόνος θα συναντήσει τον Ουρανό στις 27° διδύμων 27 Ιουνίου το 2032 όπου εκεί βαδίζουμε πλέον στην αληθινή διαστημική εποχή. Ο Κρόνος και ο Ουρανός θα συναντηθούν ..
 
Το παλιό και το νέο θα παντρευτούν θα βγάλουν κάτι καινούργιο ...προέχει όμως αυτή τη στιγμή ώς σημαντικό γεγονός και οι αλλαγές που θα έρθουν όταν ο Κρόνος συναντήσει τον Ποσειδώνα στον Κριό το 2026 και μάλιστα σε κρίσιμη μοίρα 0 Κριού... νέο ξεκίνημα εκεί και επειδή ο Ποσειδώνας έχει σχέση με ιώσεις και ο Κρόνος με το παλιό δεν ξέρουμε κατά πόσο θα δούμε εκεί τα αποτελέσματα αυτής της Πανδημίας του κορονοϊού των εμβολίων ..
 
Το τι μπορεί να συμβεί ο Κρόνος έχει σχέση με οστά κόκαλα δέρμα ο Ποσειδώνας με ιούς σύγχυση ουσίες φάρμακα αλτσχάιμερ. Οπότε εκεί θα δούμε κάποια περίεργα γεγονότα ...Οι ελπίδες μετά πάνε στις 16/2 του 2026 που οριστικά ο Πλούτωνας θα μπει στον Υδροχόο ο Ουρανός στους διδύμους και ο Κρόνος Ποσειδώνας θα είναι στο Κριό...Στην τελική λοιπόν μετά το 2026 σε φωτιά και ο αέρα θα πάρετε μπρος..
 
Οι Δεσμοί μέχρι τώρα σε Διδύμους Τοξότες μας μάθανε να επικοινωνούμε είδατε πολλοί ασχοληθήκαμε με το ίντερνετ ..τις πληρωμές e-banking την τηλε_εργασία τηλε_εκπαίδευση..κ.α.
Αλλάζουμε λοιπόν αντιλήψεις και στα ταξίδια πώς γίνανε τα ταξίδια..πώς κολοσσοί αεροπορικές εταιρείες έχουν κλείσει..Τώρα οι δεσμοί πηγαίνουν στον Ταύρο Σκορπιό και θα δούμε θέματα ασφάλειας οικονομικά θέμα εστίασης θέμα φαγητού θέμα κληρονομιών και γης θέματα αγαθών σε έλλειψη..
 
Βέβαια συγχρόνως ο Ποσειδώνας κάνει τετράγωνο με τον Ras Alhaguen από τις 22 Τοξότη. Όπου έγινε και η έκλειψη 14/12/2020 που βρέθηκαν και τα εμβόλια.

Ο Δίας με τον Ουρανό τον Κρόνο στα τετράγωνα έφεραν με κάποιον τρόπο τους διαχωρισμούς και τη διχόνοια ανάμεσα σε ομάδες εμβολιασμένους και μη ...και το τετράγωνό τους θα συνεχιστεί και το 2022..με κορύφωση τον Οκτώβρη του 2022 στην 18°..όπου ξανά θέματα με ιό και περιορισμούς θα έχουμε.
 
Ήδη σε πολλές πόλεις συγκρούσεις και επιθέσεις αρνητών..του εμβολίου της υποχρεωτικότητας συμβαίνουν και θα φτάσουν σε ακραίες συμπεριφορές των ανθρώπων..Βέβαια αυτός ο Αστέρας Ras Alhaghen στη συνέχεια ενεργοποιείται από τον Άρη..και μετά στη σύνοδο Δία Ποσειδώνα..και όταν ενεργοποιείται φέρνει και θνησιμότητα είδαμε ξαφνικούς πολλούς θανάτους..και ανήθικες καταστάσεις ..σκάνδαλα βιασμούς..είδατε και αρνητικές μεταλλάξεις του ιού συνεχώς Δέλτα Όμικρον τώρα.. κάποιους να πλουτίζουν από αυτά ..
 
Ακόμη δίνει και ατυχία σε γυναίκες αυτή τη στιγμή κλείνει το 2021 με 17 δολοφονίες γυναικών.. και συνεχίζεται αυτό μια και το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα θα συνεχιστεί σε συνδυασμό με το τετράγωνο Κρόνου Ουρανού ξαφνική βία.. και θα υπάρχουν λοιμώξεις από τοξίνες τάσεις για ιατρικά παραισθησιογόνα φάρμακα διεγερτικά ίσως υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ναρκωτικών..κινδύνους από τσιμπήματα εντόμων ..φιδιών.
 
Ήδη έχουμε δείγματα για την γρίπη των πτηνών..επίθεση από σκύλους όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα βιώνουμε τουλάχιστον για 2-3 χρόνια και φυσικά η προδοτική πλευρά κάποιων που θα φέρει αποκαλύψεις για καταστροφές .Κάποιοι θα καταστρέψουν από μόνοι τους την πολιτική τους καριέρα από την άλλη ο εγκλεισμός. Πιστεύω ότι θα κρατήσει και ο περιορισμός ο Κρόνος είναι στον Υδροχόο αυτό φέρνει ήδη ανακοινώθηκε lockdown στην Ολλανδία με 85% εμβολιασμένους..θα ακολουθήσουν και αλλού και περιορισμοί προ των Χριστουγέννων..
 
Η επανάσταση μπορεί να συνεχίσει σε διάφορες χώρες πόλεις του πλανήτη μία και είναι διαφορετικές πεποιθήσεις του καθενός μέχρι τις 7/3 του 2023 που ο Κρόνος θα είναι στον Υδροχόο θα τονίζονται αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά θα τονίζονται και θέματα εφευρέσεων ανακαλύψεων της τεχνολογίας.που περιορίζουν όμως την εργασία των ανθρώπων..που σημαίνει ανεργία.. ..οι απώλειες των ελευθεριών τα δικαιώματα στην εργασία στην εκπαίδευση η παραβίαση της ίδιας της ζωή θα οδηγήσουν σε κατάθλιψη και σε ψυχολογικές αρρώστιες..
 
Το 2022 κλείνει με σοκαριστικά γεγονότα..μέχρι και τον Φλεβάρη..ενώ από τον Μάρτη κάτι θα δούμε να φωτίζεται...Προχωρώντας δύσκολες εκλείψεις θα έχουμε τον Μάιο σε οικονομικά θέματα..Αύγουστο με Άρη στους Διδύμους μέχρι Μάρτη του 2023..θα ξαναρχίσουν θέματα της Πανδημίας..Οκτώβρη 2022 στο τετράγωνο και πάλι Κρόνου Ουρανού..κάποια μέτρα περιοριστικά μια νέα μετάλλαξη του ιού..μέχρι τέλος της χρονιάς..μια παρόμοια κατάσταση με Εκλείψεις που θα ταράξουν τις ασφάλειες μας..και πάμε στο 2023..με φώς στο τούνελ..έστω και αχνό..αλλά φώς κάποιοι θα δούνε.

7 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



Δια τούτο Σωκράτης ο σοφός έλεγεν ¨έν οίδα ότι ουδέν οίδα¨ (ένα ξέρω πραγματικά ότι δεν ξέρω τίποτα.)
Η γαρ εξ αμαθείας άγνοια ηλιθιότης εστί, η της φιλομαθείας δ' επίγνωσις
της αγνοίας αυτής σοφία ήτοι η της μαθήσεως ουσία.

(Ωδάρχης.)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΑΡΡ θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε με ποιό σκεπτικό είπε ο Σωκράτης αυτήν την φράση. ¨έν οίδα ότι ουδέν οίδα¨ , διότι αν καθίσει να το καλοσκεφτεί κανείς ποιός ο λόγος τότε να ΔΙΔΑΣΚΕΙ και με την «μαιευτική» μέθοδο να εκμαιεύει από τον συνομιλητή του την αλήθεια.

Θέλει μα τα κέρατα της αρκούδας να είναι κανείς ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ για να το κάνει αυτό και να γνωρίζει πολλά.Η Γνώση αγαπητέ μου φίλε είναι όπως η θάλασσα...είναι καλή και διασκεδαστική μπορεί όμως να γίνει και επικίνδυνη.

Σίγουρα αν ζούσε σήμερα ο Σωκράτης θα μας έλεγε να μάθουμε να "κολυμπάμε" μέσα σε αυτήν. Γιατί όπως και όταν πάμε στην θάλασσα το μεγάλο πλήθος πλατσουρίζει έξω στα "ρηχά" , εκεί όμως τα νερά της Γνώσης είναι "βρώμικα" και "θολά" και όλοι "κατουράνε".....λίγοι όμως που ξέρουνε καλό "κολύμπι"..πάνε στα "βαθιά" εκεί ου τα νερά της Γνώσης είναι "καθαρότερα" και κρύβουν μυστικά στον βυθό της.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες,

Είναι πιθανόν ο Σωκράτης να μιλούσε για την διπλή άγνοια των πολλών δηλαδή ότι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, όταν αυτό γίνεται αντιληπτό αποτελεί το πρώτο επίπεδο συνειδητότητας που οδηγεί στην αναζήτηση της αλήθειας. Σήμερα η κβαντική φυσική παραδέχεται και αποδεικνύει την απατηλότητα των αισθήσεων ως πρός αυτό που ονομάζεται υλικός κόσμος και που καταρρέει μπροστά μας μαζί με τα συστήματα που υποστηρίζουν αυτό το αφήγημα, δηλαδή θρησκείες, πολιτικές, επιστήμη (ως βραχίων των αφηγημάτων αυτών), κοινωνικά συστήματα. Ο Άνθρωπος ετοιμάζεται να περάσει σε ένα άλλο συνειδησιακό επίπεδο ανακαλύπτοντας το οντολογικό του σκέλους.

ΚΙΜΩΝ

ΑΡΡ. είπε...


ΚΙΜΩΝ

Είναι πιθανόν ο Σωκράτης να μιλούσε για την διπλή άγνοια των πολλών δηλαδή ότι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, όταν αυτό γίνεται αντιληπτό αποτελεί το πρώτο επίπεδο συνειδητότητας που οδηγεί στην αναζήτηση της αλήθειας.

..............................................................

Πολύ σωστά το διετύπωσε ο Κίμ. και επεσήμανε ο Λύκ.
Ο αδιαφορών δια - όπως και ο νομίζων γιγνώσκειν και κατέχειν - την αλήθειαν δεν θα αναζητήσει ποτέ ούτε και θα εννοήσει και αφομοιώσει αυτήν και την μεταμορφωτικήν, θεϊκήν για τον άνθρωπο αξία της.
Αλλά το ανωτέρω ρητόν υποκρύπτει και επαναστατικήν και ανατρεπτικήν-αντισυστημικήν βολήν - άρα και τον ανάλογον κίνδυνον - (δι ό και το τραγικό τέλος του φιλοσόφου) διότι έμμεσα αμφισβητεί και απορρίπτει την υφισταμένην- καθιερωμένην συμβατικήν αλήθειαν της θρησκείας. Η φιλοσοφική γαρ αλήθεια, ως μη εκμεταλλεύσιμος και εμπορεύσιμος πολιτικοθρησκευτικώς όπως η θρησκευτική-συμβατική, υστερεί έναντι αυτής ούσα δέσμια της ανάγκης που επιβάλλει την θρησκευτικήν και απορρίπτει, συκοφαντεί και διώκει την
φιλοσοφικήν ομού μετά των εραστών αυτής. Ο λαός, επί του προκειμένου, και εις αυτήν την ανάγκην υπείκων μοιραίως αποδέχεται εξ αδυναμίας την επιβαλλομένην θρησκευτικήν αλήθειαν που εξασφαλίζει την σχετικήν ασφάλεια και βιωσιμότητά του τα οποίας η φιλοσοφική αλήθεια δεν εγγυάται.
Εξ ού και η απορρέουσα τραγικότης και διχασμός της ανθρωπίνης υπάρξεως,
αι μαρτυρικαί δηλονότι δοκιμασίαι ανέκαθεν, η τραγική μοίρα των ολίγων πρωτοπόρων ηρώων της ανθρωπότητος, όπως αποτυπώνουν και σημαίνουν αυτήν χαρακτηριστικώς οι ελληνικοί μύθοι, ιδιαιτέρως του Προμηθέως και του Ηρακλέους.



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Ο Άνθρωπος ετοιμάζεται να περάσει σε ένα άλλο συνειδησιακό επίπεδο ανακαλύπτοντας το οντολογικό του σκέλους."

Καλησπέρα ΚΙΜΩΝ...το μόνο που ήρθε στο μυαλό μόλις διάβασα αυτό που έγραψες ήταν αυτή η μουσική...και μόνο που την ακούς ανεβαίνεις οντολογικό επίπεδο.

David Gilmour - And Then..

https://www.youtube.com/watch?v=gVqrx8JkwJ0

Ανώνυμος είπε...

καλημέρες, το ΟΝΤΟΣ ΟΝ μέσω των ΜΟΥΣΩΝ

ΚΙΜΩΝ

ΑΡΡ. είπε...




το ΟΝΤΟΣ ΟΝ μέσω των ΜΟΥΣΩΝ

ΚΙΜΩΝ

.........................................

Το ΟΝΤΩΣ ΟΝ (= υπάρχον, μτχ. ενεστ. του ειμί ο ών, η ούσα το όν.) ήτοι η καθαρά αλήθεια, ουσία (μ-ετ-ουσία ή Μούσα) και πραγματικότης.