ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ ΦΡΕΓΑΤΙΑΔΑΣ

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ ΦΡΕΓΑΤΙΑΔΑΣ

Για να μαζέψουμε τα σκόρπια.

1. Όλες οι δυτικές φρεγάτες κομπλέ (νορμαλ οπλισμός + fos) κοστίζουν +- 1 δις €. Σ όποιον δεν αρέσει αυτό, ας φτιάξει δικιά του ή ας πάει να πάρει ρωσικά/κινέζικα στη μισή τιμή. Ας αφήσουν λοιπόν την γκρίνια κάποιοι.

2. H FDI ΔΕΝ είναι ιδανικό πλοίο, είναι καλό πλοίο. Κυρίως είναι πλοίο που για πρώτη φορά μας βάζει στους χρήστες LRSAM και μάλιστα με τον κορυφαίο. Αντίστοιχα πρωτοπορεί στο ραντάρ. Έχει μειονεκτήματα;; Έχει. Δεν έχει περιθώρια εξέλιξης λόγω εκτοπίσματος και ο φόρτος είναι οριακός.


3. Υπήρχε καλύτερο πλοίο στο διαγωνισμό; Ναι, υπήρχε η FREMM-IT. Μεγαλύτερο εκτόπισμα, 2 ελικόπτερα, ίδιος ΑΑ φόρτος και μάλιστα με τα ίδια κορυφαία όπλα. Το ΠΝ ζύγισε τα παραπάνω με την τεχνολογική υπεροχή σε βάθος χρόνου της FDI (πρωτίστως το ραντάρ της) και κατέληξε σ αυτήν. 


 4. Υπήρχαν άλλα πλοία ικανά να μπουν σφήνα;; Ποτέ. Η τράτα MMSC ή Μίμης  προκαλούσε μόνο τον γέλωτα στους ναυάρχους, με το τυράκι των tico δεν τσίμπησε κανείς και για την απάτη με την sigma 11515 έχω τοποθετηθεί αναλυτικά πολλές φορές ότι ήταν ο Δούρειος Ίππος για το ΠΝ και οι Λαοκόοντες,  οπότε κάθε άλλη αναφορά παρέλκει. 

Είναι εντυπωσιακό το πως δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης της S11515 ήταν να περιοριστεί το ΠΝ σε αμερικανικά όπλα και δη αποκλειστικά σε MRSAM ή -στην καλύτερη- σε ελάχιστους sm2A. Αν ερχόταν με ευρωπαϊκά όπλα δεν θα την υποστήριζε ούτε ο Μητσόπουλος. Mimis alternative.

Δεν υπάρχουν σχόλια: