ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Η Ρωσία εξαπέλυσε ηλεκτρονικές παρεμβολές κατά δορυφόρων του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Ρωσία εξαπέλυσε ηλεκτρονικές παρεμβολές κατά δορυφόρων του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν πάνω από την ανατολική Ουκρανία καθιστώντας αδύνατη την συλλογή ασφαλών δεδομένων.

Τα τελευταία δορυφορικά δεδομένα υποδεικνύουν το γεγονός ότι οι δορυφόροι που περνούν πάνω από το Donbas καταστέλλονται ενεργειακά από άγνωστα "αίτια". Αν κρίνουμε από το εύρος παρεμβολών, μπορεί κάλλιστα να πρόκειται για συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha και άλλα όπλα. 


Στις δορυφορικές εικόνες που παρουσιάζονται, μπορεί κανείς να δει ότι μια ισχυρή ραδιοηλεκτρονική επιρροή ασκείται από το ρωσικό έδαφος στις περιοχές του Ντονμπάς. Αυτό εμποδίζει τους ξένους δορυφόρους να αποκτήσουν αξιόπιστα δεδομένα. Κάτι παρόμοιο είχε παρατηρηθεί ήδη πριν από αρκετές εβδομάδες..  Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί σημειώνουν ότι εδώ αναπτύσσονται και ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400, τα οποία πιθανότατα θα πρέπει να προστατεύουν όχι μόνο τα ρωσικά σύνορα, αλλά και τον εναέριο χώρο των DPR και LPR, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση στην περιοχή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να είναι τα ίδια συστήματα που ανάγκασαν πριν 10 μέρες τα ισραηλινά αεροπλάνα να κάτσουν στ'αυγά τους για 1-2 μέρες αντί να πετάνε πάμω από τη Συρία;;;