ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Η γιορτινή πρόταση της ημέρας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η γιορτινή πρόταση της ημέρας.

Εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ένα εξαιρετικό γλυκό είναι και τα λεγόμενα hallongrottor τα οποία είναι διαδεδομένα σε διάφορες εκδοχές στις σκανδιναβικές χώρες και κυρίως στη Σουηδία από όπου και προέρχονται.
 
Το Hallongrotta είναι μπισκότο βουτύρου με γέμιση μαρμελάδας. Στις ΗΠΑ τα ονομάζουν thumbprint cookies και στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασιλειο τα ονομάζουν Jam drops. Είναι εύκολα στην κατασκευή με βούτυρο, baking powder, αλεύρι, ζάχαρη, και βανίλια.
 
Η μαρμελάδα είναι συνήθως βατόμουρο ή φράουλα. Αν μείνουν έξω για μια δυο μέρες η μαρμελάδα στην επιφάνεια σκληραίνει αλλά δεν γίνεται πέτρα και διατηρεί την υγρασία. Κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται επιμονή, τεχνική, προσπάθεια ελιγμών με τη γλώσσα, και την κατάλληλη πίεση για να αφαιρεθεί από την τρύπα χωρίς να σπάσει το υπόλοιπο μπισκότο.
 
Είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε ή να αγοράσετε μερικά hallongrottor για αυτούς που σας ενδιαφέρουν ερωτικά και δεν έχουν τελειοποιήσει την τεχνική τους όταν σας γλείφουν το «μελομακάρονο» ή τον «κουραμπιέ» σας. 
 
Καλές γιορτές....αα  και να μην το ξεχάσω ΕΔΩ η μουσική για να τα απολαύσετε καλύτερα.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: