ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Επιχειρηματίες της εστίασης. Ομολογούν οι ίδιοι τα λάθη τους.....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Επιχειρηματίες της εστίασης. Ομολογούν οι ίδιοι τα λάθη τους.....
 
"....Βγήκαμε μπροστά για την προώθηση του εμβολιασμού. Φιλοξενήσαμε, φιλοξενούμε και εξυπηρετούμε μόνον εμβολιασμένους πελάτες. Διχάσαμε τον κόσμο μας, γίναμε δυσάρεστοι στους θαμώνες μας. Επιτελέσαμε αστυνομικού τύπου καθήκοντα με ελέγχους ταυτοπροσωπίας των πελατών μας και γνησιότητας – πιστότητας των πιστοποιητικών τους. Προσλάβαμε και απασχολούμε μόνον πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εργαζομένους κάθε ιδιότητας (καλλιτέχνες, μουσικούς, τραγουδιστές, τραπεζοκόμους σερβιτόρους, κ.λ.π.)....".
 
Λυπάμαι κύριοι. Ας προσέχατε. Επιλέξατε το νόμιμο από το ηθικό. Τώρα είναι αργά. Δυστυχώς πολλοί από εσάς θα βρεθείτε υπερχρεωμένοι από πολλές αιτίες και θα το βρείτε μπροστά σας. Όταν καίγεται του διπλανού το σπίτι, κινδυνεύει και το δικό σας και το κακό είναι ότι μαζί με εσάς θα την πληρώσουν αργά ή γρήγορα όλοι όσοι εξαρτώνται και περιστρέφονται οικονομικά από εσάς (υπάλληλοι, συνεργάτες - συνεταίροι, προμηθευτές, εκμισθωτές, πιστωτές, ΟΤΑ, κλπ).
 
Θα σας δω εσάς αύριο στις επιθεωρήσεις εργασίας, στο ΚΕΑΟ και στη ΑΑΔΕ τι θα λέτε και θα κλαίτε. Το τυρί το είδατε, την φάκα όμως;;
 
Τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα του χώρου της εστίασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων και χωρίς ορθίους και μουσική.
Ως εναλλακτική της μουσικής προτείνω:
 
- Ειδικές και εγκεκριμένες από τον ειδικό οφικιάλιο ψαλμωδίες, από έναν μόνο ψάλτη, χωρίς μικρόφωνο και οι πελάτες απλά κρατώντας τον ρυθμό σε πλάγιο ήχο τέταρτο να χτυπούν σιγά το ένα τους πόδι.
 
- Σε προοδευτικότερα καταστήματα συστήνεται, η χωρίς μικρόφωνο απαγγελία ποιημάτων της Κικής Δημουλά και Τάσου Λειβαδίτη συνδυασμένα με βίντεο κλιπς χωρίς ήχο της Νατάσσας Μποφίλιου. Σε κάθε τραπέζι καλό θα ήταν εκτός από το αντισηπτικό να υπάρχουν και επιτραπέζια χαρτομάντιλα.
 
Έπρεπε να με ακούγατε όπως έκανε η κυρία που διατηρεί cafe - snack bar και μ' ευχαρίστησε που την συμβούλεψα από τον Οκτώβρη να κλείσει άμεσα τελείως το σέρβις μέσα- έξω, να ενημερώσει τον δήμο για αυτό, να μειώσει το προσωπικό στο 1/3 και να παίξει μόνο με take away και delivery. Γλύτωσε περίπου ως τώρα 5.000 μηνιαία έξοδα και αν υπολογίσουμε και την μείωση ενοικίου για ένα χρόνο (2022) που συμφώνησε... Δεν πήγε άσχημα. Αλλά όλα αυτά τα είχαμε προβλέψει ότι θα γίνουν από πέρυσι τον Δεκέμβριο.
 
Τα 2/3 του προσωπικού ΟΑΕΔ για ένα χρόνο με συμφωνία επαναπρόσληψης του χρόνου τέτοια εποχή. Βλέπεις και αυτό το προβλέψαμε μετατρέποντας πέρυσι τις συμβάσεις εργασίας σε ετήσιες . Ουσιαστικά΄με την μικρή αποζημίωση που έλαβαν και με το επίδομα παίρνουν σχεδόν τα ίδια χρήματα......το χρόνου τον Οκτώβριο θα δούμε πως θα πάει και ανάλογα θα πράξουμε. Είμαστε ήδη έτοιμοι με δύο σενάρια. Καθίστε να μείνει η επιχείρηση ζωντανή...Υπάρχει και εναλλακτική με μορφή κοινοπραξίας δύο ή και τριών επιχειρήσεων. Θα δούμε.
 
Εκτός των παραπάνω έχει σημασία ότι έστω και έτσι κράτησε όλη σχεδόν την μόνιμη πελατεία της, χωρίς να δυσαρεστήσει κανέναν για θέματα διακρίσεων και αστυνόμευσης και πιθανόν θα την αυξήσει κιόλας. Ένα γεγονός που επιβραβεύεται καθημερινά από όλους τους πελάτες της, εμβολιασμένους ή μη .Το ηθικόν κομμάτι μιας συμπεριφοράς. Υπάρχει και η κοινωνική διαχείριση μιας κρίσης.
 
Καλή διασκέδαση βρε...
 

7 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Μπραβο Λυκαστρε γλυτωσες εναν ανθρωπο,ο οποιος σε ακουσε ομως και δεν σκεφτηκε την παρτη του.
Προσωπικα αν και ειμαι στο ελευθερο επαγγελμα σου λεω δεν τους λυπαμαι ντιπ.
Τα ιδια να παθω και γω αν σκεφτομαι ετσι μαλακισμενα.
Το ηθικο ειναι και νομιμο οχι το αντιστροφο.
Και σε πιο λαικη βερσιον αν βγει νομος οτι γαμιεσαι θα πεσεις στα τεσσερα?
Οταν εμαθα οτι στην πολη που μενω κανουν απεργια τα καφε και γενικα η εστιαση με σκοπο να παρουν καποιο επιδομα αντι να διαμαρτυρηθουν για τα παραλογα μετρα επαψα να τους λυπαμαι πλεον σαν επαγγελματιες.

Υ.Γ.Και κατι που διαβασα που δεν παιζει πολυ ο ευαγγελατος,οτι σε αμερικανικο πολεμικο κοβιντιαστηκαν,οπως και σε καποια κρουαζιεροπλοια.
Ερχονται δικαστηρια χωρις δικαστες.

ΑΡΡ. είπε...



ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑ.

Εύ γε και άριστα τω αρθογράφωι δια την λίαν παραστατική και ωραία παρουσίασι αυτού του καυτού και επικαίρου θέματος.
Ηθικόν δίδαγμα: ¨Μη γλύφε τους εξουσιαστάς και νόμους φέροντας.¨ Αυτοί γαρ
εις το ¨διαίρει και βασίλευε¨ είναι μόνο πιστοί και εις την προδοσίαν ισορροπούν. Όθεν αυτοοργάνωσις, κομματαπεξάρτησις, αυτοβουλία και αυτοσωτηρία η μόνη του λαού λύσις. Μάθε να μοιράζεσαι την ήττα και την νίκη με τον συμπολίτη σου. έτσι θα μάθεις να μοιράζεσαι και την ομόνοια, την ελευθερία και την αγάπη. Αλλά αυτό απαιτεί αρετήν και τόλμην. Και όχι υποκρισία, καιροσκοπισμό (βόλεμα) και δουλοπρέπεια που επιβραβεύουν και διαιωνίζουν το φαύλο κολαστικό κύκλο της αναξιοκρατίας, την ανισότητος,
της διχόνοιας και της δουλείας.

kakos04 είπε...

Καλησπέρα, ήθελε πολύ προσπάθεια από τους επαγγελματίες, να σταματήσουν τις διακρίσεις, και με συνεννόηση να πιέσουν την κυβέρνηση. Δυστυχώς δεν έγινε καμία προσπάθεια, για το Ηράκλειο που ξέρω οι περισσότεροι έστειλαν το προσωπικό να τσιμπηθεί και νόμιζαν ότι με την μισή πελατεία και τους τουρίστες θα την βγάλουν καθαρή. Δεν υπολόγισαν ότι τα μεγάλα ψάρια θέλουν τα φιλέτα. Προσωπικά για να με ξαναδούν σαν πελάτη θα αργήσουν, αρνούμαι την υποταγή τους και πολλοί άλλοι . Δυστυχώς και στο μαγαζί λίγοι είναι συνειδητοποιημένοι, θλίβομαι να βλέπω 15 χρονα πρόθυμα να μου δείξουν το χαρτί εμβολιασμού - υπακοής αν και δεν χρειάζεται. Δυστυχώς και εδώ οι σύλλογοι και τα επιμελητήρια έκαναν τους τιμητές της κυβέρνησης. Τα ΔΣ βιομήχανοι και μεγαλοξενοδόχοι, σιγά μην κινηθούν. Το πολύ χρήμα σε κάνει και πλαδαρό. Το θέμα είναι ότι δεν ξυπνούν ούτε με την απώλεια των δικαιωμάτων τους. Σε λίγο θα έχει χαρτί για την έξοδο από την πόλη ή και την τουαλέτα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαλημέρα Νικόλα, ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ, ΑΡΡ

Οι επιχειρηματίες δεν κατάλαβαν ένα πολύ σημαντικό πράγμα...ότι όταν σε ένα σφόδρα ανταγωνιστικό περιβάλλον αποκλείεις 4-5/10 εν δυνάμει πελάτες σου είσαι τελειωμένος.!! Δεν έχει σημασία αν είσαι μικρός, μεσαίος η μεγάλος σαν επιχείρηση.

Έπρεπε να είχαν κρατήσει ενιαία στάση ΟΛΟΙ μαζί και να αντισταθούν στα μέτρα .Τώρα θα το βρουν μπροστά τους. Ας πρόσεχαν.Κανείς δεν μπορεί αν πει ότι δεν ήξεραν ή δεν μπορούσαν να φανταστούν τι μπορεί να γινόταν.

Όταν έχεις τα πρώτα δείγματα της πτώσης του τζίρου από την πρώτη εβδομάδα διαχωρισμών. Δεν κάθεσαι να δεις το τέλος. Προσαρμόζεσαι αλλιώς μπήκες μέσα με τα μπούνια ειδικά όταν ο Αδωνις από Μάιο σου έχει μηνύσει ότι επιδοτήσεις δεν θα υπάρξουν. Και ας ρισκάρεις τους ζεστούς μήνες που ο κόσμος όλος κάθεται έξω Τους χειμερινούς δεν ρισκάρεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα παίδες.
Μιλάμε πάλι για το τι χάνει σε οικονομικό επίπεδο ο κάθε επιχειρηματίας,ενώ κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε να μιλούμε για το βαθύτερο νόημα όλων αυτών.
Αυτοί όλοι που τώρα έχουν 60% πτώση τζίρου και με καμάρι έτρεχαν να βάλουν το αυτοκολλητάκι στην πόρτα, γιατί δεν έκαναν καν τον κόπο να σκεφτούν,τι ακριβώς δεν κατάλαβαν?
Η διασπορά του φόβου ξεπερνά κατά πολύ αυτή του ιού.
Ο στόχος είναι η ΥΠΟΤΑΓΗ του πλήθους στους ανώμαλους κανόνες τους.
Το αφήγημα δεν έχει σχέση με την υγεία μας χέστηκαν για αυτήν.
Ο ιός αυτός θα φύγει,θα φέρουν άλλον στην θέση του,τα μέτρα θα μείνουν ο έλεγχος θα γίνει πιο αυστηρός.
Σου δηλώνουν με άπειρους τρόπους χρόνια τώρα τον δρόμο που θα ακολουθήσουν,πρέπει να μείνουν λίγοι απόλυτα ελεγχόμενοι,κατά κανόνα όχι Έλληνες.
Η συλλογική μνήμη που σε συνδέει με το παρελθόν σου θα μικρύνει μέχρι εξαφανίσεως,οι άλλοι που θα γεννηθούν....αν λέμε... θα είναι κατά κανόνα κουφάρια.
Οι ανθρωποθυσίες τους,οι κρυφές παιδοφιλικές προτιμήσεις θα γίνουν φανερές, στην αρχή προσχηματικές, έτσι για να μην στραβοκαταπιούμαι,μέχρι που θα τις κάνουν υποχρεωτικές.
Δεν πρέπει να έχεις άποψη για τίποτα,θα σκέφτονται αυτοί για σένα,μάντεψε θα είσαι το ανταλλακτικό τους η μπαταρία που θα τους δίνει ενέργεια.
Η επικράτηση του σκότους άρχισε και την βλέπουν ελάχιστοι.
Σε χτυπά στο υλικό σου κομμάτι,τι θα φας, αν θα έχεις δουλειά, ότι δηλαδή σε εκπαίδευσε τόσα χρόνια να θεωρείς σοβαρό και απολύτως απαραίτητο και από κάτω δουλεύει το καρκίνωμα.

Υπάρχει πιθανότητα να βγούμε όλοι από την αρένα μόνο εάν συμπράξουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=74CYIdYoQ5w

Οβελίξ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Οβελίξ...πολύ σωστά όσα είπες και συμφωνώ σε όλα. Μόνο που το θέμα σύμπραξης είναι μεγάλη κουβέντα. Με ποιον να συμπράξεις;; Με αυτούς που Οι περισσότεροι είναι κατά της υποχρεωτικότητας αλλά παραείναι ατομιστές για να νοιαστούν εφόσον θεωρούν πως για τους ίδιους λύθηκε το πρόβλημα.

Αν θεωρούσαν ότι λύθηκε το πρόβλημα γι'αυτούς για ποιο λόγο πάνε για 3η ή 4η δόση σε λίγους μήνες.Επίσης,γιατί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι λένε οι τηλεγιατροί και οι πολιτικοί.Πηγαίνουν για να συνεχίσει να είναι λυμένο το πρόβλημά τους. Δε θεωρούν πρόβλημα τον ιό, αλλά τη στέρηση ελευθεριών και επικεντρώνονται στην ανανέωση του κοινωνικού διαβατηρίου, όσες δόσεις χρειαστούν.

Για παράδειγμα.....Τύπος από αυτούς που φοράνε μάσκα μόνοι τους στο αυτοκίνητο. Απλώνω για χειραψία και μου δίνει αγκώνα.
-"Αφού φοβάσαι τόσο πολύ του λέω γιατί δεν κάνεις εμβόλιο να τελειώνεις;"
- "Έχω κάνει" μου λέει.
- "Τότε γιατί όλα αυτά;" του λέω.
- "Δεν ξέρεις ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μπορεί να πεθάνουν;"

Μαλάκα Μπιλ Γκέιτς στείρωσε τους όλους να τελειώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες καλημέρα,
καλή χρονιά να έχουμε.
"Απλώνω για χειραψία και μου δίνει αγκώνα"
Δεν έχεις άδικο κάτι τέτοια βλέπω και είμαι μέσα στα νεύρα.
Με ποιους με ρωτάς η αλήθεια είναι πως η μαγιά που έχουμε είναι λίγη και έχει πολύ σαβούρα που θα πρέπει να την υποστηρίξουμε.
Στην πραγματικότητα δεν θα βοηθήσουμε αυτούς αλλά θα υποστηρίξουμε την ΖΩΗ,τα παιδιά
θα φυλάξουμε που είναι στο στόχαστρο τους,εάν δεν το πράξουμε ο Μπίλ θα τα γαμήσει όλα
Είμαστε σε αυτό το χρονικό σημείο ακριβώς γιατί το ΕΡΓΟ αυτό είναι για λίγους.
Ανοιχτά να τα αφήσουν όλα χωρίς περιορισμούς δεν υπάρχουν λεφτά,μπαίνουν μέσα ούτως
η αλλιώς τα καταστήματα,με πληθωρισμό που καλπάζει,και πανάκριβη ενέργεια νομοτελειακά θα έρθει και εκεί η διαλογή.

Μαιντανοί γιατροί,ΜΜΕ,και λοιποί προδότες που μεταγράφηκαν στα ιερατεία του σκότους
θα λένε αυτά που τους βάζουν,και εμείς όταν πρέπει δεν θα τους ξεχάσουμε.

Η ΖΩΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ σωστά το λες...μέχρι να νικήσει ο ΕΛΛΗΝΑΣ το θηρίο που άνοιξε το φρεαρ και βγαίνει έξω στις μέρες μας.

https://www.youtube.com/watch?v=Ri4PDOF_KxM


Οβελίξ