ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Έσκασε η βόμβα: «Γενικό lockdown από 3 Ιανουαρίου και για ένα μήνα - Αν πάμε από 16 Ιανουαρίου θα κρατήσει μέχρι το Μάρτιο!»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :Δεν θα γίνει γενικό lockdown, λέει, αλλά lockdowns ανά περιοχή. Βάστα Άνω Κουφονήσι!Τώρα γιατί μου έρχεται συνειρμικά o Τζον Κόφι από το Πράσινο Μίλι κάθε φορά που χάνεται η μπάλα από το γκουβέρνο, χρειάζεται μάλλον κάποια σοβαρή επιστημονική εξήγηση.

Πες και εσύ Σωτηράκι κάτι...
 

Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της δυναμικής που αναπτύσσει η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού εξέφρασε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας προβλέπει τις εξελίξεις με βάση πολυπαραγοντικά μαθηματικά μοντέλα και αλγόριθμους.

Μάλιστα, η σχετική έκθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι έτοιμη το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, ενδεχομένως, όμως, να έχει αποσταλεί από τον ίδιο και αύριο Πέμπτη.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης σήμερα το πρωί στον 102 FM της ΕΡΤ-3, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο. Επίσης, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είχε προχωρήσει σε μία δραματική εκτίμηση για τον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό, καθώς ανέφερε ότι «μέχρι τέλος του χρόνου αναμένουμε έως 4.000 νεκρούς».

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά –και πολύ συγκεκριμένα-, τονίζοντας παράλληλα ότι μιλάει με μεγάλη βεβαιότητα.

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας», επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι ήδη η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα από χθες δείχνει τάσεις αντιστροφής. Όπως εκτίμησε το πρόβλημα θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της Όμικρον.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου και ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση. Στο ίδιο πνεύμα υπογράμμισε ότι θα ήταν εγκληματικό λάθος να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις του α΄ εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια.

ΠΗΓΗ

 

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...προβλέπει τις εξελίξεις με βάση πολυπαραγοντικά μαθηματικά μοντέλα και αλγόριθμους... x (μισθοδοσία) + y (κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις) + ω (μίζες πφίζερ) - z (εξαγορά ποινής) = μερικά εκατομμύρια. Συμφέρει...

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Οι πιο αποτυχημενοι στις πιο καιριες θεσεις,τι να πεις η μαλακια στα καλυτερα της.
Γιατι δεν παζει ενα στοιχημα να δουμε θα πεσει μεσα?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...σήμερα πήρα τσίπουρο με γλυκάνισο από φιλαράκι καλό, που έχει δικό του αμπέλι που είναι πάνω από 300 ετών.!! Διπλής αποστάξεως και έχει 22 γράδα. Θα καεί το πελεκούδι.! χαχαχαχα

Το πίνεις και μετά βάζεις στοιχήματα.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Αν ειναι ετσι οπως το λες τοτε αξιζει,εγω καταλαβαινω αν ειναι καλο απο το αν μου φερνει πονοκεφαλο η οχι 22 πινεται δεν ειναι για απολυμανση.
Τωρα θελεις καλο μεζε ξυλοσομπα και βεβαια καλη παρεα.

Μμ. είπε...


Μ' αρέσουν αυτοί οι συστημικοί αλγόριθμοι. Πολύ ποιητικοί. σε παραπέμπουν
εις αλογομούρικα εγκλήματα στοιχηματικού πάθους και άλγους. Αλλά κι αυτά πάλι τα πολυπαραγοντικά μαθηματικά. και τί δεν σού λένε; Τί πίνεις και δεν μας
δίνεις, ένα πράμα, ανακατεύεις και μπερδεύεις τον Φριτσοτάκη και τον
Τζωνύπρα, βλέπεις και τον Πρετεντέρη εθνεγέρτη Ρήγα.
Τύφλαν έχειεν δηλαδή και τα χειμέρια εστιακά τσίπουρα του Λυκάστρου. Χα, χα!