ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ 2.0

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ 2.0

Έγραψε ο Γιώργος Καραϊβάζ στις 10/12/20
 
«Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω δύο ατόμων (σ.σ. από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.» 
 
Δεν το ξαναείπε. Τον "φάγανε" τον άνθρωπο γιατί τόλμησε να ακουμπήσει κάποιους κύκλους. Εκτελεστικούς ίσως, στην περιφέρεια των ομόκεντρων που αναφέρει έναν έναν στο πιο πάνω κείμενο.
 
Και τότε αναρωτήθηκα:
Από πουθε έρχεται αυτό το μαύρο χρήμα και πώς κυκλοφορεί αφού, όπως λένε, έχουν θωρακίσει το τραπεζικό σύστημα με αυστηρούς εποπτικούς κανόνες, οι δε επιτρεπτές πλέον συναλλαγές με μετρητά έχουν όριο μόνο τα 100ευρω;; Ποιο είναι το κοινό κέντρο αυτών των ομόκεντρων ή αλληλο-καλυπομενων κύκλων;;
 
Δεν θα παραξενευτώ πλέον καθόλου αν οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα καταλήξουν να προσδιορίζουν και τις πηγές και τους κύκλους αυτής της διαπλοκής της σαπίλας, τα ίδια ακριβώς κέντρα που αντιμάχονται φανατικά κάθε σοβαρή και ουσιαστική μεταρρύθμιση, εμμένοντας στις ίδιες συνταγές με τις οποίες πορευόμαστε από το 96, τουλάχιστον. Αυτούς που:
 
- Παράγουν "μαύρο πολιτικό χρήμα" από κάθε δάνειο-ομόλογο που εκδίδεται από τον ΟΔΔΗΧ.
- Αναπαράγουν μαύρο χρήμα κατά το άλλοτε θαύμα της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας, την Folie Folie πχ 
- Κυκλοφορούν το μαύρο χρήμα μέσω δαιδαλωδών διεθνών διαδρομών.
Από πολύ απλές, όπως εκείνες που είχαν στήσει με τα κουπόνια του Πρώτου Θέματος για να βγάλουν έτσι οι Μαρινόπουλοι στο εξωτερικό 2δισ πριν χρεοκοπήσουν .
- Μέχρι πιο πολύπλοκες διαδρομές όπου εμπλέκονται διεθνή και εγχώρια funds, άνθρωποι της νύχτας, "επενδυτικά projects για Καζίνο " ή trafficking πολυτελείας via Dubai κλπ (δες ΕΔΩ).
-  Μέχρι και ιδιαίτερα επαχθείς, όπως αυτές που φαίνεται να σχετίζονται με εμπόριο οργάνων ασυνόδευτων .
- Ή και με την συγκαλυμμένη αρχαιοκαπηλία μέσω της νέας νομοθεσίας για τον "δανεισμό" ιδιωτικών ή δημοσίων συλλoγών...
 
Και η λίστα τελειωμό δεν έχει αν δεν κοιτάς μόνο την Γιαδικιαρογλου που κοιτάζει αιωνίως κάποια Πετροβασίλη που αρκείται κάνει μόνο διαπιστώσεις ή μνημόσυνα θυμικού. Ξέρεις, από αυτά που δεν περιλαμβάνουν ποτέ επικίνδυνες ερωτήσεις. Όπως το "γιατί" ή το "πώς".
 
Όλο αυτό το σύστημα Κολομβία 2.0 που συντίθεται έτσι, χρειάζεται όμως ανθρώπους κλειδιά ως "εκτελεστές" του. Κάποιους που να είναι και απόλυτα ελεγχόμενοι. Από ποινικούς και ανθρώπους της νύχτας μέχρι και κάποιους "υπεράνω" συμμετέχοντες σε ροζ λίστες. Πχ, γι αυτές που κάνει τόσο θόρυβο τώρα ο Φουρθιώτης διεκδικώντας ρόλο στα κοινά, όπως με κάποιες άλλες παλιότερες, επί των οποίων έκαναν πολιτική καριέρα κάτι τύποι σαν τον Καρατζαφέρη και τα μεταγραφέντα ακροδεξιά τσιράκια του.
 
Δεν αλλάζει όμως κάτι ριζικά αλλάζοντας απλώς τους gate keepers των συστημάτων ελέγχου με άλλους, αδιάφθορους. Αυτό θα ήταν μια ακόμα παιδική αφέλεια, πολύ όμως εγκληματική αν επαναληφθεί και δεύτερη φορά. Και γιατί και οι αδιάφθοροι κάποτε διαφθείρονται αλλά και γιατί το σύστημα Κολομβία 2.0 είναι πλέον υπερβολικά πολύπλοκο και πολυ-επίπεδο για να μπορεί να ελεγχθεί από μια δυο χούφτες ανθρώπους.
 
Χρειάζονται και πολύ πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις!
Όπως πχ αυτές που σχετίζονται με τον τρόπο που παράγεται και κυκλοφορεί το χρήμα και οι πληροφορίες,.Ή με τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι μπορούν είναι πάλι δημοσιογράφοι λέγοντας τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Ούτε με σκάφη ούτε κάνοντας και οι ίδιοι τα πλυντήρια αποφεύγοντας τα "πως", τα "ποιος" και τα "γιατί".
 
ΥΓ:Δεν είναι δουλειά μου να αποκαλύπτω τα κυκλώματα και το μαύρο χρήμα που διακινούν. Αυτό είναι δουλειά άλλων, των δημοσιογράφων και των διωκτικών και των δικαστικών αρχών. Όμως μπορούμε να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε το πως λειτουργούν και όλα αυτά και να σχεδιάσουμε και να επινοήσουμε  νέα συστήματα. Από αυτά που μπορούν να ακυρώνουν κάποιους, αν όχι όλους, από αυτούς τους κύκλους, κάνοντας τους περιττούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: