ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Αρα ρε Κλάους τι μας λες;;; Τώρα ξύπνησες και εσύ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος λέει το αφήγημα του The Great Reset.
 
Σιγά ρε Schwab το νέο. Χρόνια τώρα η μεγαλύτερη επιτυχία ενός δικηγόρου με έναν λογιστή είναι πως να πετύχει αυτό για τον πελάτη του και έχει βασιστεί σε ένα άλλο μότο "πάντα πτωχεύει η εταιρεία ποτέ ο επιχειρηματίας".
 
Δεύτερο παράδειγμα.
Κατεβαίνει ο Βρασίδας από το χωριό στην πόλη το 2007 και χωρίς φράγκο στην τσέπη παρά μόνο με ότι βγάζει από την δουλειά του, πείθει ή τον πλησιάζει η ίδια η kleftobank να του δώσει δάνειο να πάρει ένα διαμέρισμα . Με λίγα λόγια του το αγοράζει.Ο Βρασίδας λοιπόν αρχίζει να πληρώνει την μικρότερη δόση που μπορεί για να μένει μέσα. Σε ποιόν ανήκει το σπίτι;; Στην τράπεζα αφού το έχει υποθηκεύσει.
 
Ο Βρασίδας πληρώνει και πληρώνει αλλά ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξοφλήσει. Έρχεται και ο Σαμαράς και του χώνει και έναν ΕΝΦΙΑ και ένα ΤΑΠ . Κλαιν μάιν ο Βρασίδας. Αυτός πληρώνει μόνο το νοίκι. Κάποια στιγμή μετά από 20 χρόνια ο Βρασίδας θέλει να επιστρέψει στο χωριό του. Το δάνειο ακόμα το χρωστά σχεδόν όλο αφού τοκάκια πλήρωνε .Το σπίτι κάνει πλέον τα μισά λόγω παλαιότητας.
 
Ή σταματά να πληρώνει ή το εκμισθώνει τόσο όσο να του μείνει και ένα μικρό κέρδος και με την δόση που δεν πληρώνει μισθώνει ένα άλλο σπίτι στο χωριό του Του κάνει και κατάσχεση το Δημόσιο για τα ΕΝΦΙΑ που δεν έχει πληρώσει 10 χρόνια τώρα ας πούμε 20.000 με τις προσαυξήσεις έχει και προστατευμένο λογαριασμό από κατασχέσεις και πάει λέγοντας μέχρι να πεθάνει. 
 
Ο Βρασίδας ποτέ δεν είχε κάτι αλλά και τίποτα δεν του έλλειψε και ήταν ευτυχισμένος που είχε σπίτι. Σπούδασε και τα παιδιά του έκανε και τις εταιρείες με άλλους μπροστινούς του γενικά ο Βρασίδας ποτέ δεν είχε κάτι στο όνομα του. Είχε και μετρητά κρυμμένα και λογαριασμούς στο εξωτερικό και web banking που διαχειριζόταν. Αν πάλι το πάρει πίσω η τράπεζα το σπίτι τι έγινε;; Δικό της ήταν απο την αρχή ούτως ή άλλως. Οι κληρονόμοι του Βρασίδα απλά κάνουν αποποίηση και τέλος περιστατικού. Το μόνο που μένει είναι να επιστρέψουν την νοικιάρικη MERCEDES που του χε δώσει μια εταιρεία του Βρασίδα να κυκλοφορεί ή μήπως όχι;;
 
Ήταν και ο δικηγόρος του μαζί με τον λογιστή του στην κηδεία ξέροντας και οι δύο ότι ο Βρασίδας έφυγε ευτυχισμένος και χαρούμενος για όσο τους είχε να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του. Θα πίνει τώρα σκέφτονται και ένα ουίσκι για αυτούς στων "αγγέλων τα μπουζούκια".
Ο Βρασίδας τι έκανε;; Έκρυψε νόμιμα τα λεφτά του, ότι δηλαδή θα ξανάκανε με άλλους τρόπους στην νέα ψηφιακή εποχή Αλλά δεν είχε κάτι στο όνομα του και ήταν ευτυχισμένος.
 
Άρα ρε Κλάους τι μας λες;;; Τώρα ξύπνησες και εσύ;
 
Υ.Γ  Όποιος φτιάχνει ένα πρόγραμμα φτιάχνει και τις τρύπες του. Άρα λοιπόν πάντα θα υπάρχουν τρύπες για να προστατευθούν κάποιοι και αυτές θα πρέπει να ξέρεις για να προστατευτείς και εσύ μαζί τους....η ζωή είναι απλή  άλλο αν σε κάποιους φαντάζει σύνθετη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: