ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Μην νομίζετε καμία από το ΠΑΣΟΚιναλ, αυτό που αποφάσισαν να το νεκραναστήσουν καλώντας το από την 5η εφεδρεία, εκεί που είναι και ο κύριος όγκος των εναπομείναντων ψηφοφόρων του. Εκεί πρυτανεύουν οι ίδιες ουτοπικές και ανεφάρμοστες παπαρολογίες περί "Πράσινης Ανάπτυξης", τα ίδια Πρασινάλογα ακριβώς που κυριαρχούν και στα προγράμματα αλα Πισαρίδη και τις λοιπές νεοφιλελε-Σημητικές δυνάμεις του ημέτερου αμόρφωτου και καθυστερημένου πολιτικού προσωπικού.
 
Η ανατροπή, αυτή εστιάζει στις γεωπολιτικές ανατροπές που φέρνει η λεγόμενη "Πράσινη Μετάβαση" τις επόμενες δεκαετίες της γεωπολιτικής και οικονομικής αστάθειας. Αστάθειες και λόγω αυτής της μετάβασης.
 
Στην πολύ διεξοδική αυτή ανάλυση, επισημαίνονται οι κίνδυνοι και από την μετάβαση αλλά και για το πιθανό πισο-γύρισμά της, αν δεν προσεχθούν οι ρυθμοί. Ξέρετε, σαν αυτά των εδώ άριστα ζαβών μαθητευόμενων μάγων, που προσπάθησαν με την άρον άρον "απολιγνιτοποίηση", που τώρα την μαζεύουν, με το "εξορύξεις στοπ", πού τώρα το μαζεύουν, το "EastMed δεν χρειάζεται" και τώρα το μαζεύουν μετά από την αντίστοιχη ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε στην ΕΕ από αντίστοιχες βλακώδεις προσεγγίσεις εκεί. αλλά και για την ικανοποίηση ημέτερων συμφερόντων χορηγών εδώ.
 
Εκεί, μέσα σε αυτή την ανάλυση, εντοπίζονται και οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν και τους νικητές της επόμενης εποχής με 4 κριτήρια:
 
- Το ποιος θα βάλει πρώτος και θα επιβάλει τις προδιαγραφές του στην παραγωγή και διανομή των επόμενων "καυσίμων" (πράσινο ή μπλε υδρογόνο και αμμωνία, δηλαδή πάλι υδρογόνο αλλά με πιο ασφαλή μεταφορά).
 
- Το ποιος θα ελέγξει τα logistics των μετάλλων και των σπάνιων γαιών που απαιτούνται για τις συνήθεις ΑΠΕ τύπου ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά και τις μπαταρίες. Οι διαμάχες και γεωπολιτικές συγκρούσεις τώρα μεταφέρονται σε αυτό τον τομέα και τους αντίστοιχους γεωγραφικούς χώρους (από το ποιος ελέγχει το πετρέλαιο που ίσχυε τα τελευταία 50 χρόνια). Την Αφρική, την Χιλή και κάτι άλλες περιοχές που δεν τις βάζει το μάτι σου.
 
- Το ποιος θα δώσει πιο οικονομικά προσιτές τεχνολογίες . Ας σημειωθεί ότι σήμερα προηγείται η Κίνα, που παράγει τα 2/3 των waffers, των κυκλωμάτων που απαιτούν τα φωτοβολταϊκά και πάνω από το μισό όλων των συστημάτων ΑΠΕ.
 
Και το κυριότερο
- Το ποιος θα βρει φτηνό τρόπο χρηματοδότησης αυτής της μετάβασης (μιλάμε για πολλά τρισ$ μέχρι το 2030...) χωρίς να καταρρεύσει οικονομικά κάτω από το βάρος νέων χρεών η δυσβάσταχτων για την κατανάλωση αποσβέσεων τεχνικών έργων φαραωικου μεγέθους.
Σε αυτό το σημείο, πλεονέκτημα έχουν σήμερα οι χώρες που έχουν συνθήκες για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ αλλά ΚΑΙ που μπορούν να έχουν έσοδα και από το φυσικό αέριο (δευτερευόντως και το πετρέλαιο) που οι συνθήκες της μετάβασης θα το κάνουν και ακριβό αλλά και απαραίτητο και μετά το 2050, τότε που υποτίθεται ότι όλα θα είναι από ΑΠΕ! (απλώς η ζήτηση του αερίου μέχρι τότε θα έχει πέσει στο μισό της σημερινής και θα διατηρηθεί εκεί για πολλές δεκαετίες ακόμα).
 
Τρεις οι κατηγορίες των χωρών, σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια:
- Η Ισλανδία (μια κατηγορία μόνη της) που, στηριγμένη στην γεωθερμία έχει ήδη ολοκληρώσει την μετάβαση της στο πράσινο υδρογόνο.
- Οι νικητές (όσοι πληρούν τα πιο πάνω κριτήρια) που θα είναι και οι ενεργειακές υπερδυνάμεις του 21ου αιώνα.
- Οι χαμένοι. Όπως η Ρωσία ή το Ιράν και μερικές ακόμα πετρελαιοπαραγωγές χώρες που αργούν υπερβολικά να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ή η ΕΕ που στερείται ρεαλιστικής πολιτικής και φυσικών πόρων. Και φυσικά οι συνήθεις φτωχές χώρες, που θα πρέπει να πληρώσουν πολύ ακριβότερα τα νέα καύσιμα και την ενέργεια απ' ότι σήμερα.
 
Και ενώ κάποιος θα περίμενε σχέδια των πολιτικών κομμάτων πάνω στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα (παραγωγός ενέργειας ΑΠΕ λόγω κλίματος και γεωθερμίας και παραγωγός φυσικού αερίου-αυτό που λένε "ασ'τα εκεί" από κάτι κοιτάσματα εδώ πάρα κάτω που δίνουν κάθε χρόνο γύρω στα 30δισ στο εθνικό μας ΑΕΠ (και 7,5δισ τουλάχιστον στα δημόσια ταμεία) τι κάνουν;;
 
Χθες, στα μουλωχτά, και με το πρόσχημα "την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών" έδωσαν σχεδόν τζάμπα σε ιδιώτες σχεδόν όλα τα ισχυρά γεωθερμικά μας πεδία για ενεργειακή εκμετάλλευση (ή μη-εκμετάλλευση, ανάλογα με ποιά κλίκα παίζουν). Έτσι χάνουμε πάλι την ευκαιρία να γίνουμε η 2η Ισλανδία (αφού έχουμε τα αμέσως ισχυρότερα γεωθερμικά πεδία στην Ευρώπη).
 
Αν τα δεις αυτά να τα λένε τίποτα πράσινα προγράμματα Ανδρουλάντσηδων και Βροντάτσηδων, να μου τρυπήσεις την μύτη. Αυτοί όλοι χρειάζονται ανατρεπόμενο και πέταγμα στις χωματερές της ιστορίας. Χωρίς έλεος!
 
Υ.Γ Μιλάμε για τεράστιο μέγεθος ληστείας .

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Εκείνον τον Φουχτελ τον θυμάστε,τον εκπρόσωπο της Γερμανίας?
Εκείνος λοιπόν έκοβε βόλτες στην χώρα με τις πλάτες των Δημάρχων,και με κάτι αδελφοποιήσεις ανάμεσα σε πόλεις της Γερμανίας και της Ελλάδος.
Προσπαθώντας να πάρει δύο πράγματα από τους δήμους.
Τα ιαματικά αλλά και την διαχείριση των σκουπιδιών.
Οχι βέβαια δίνοντας κάποιο αντίτιμο.
Ο Κάκος να μας πει πως τον υποδέχτηκαν στο νησί.
Η μπίζνα μεγάλη και στα δύο μέτωπα.
Οι λεπτομέρειες πολλές και ανατριχιαστικές για ακόμη μια φορά.



kakos04 είπε...

Καλημέρα , να δεις και εγώ πως νευριάζω , όχι κρέμασμα και πέταμα αλλά γδάρσιμο ζωντανοί θέλουν και αυτοί και οι ψηφοφόροι τους . ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ , Τρένα , λιμάνια , αεροδρόμια , μεταλλεύματα , δρόμους , ορυκτά καύσιμα κτλ και έπονται τα σπίτια μας . Το ληστεία είναι λίγο σαν έννοια . Και όμως την είδηση την μαθαίνω από εσένα , πουθενά δεν το είδα . Είδες η ομερτά και οι ηλίθιοι . Και Γαλλικά θα το πω ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ γαμώ τα κερατά τους και τα σπίτια τους .

Ανώνυμος είπε...


Έχουν περάσει μερικά χρόνια.
Προσπαθούσε να πάρει δημόσιες εκτάσεις μέσω των δημάρχων,αυτοί ήθελαν..αλλά
ο κόσμος τους έκραζε.
Ρώτησε να μάθεις για την μπίζνα σκουπίδια στο νησί,θα τον βρεις παντού.
Ρώτησε επίσης γιατί δεν επέτρεψαν να μπει σύστημα διαχείρισης τους,το όποιο
δεν ήταν βεβαίως γερμανικό.

Τις πέτρες εμείς πρέπει να τις πάρουμε,εάν θέλουμε έναν καθαρό τόπο για
εμάς και τα παιδιά μας.Το καθαρό βεβαίως αφορά όλα τα επίπεδα από το πνευματικό,έως το διατροφικό,από το περιβάλλον έως την εξουσία και βάλε.

Στα Λινοπεράματα κάνε την αρχή

kakos04 είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους βάλτε και ένα αναγνωριστικό {καλλιτεχνικό :)} να μιλάμε , εδώ όπως και σε όλη την Ελλάδα το διοικητικό προσωπικό χαίρεται για φωτογραφίες με διάφορους σαν ανόητοι που είναι πχ τον Φούχτελ (σαν τους περιπατητές της Τουρκοκρατίας που εντόπιζαν τι θα μας έκλεβαν ή τους έλεγαν οι αφελείς περηφανευόμενοι και μετά οργανωνόταν η ληστεία από τον Πρέσβη ). Μια χαρά τον ξενάγησαν στο νησί και αλλού στην Ελλάδα , τον ενημέρωσαν που βγαίνει χρήμα όχι ότι δεν τα ξέρει η eurostat μέσω των ηλίθιων της Ελστατ που δίνουν λεπτομέρειες 40 χρόνια αναλυτικά τι έχουμε που αξίζει . Η μεγάλη βέβαια ενημέρωση και στοχοποίηση της Ελλάδας έγινε από τον Σημίτη (ΙΓΜΕ αρχεία). Έχουν λυσσάξει σε όλη την Ελλάδα για σκουπίδια - νερό και βεβαίως τα επικείμενα φορομπηχτικά διόδια που ετοιμάζουν στην Κρήτη (μαζί με το κόστος του ρεύματος θα τα πάρουν όλα πανελληνίως). Παντού τους υποδέχονται όπως τον θείο από την Αμερική σαν χαζά (εδώ έχουμε πασοκο-ηλίθιους), και λέει ο κάθε Φούχτελ εδώ είναι ηλίθιοι ,θα φάμε καλά . Μια χαρά συνεχίζουν την κλοπή εκτάσεων Δήμαρχοι και παρατρεχάμενοι πχ https://edolio5.blogspot.com/2021/12/300.html ή εκτάσεις που πήραν μεγάλες εταιρείες για ξενοδοχεία σε νότια Κρήτη .
Οι αδελφοποιήσεις τελμάτωσαν με την Γερμανία αλλά συνεχίζονται με το Ισραήλ ακάθεκτες , και το αντίστοιχο πλιάτσικο με πρόθυμους εδώ . Επειδή έχω γνωστό που συνεργάζεται με συμβούλους της περιφέρειας για μελέτες , σε πληροφορώ ότι είναι εγκληματικώς πειθήνιοι και υπάκουοι στις προτάσεις της Γερμανίας , δεν βλέπουν κανένα κακό στο ότι όλοι οι κανόνες τυποποίησης και οργάνωσης σε πολλά βγαίνουν και εγκρίνονται από εκεί και δεν θεωρούν ότι υπάρχει υστεροβουλία .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα...καλησπέρα ανώνυμε. Έχει δίκιο ο Νικόλα πάρε ένα ψευδώνυμο να μπορούμε να μιλάμε σαν άνθρωποι.

Τώρα στο θέμα μας..έχουν πέσει παντού να αρπάξουν τα πάντα... τα αρπακτικά λυμαίνονται την χώρα εδώ και δεκαετίες. Απλά τώρα το κακό παραέγινε.

Άλλο ένα τεράστιο θέμα, που μπορεί και να μας βγάλει πολύ μπροστά αλλά και να προστατεύσουμε το περιβάλλον από αυτό που πραγματικά κινδυνεύει. Τους υδρίτες μεθανίου (παγωμένο φυσικό αέριο στους πυθμένες), που ήδη έχει φυσικά εξαχθεί από τα κοιτάσματα από κάτω. Η πλέον κατάλληλη πηγή παραγωγής μπλε υδρογόνου!

Δείτε εδώ την ανάρτηση και προσέξτε την ημορομηνία που μιλάνε για τους υδρίτες...21/12/21...και μετά θυμηθείτε από πότε μιλάω για υδρίτες εδώ μέσα.!! Πριν μήνες...είμασταν το πρώτο ιστολόγιο που το έκανε θέμα και μάλιστα με εικόνες.

https://slpress.gr/oikonomia/ydrites-methanioy-stin-ellada-o-allos-energeiakos-ploytos/?fbclid=IwAR0jjW108G5QJtr6P_4pt0bF0gwuZ6uW1AfXAhU5QWy7Jb9Rp3XsXagcKOk

Μμ. είπε...



Η ΦΩΛΕΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Φωλιάζομε πάνω σ' ένα θαύμα που γεννά θαύματα, θαύματα που όλοι θαυμάζουν κι εμείς, ωραιοπαθείς και ανασφαλείς νάρκισσοι όντες, νομίζομε ότι εμάς θαυμάζουν, αφήνοντας έτσι να μας τα κλέβουν σαν του κοράκου του αισώπειου μύθου το τυρί γιατί μας έχουν πρωτίστως κλέψει πακέτο την παιδεία, τα μυαλά και το θαυματόμετρο.

Ανώνυμος είπε...


{καλλιτεχνικό :)}Οβελίξ να πετάω μενίρ αντί για πέτρες.

Η ανάγκη ενέργειας,είναι ο μοχλός πίεσης προς την ανθρωπότητα και ο τρόπος χειραγώγησης της για την εκπλήρωση των σκοτεινών ονείρων τους.
Τα κατώτερα δουλικά τους επωφελούνται και αντλούν χρήμα,που και αυτό είναι ενέργεια.
Γνωρίζουμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ,καθαρή και αστείρευτη ενέργεια εάν μας το επέτρεπαν οι άρχοντες.
Τώρα στο νησί,από τον Τσούτσουρα ως την Παλαιόχωρα πωλούν τα πάντα ακόμη και όσο δεν τους ανήκουν,το ενδιαφέρον και συνάμα ύποπτο είναι ποιοι είναι οι υποψήφιοι αγοραστές,γιατί δεν είναι αυτοί που φαίνονται,και γιατί εκεί

Οβελίξ



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Η ανάγκη ενέργειας,είναι ο μοχλός πίεσης προς την ανθρωπότητα και ο τρόπος χειραγώγησης της για την εκπλήρωση των σκοτεινών ονείρων τους."

Φίλε Οβελίξ...δεν είναι μόνο η ενέργεια ένας μοχλός πίεσης...έχουν και άλλους μοχλούς η "βουκέντρες" για καθοδηγούν το κοπάδι εκεί που θέλουν αυτοί.Με την πείνα...με τον έλεγχο της τροφής...με τεχνητή οικονομική κρίση...με την καταστροφή της παιδείας και των ηθών.

Βρισκόμαστε στα τελικά βήματα του Φιδιού...κάθε βήμα/μοχλός και ένα μονοπάτι στο δρόμο του Φιδιού. Τα επόμενα βήματα θα είναι η κατάργηση του χάρτινου χρήματος και η κατάργηση της ιδιοκτησίας.

Όταν το κράτος θα το κρίνει σκόπιμο, θα αρπάζει ένα ακίνητο, είτε αυτό είναι άδειο, είτε είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από αυτό που έχει ανάγκη ο ιδιοκτήτης, ποιός νομίζετε ότι είναι ο λόγος της τωρινής απογραφής;; Για αυτό και η τόσο περίεργες ερωτήσεις πόσα μπάνια έχει το σπίτι και πόσα δωμάτια κ.λ.π

Όπως πάμε σε λίγο θα καταντήσουμε να αγοράζουμε ότι κληρονομούμε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Τώρα στο νησί,από τον Τσούτσουρα ως την Παλαιόχωρα πωλούν τα πάντα ακόμη και όσο δεν τους ανήκουν,το ενδιαφέρον και συνάμα ύποπτο είναι ποιοι είναι οι υποψήφιοι αγοραστές,γιατί δεν είναι αυτοί που φαίνονται,και γιατί εκεί."

Έχει σχέση με το Μέγα Σφήκειον Πεδίο....τυχαία δεν έχει την καλύτερη και πιο πολύτιμη βάση το ΝΑΤΟ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Σούδα στα Χανιά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο Ζευς φίλε Οβελίξ κάποτε τους ταίριαξε καλά εκεί στο Αρκαλοχώρι....μάλλον θα το ξανακάνει και στις μέρες μας. Και το παλαιότερο όνομα του Τσούτσουρα είναι ΣΟΥ ΣΟΥ ΡΑΣ. Το τι σημαίνει είναι πολύ μεγάλη ιστορία.

kakos04 είπε...

Καλησπέρα, για τις πωλήσεις (με δικά μας δάνεια και ΕΣΠΑ) κάποιοι λένε για καταφύγιο των ελίτ μόλις γίνει ο χαμός στην μέση ανατολή σε ξενοδοχεία και εκτάσεις. Οι επιλεγμένοι από διάφορες περιοχές εκεί θα κουβαληθούν εδώ. Το σφηκείο πεδίο μας το έμαθε ο οικοδεσπότης, δεν ξέρω αν μπορούν να το αξιοποιήσουν βυθισμένο ή κάπως αλλιώς. Το σου σου ρας έχει σχέση με το σουσουρο? Βοή από κάτι που πλησιάζει ή έρπετε , κάτι κατέληξε εδώ?
Το δε Αρκαλοχώρι κουνάει καθημερινά, και οι κάτοικοι θα φύγουν σιγά σιγά είναι εξαθλιωμένοι, ψάχνουν κάτι κάτω από το νέο αεροδρόμιο οι φίλοι μας? Παλιά σε μια παρέα μου είχε πει κάποιος Αστερούσια= ουσία άστρων αλλά το αφήσαμε εκεί.
Γράφε μπύρες που χρωστάω. Να είστε καλά και όπλιζε τα μενίρ.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ωραιες ειναι οι μπυρες το καλοκαιρι......
Βρισκομαστε στα τελικα βηματα λοιπον,ολα για καλο σκοπο γινονται,θα ξαναβρουμε τον εαυτο μας,αφου περασουμε τον Γολγοθα μας η...τον Αχεροντα για λιγο.
Οταν χτυπησουν την ιδιοκτησια,συντομα δηλαδη ολοι θα παθουν σοκ,ηδη ακουμε και διαβαζουμε τα σχεδια τους.
Μεγαλα γλεντια ερχονται κρατηστε κρυες μπυρες.