ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΕΝΑ DRONE ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ DESIGNED IN GREECE

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΕΝΑ DRONE ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ DESIGNED IN GREECE.
(Τι παίζει εκεί έξω ανάμεσα σε δύο ειδήσεις από τον χώρο της δημιουργίας)
 
Και ξυπνάς, λέει, ένα πρωί και οι ειδήσεις ή οι πολιτικές αναρτήσεις στο Facebook άφαντα!Έλα μωρέ, δεν γίνονται αυτά, θα πεις! 
 
Πολλά γίνονται και φαίνονται διαφορετικά από όποιο ύψος αποφασίσεις να τα δεις! Να μερικά:
Κατάρρευση μιας παγκοσμιοποίησης και μάχες για το πως θα μοιάζει η επόμενη θα δεις από ένα drone που πετάει στην στρατόσφαιρα. 
 
Ένα τέτοιο που σχεδιάστηκε εδώ, παράγεται και δοκιμάζεται στην Ολλανδία χωρίς καμία βοήθεια από το ελληνικό γκουβέρνο. Σήμερα μάλιστα συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση της Αρμενίας να δοκιμαστεί και εκεί, παράλληλα με εδώ, για μια σειρά πολιτικές εφαρμογές. Ξεκινώντας από την έξυπνη γεωργία της φίλης χώρας μέσω από την τόοοοσο ψηλά επιτήρηση, λίγο πιο κάτω από τους δυσκίνητους και πανάκριβους δορυφόρους, μέχρι τα συμβόλαια ποιότητας "από το χωράφι μέχρι το ράφι" (farm2fork). Με χρήση και τεχνολογιών blockchain σε όλα αυτά.
 
Νταξ, έβαλε και λίγο το χεράκι του ένα φιλαράκι στο ενεργειακό μέρος του (και όχι μόνο) για να μπορεί αυτό το πετούμενο να πετάει επιτηρώντας στα 30.000 μέτρα επί 30 μέρες-τουλαχιστον και συνεχώς, αλλά ας μη το κάνουμε τώρα αυτό θέμα. Άλλο είναι το ζητούμενο αυτής της ανάρτησης.
Από εκεί ψηλά βλέπεις, που λες, καθαρά τις αλλαγές που μπορούν να δικαιολογούν και κλεισίματα του "αθώου" φατσοβιβλίου (ξεκινώντας με αποκλεισμούς "ενοχλητικών" μελών, με κάθε πολιτική ανάρτηση σε λίγους μήνες κλπ). Όλα προαναγγελθέντα και εν όψη της νέας γενιάς, του Ιντερνετ 3.0, που έρχεται καθήμενο επί του blockchain να σαρώσει τα πάντα.
 
Και τα ιδιωτικά υφιστάμενα socialmedia, όπως τα ξέρουμε σήμερα , που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν για να έχεις να μιλάς με το αμόρε στο inbox ή σαν υποκατάστατο της εκλειπούσας γειτονιάς, μη το ρίξεις στα ψυχοφάρμακα Αλλά για να μαζεύουν τα Data που παράγεις ως τον νέο χρυσό.
 
Για το επόμενο νέο παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών γίνεται τώρα αυτή η μάχη! Με όλα τα πιθανά σενάρια ανοιχτά, όσο συγκλίνουν σε μια τέλεια καταιγίδα πέντε κρίσεις-μεταβασης στην επόμενη παγκοσμιοποίηση: στην ενέργεια, τα logistics, την παραγωγή, την οικονομία και την υγειονομική του κορονοϊού, αυτή που ασχολείσαι μέρα νύχτα χαζεύοντας την Γιαδικιάρογλου που κοιτάει αμήχανη την Πετροβασιλη.  Κατάρρευση Ευρωπαϊκών Τραπεζων στην θέα σου, αν κατεβάσεις το drone λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Μαζί με το ευρώ!
 
Συνωστισμός από drones σε αυτό το ύψος της ατμόσφαιρας, και δεν έχεις δει τίποτε ακόμα! 50.000 θα πετάνε συνεχώς από αυτό το ύψος πάνω από την Ευρώπη (για μη στρατιωτικούς σκοπούς) μέχρι το 2030 εποπτεύοντας τα πάντα με ολιγόωρες πτήσεις ή παραδίδοντας δέματα από τόπο σε τόπο ή λιπαίνοντας χωράφια με βολές ακριβείας..
(Το πρώτο κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας τους στον κόσμο, με χρήση των ευρωπαϊκών δορυφόρων γεωεντοπισμού Galileo, ολοκληρώθηκε και αυτό μετά από 3 χρόνια ανάπτυξης και δοκιμών. Και με την συμμετοχή δύο ελληνικών επιχειρήσεων, η μία η ίδια που φτιάχνει και τα drones της στρατόσφαιρας.)
 
Κατάρρευση ΌΛΩΝ των πολιτικών αφηγημάτων που μας έφεραν ως εδώ θα δεις, αν το πεδίο της όρασης είναι από τις Πρέσπες έως το Καστελόριζο. Και ίσως διακρίνεις από εκεί και την αμηχανία στο να βρεθούν νέα αφηγήματα, ικανά να δώσουν απαντήσεις στα νέα προβλήματα που φαίνονται από την στρατόσφαιρα ως αυτό το ύψος πτήσης. Ιδιαίτερα εκείνα τα αφηγήματα που μπορούν να καλύψουν την σαπίλα της διαπλοκής. Του βόθρου που άνοιξε με το κύκλωμα Λιγνάδη και δεν μπορεί να καλυφθεί με οποιονδήποτε "αρχηγό" προκύψει για να διαχειριστεί τις μάχες οπισθοφυλακων και του μίζερου ΚιναλοΠΑΣΟΚ..
 
Πως να τα κρύψεις αυτά με ανοιχτά τα Facebook και τα Tweeter;; Και πως να τα κουκουλώσεις όταν οι αντικαταστάτες τους δεν ελέγχονται από Ζουκηδες ή Μαρινάκηδες;;
 
Κατάρρευση της σιγουριάς κάθε απόλυτης αλήθειας σου θα δεις αν το drone πετάξει πιο χαμηλά και σε αντικρίσει στον καθρέφτη σου. Και φόβο, πολύ φόβο γιατί από αυτήν την γωνία λήψης δεν φαίνονται τα πιο πάνω. Μόνο ένα λαβωμένο εγώ ίσως να φαίνεται από εδώ, όταν κατανοήσεις το τι μπορείς να κάνεις αλλά ποτέ δεν το τόλμησες. Ίσως φταίει η Γιαδικιάρογλου, ίσως και η έλλειψη οπτικής από κάποιο drone, δεν ξέρω. Δεν μαζεύεται τέτοια πληροφόρηση από το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας drones...
 
Και θα ρωτήσεις, ίσως, τότε :Και τι να κάνουμε βρε μάστορα για να επιβιώσουμε;; Πως θα βγει αυτός ο χειμώνας χωρίς μια, χωρίς πετρέλαιο και χωρίς ιδέα τι μας ξημερώνει, ίσως;; Με τα drones και τα blockchain θα γεμίσει το στομάχι;;
 
Δεν έχω πλήρη απάντηση, κάτι επί μέρους έχω τολμήσει να ψελλίσω από το ύψος αυτού του ιστολογίου κατά καιρούς... Ένα μόνο ξέρω :
 
Ότι με τον φόβο ποτέ δεν θα βρεθεί καμία τέτοια απάντηση!
Πάμε πάλι έτσι, χωρίς φόβο, να τα δούμε όλα πάλι από ψηλά και να ετοιμάσουμε τα επόμενα social media, τα drones, τις εφαρμογές και όλα τα απαραίτητα χρειαζούμενα για να συνεχίσουμε από εκεί να φτιάχνουμε οχήματα επιβίωσης και ίσως και ανάπτυξης.
 
Αν προλάβουμε και δεν μας έχει πέσει μέχρι τότε ο Ουρανός στο κεφάλι, όπως λέει και ο Αστερίξ.
 
Στις 23/9 και η έναρξη κατασκευής του κέντρου δοκιμών. Σας τα είχαμε πει ΕΔΩ.

3 σχόλια:

kakos04 είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια , και βασική για τον εκσυγχρονισμό του γεωργικού τομέα και όχι μόνο . Η real time παρατήρηση και μετάδοση δεδομένων είναι το μέλλον . Φανταστείτε να κάθεστε στη δουλειά σας στο Ηράκλειο και να βάζετε να ποτιστεί ένα χωράφι μια ώρα δρόμο πχ στο Ροτάσι από το κινητό, και περνώντας το drone να βλέπεται ότι όντως ποτίζεται από μια παροχή που έχετε αφήσει επίτηδες να φαίνεται μια λιμνούλα, και το ρολόι-έξυπνος μετρητής που σας στέλνει τα κυβικά κατανάλωσης + τα στατιστικά του μήνα . Βασικό βέβαια να γίνουν όλοι οι μετρητές κρατικοί στους δήμους με παραχώρηση μπας και σταματήσουν να τους κλέβουνε....................και τα λάστιχα 2 μέτρα στο ύψος πάνω στις ελιές για τον ίδιο λόγο δεμένα...............χιχι . Ή θα μπορούσαν οι άχρηστοι εδώ στην περιφέρεια Κρήτης να παραχωρούν έναν πομπό μέσα στα λάστιχα και στα ρολόγια ύδρευσης σε περίπτωση κλοπής να εντοπίζονται .
Αντί για λεφτά σε αυτήν την προσπάθεια των high endurance drone που λες δώσαμε 32εκ ευρώ από το πρόγραμμα επενδύσεων σε φίλους του Γκαντέμη https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb/.
Για την χρήση επίσης παρατήρησης όταν χτυπάει ο συναγερμός σου σε σπίτι πχ εκτός πόλης να δεις αν υπάρχουν αυτοκίνητα ξένα κοντά ή πεζοί δεν το συζητάω . Ή το rollback χρονικά σε περίπτωση εγκλήματος για να το λύσεις (πχ η απαγωγή Λεμπιδάκη εδώ) κάνεις πίσω το βίντεο ή ακολουθία από φωτογραφίες για λιγότερη καταπόνηση στο υπολογιστικό σύστημα και βλέπεις που κατέληξαν οι εγκληματίες με το αυτοκίνητο . Καλό απόγευμα σε όλους .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Νικόλα. Πολύ σωστά όσα γράφεις...τόσα και άλλα τόσα θα μπορούσαμε να κάνουμε.Αλλά βαφτίζουν με χαρακτηρισμούς διάφορους όποιον προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο..και τον στολίζουν με κοσμητικά επίθετα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε ανθρώπους με "ανάστημα" στις κατάλληλες θέσεις. Διότι το ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι το κεφάλι. Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημά του.

kakos04 είπε...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα με 10 άτομα μιλάω ουσιαστικά και για τους υπόλοιπους είμαστε ψεκασμένοι. Εδώ την είπα σε 2 φίλους που πήγαν στις εκλογές του κιναλ γιατί είχαν υποχρέωση (τακτοποίησης στο δημόσιο) και με βγάλανε και αναρχικό που δεν υποστηρίζω κανέναν από τους λαγούς του συστήματος στην βουλή. Μόνοι τους μου είπαν βέβαια ότι είχε φουλ γύφτους και Πακιστανούς και ψήφιζαν. Αλλά το χούι χούι.
Μην μασάς ότι και αν ακούς από τους προσκυνημένους. Στις κατάλληλες θέσεις όλοι έσκυψαν να πιάσουν το σαπούνι για να μπουν , για αυτό δεν έχουμε κατάλληλα άτομα....