ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

"ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΑΜΠΕΛΟΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ήθελε να πει ο Ιωάννης μέσα από την φράση δια στόματος Ι.Η.Σ.Ο.Υ*  που δεν είναι όνομα αλλά τίτλος .." Eγώ είμαι η άμπελος η αληθινή**....Όπως το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, αν δεν μείνει ενωμένο με την άμπελο, έτσι και εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου." (κατά Ιωάννη 15:1-8).

Έχετε αναρωτηθεί ότι τα διάφορα θρησκευτικά ιερατεία σας λένε τρίχες.!!!! Ναι ναι τρίχες διότι αν τους ρωτήσετε να σας αποκωδικοποιήσουν τα παραπάνω θα σας πούνε μπούρδες. Θα σας πούνε το γνωστό παραμυθάκι ότι το αμπέλι και τα κλήματα παίρνουν τεράστια συμβολική σημασία μέσα στη θεία τάξη των πραγμάτων που εγκαινίασε ο Χριστός (αν όμως ήταν εδώ θα τους έπαιρνε με τις κλωτσιές που λένε αυτές τις τρίχες και μάλιστα στο όνομα του). Και ότι ο αμπελουργός συμβολίζει τον Θεό Πατέρα, το αμπέλι συμβολίζει τον Χριστό, τα κλήματα συμβολίζουν τους μαθητές και ο οίνος το αίμα του Χριστού. κ.λ.π. Όπως έλεγε και ο παππούλης ο Ηράκλειτος "Τα ανθρώπων δοξάσματα παίδων αθύρματα.".

Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Δείτε το θέμα με άλλα μάτια συμπαντικά, ηλιακά και ελληνικά. Φανταστείτε μια ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ δηλαδή, που κάνει τσαμπιά (ΓΑΛΑΞΙΕΣ), και τα τσαμπιά σταφύλια (ΑΣΤΡΑ) , που μέσα τους έχουν κουκούτσια δηλαδή (ΠΛΑΝΗΤΕΣ) κ.λ.π.

Και να υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο με ενεργειακά "ποτάμια", που έχει και "παραποτάμους", και "ρυάκια" και υφίσταται στο χωροχρονικό συνεχές που δεν είναι τετραδιάστατο (μήκος-πλάτος-ύψος-χρόνος), σαν αυτό που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, αλλά είναι ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ. Φανταστείτε τώρα όλο αυτό το δίκτυο να συνδέεται μεταξύ του με αιθερική ενέργεια. Κατά μήκος αυτών των ποταμών ενέργειας , δημιουργούνται πυκνώματα ,τα οποία είναι τα άστρα , και γύρω από τα άστρα δημιουργούνται πλοκάμια ενέργειας κατά μήκος των οποίων δημιουργούνται με την σειρά τους ενεργειακά πυκνώματα που καταλήγουν να είναι πλανήτες.

Πάνω στους πλανήτες υπάρχει αυτή η ενέργεια , πυκνώματα της οποίας δημιουργούν τα βουνά κ.λ.π. Μέσα στην ενέργεια αυτή κινούμαστε και εμείς και το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ , που είναι κρυμμένο κάτω από το βιολογικό μας σώμα και επηρεάζεται άμεσα από την ποιότητα της ενέργειας αυτής.

Αν επομένως δεχτούμε ότι τα άστρα ενός αστερισμού υφίστανται κατά μήκος μιας ενεργειακής "κλωστής", παρά το ότι απέχουν πολύ μεταξύ τους στον τετραδιάστατο χωροχρόνο της περιορισμένης μας αντίληψης , τότε με την τεχνική που είχαν αυτοί που κάποιοι τους ονόμασαν "θεούς" , ανέπτυξαν και μπόρεσαν να απομυζήσουν την ενέργεια μιας ενεργειακής "κλωστής", δημιουργώντας έναν επίγειο ενεργειακό συλλέκτη ....που ουσιαστικά ήταν μια τεχνητή αναπαράσταση ενός τμήματος αυτής της ενεργειακής "κλωστής" με το οποίο και ΣΥΝΤΟΝΙΖΌΤΑΝΕ...."κλέβοντας" ενέργεια από αυτήν.

Το τμήμα της όποιας ενεργειακής "κλωστής" ήθελαν να "αρμέξουν" , άρχιζε συνήθως από ένα άστρο και πήγαινε σε άλλο και μετά σε άλλο και τελείωνε σε κάποιο άλλο. Αυτοί οι συνδυασμοί άστρων που ανήκαν στην ίδια ενεργειακή "κλωστή" ονομάστηκαν αστερισμοί. Δημιουργούσαν δηλαδή επάνω στον πλανήτη αφενός ένα τεχνητό αντίγραφο του αστερισμού, του τμήματος δηλαδή της ενεργειακής "κλωστής" την οποία ήθελαν να αρμέξουν , και κατά δεύτερον το συντόνιζαν με τον πραγματικό αστερισμό , ώστε να κάνουν την ενέργεια της "κλωστής" να ρέει εδώ στην Γη  ώστε να την συλλέξουν.

Η δημιουργία του κάθε εικονικού άστρου γινότανε με συσκευές φτιαγμένες από χρυσό . Για αυτό και ο χρυσός ήταν πολύτιμος και όχι για να φοράνε μπιχλιμπίδια οι πλούσιοι. Και τις τοποθετούσαν στην κορυφή των ΠΥΡ-ΑΜΙΔΩΝ που ήταν χτισμένες στην διάταξη του αστερισμού από τον οποίο μάζευαν ενέργεια. Έτσι είχαμε δεκάδες πυραμίδες μαζεμένες μαζί διατεταγμένα με την διάταξη των αστερισμών που οι "θεοί" όρισαν , επειδή γνώριζαν ότι τα συγκεκριμένα άστρα ανήκουν στην ίδια ενεργειακή "κλωστή". Για αυτό και έμεινε κατάλοιπο ανάμνησης μέχρι στις μέρες μας οι τρούλοι από κάποιες εκκλησίες να είναι από χρυσό.

Είχαμε μιλήσει παλαιότερα για την συστοιχία με πυραμίδες που υπάρχει στον βυθό της Κρήτης.

Σχετικό και ΕΔΩ... 

*Ι.Η.Σ.Ο.Υ.Σ κάθισα και το σκέφτηκα δεν είναι όνομα αλλά τίτλος. Και είναι αρτικόλεξο. Και είναι δημιούργημα ανθρώπων ανώτατης ευφυίας και συμπαντικής γνώσης για να ονομάσουν αυτόν που θα κατείχε την θέση του ανώτατου τίτλου Ηλιακού Ιερέα. Η λέξη προέρχεται από την ακόμα παλαιότερη λέξη ΙΗΣΩΝ . Που δηλώνει μια τεράστια συμπαντική αρμονία και γνώση.

Ιευός

Ηελλίου

Οφθαλμός

Υιός

Σωτήρ

** Για να λέει εγώ είμαι η άμπελος η ΑΛΗΘΙΝΗ...θέλει να ξεχωρίσει το αληθινό από το ψεύτικο. Την αλήθεια από το ψέμα. Τον αληθινό από τον ....ψεύτη σφετεριστή.

9 σχόλια:

Μμ. είπε...



Τέλειο δηλαδή αστροθεϊκό.
Αλλά να είχε και κάμποσα ρωμαίικα κεριά και λιβάνια μέσα και πρωινούς φραπέδες, βρε παιδί μου, θα ήταν ανάρπαστο.
Ο Διόνυσος εύχεται ημίν καλά ελληνικά κρασιά!

Ανώνυμος είπε...

Λυκ γιατί πυραμίδες;Γιατί όχι κάποιο άλλο στερεό;Πως ξέρανε τι είδους ενέργεια θα αντλούσανε;Με ποιον τρόπο την αξιοποιούσανε;Πως γινότανε ο συντονισμός;Πολύ ενδιαφέρον.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα παιδες Ελληνων.
Πες και αλλα σε παρακολουθω με προσοχη ανοιξες μεγαλο θεμα αλλα ειναι επικαιρο γιατι το φως ο ηλιος δηλαδη αρχισε και μας φωτιζει περισσοτερο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Λυκ γιατί πυραμίδες;Γιατί όχι κάποιο άλλο στερεό;Πως ξέρανε τι είδους ενέργεια θα αντλούσανε;Με ποιον τρόπο την αξιοποιούσανε;Πως γινότανε ο συντονισμός;"

Όταν η ύλη παίρνει το σχήμα του Λάμβδα (Λ) τότε αποκτά την ιδιότητα να συλλέγει την ενέργεια που υπάρχει στον χώρο. Μέσα λοιπόν σε κάθε πυραμίδα υπάρχει μια άλλη, ενεργειακή, τις ιδιότητες της οποίας όμως χρειάζεται ειδική τεχνολογία για να τις εκμεταλλευτείς.

Οι ΠΥΡ-αμίδες λοιπόν που είναι χτισμένες σε όλον τον κόσμο δεν είναι ταφικά μνημεία ...είναι μέρος ενός πολύ σημαντικό συνόλου ΣΥΛΛΟΓΗΣ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ πάνω στον πλανήτη. Η ενέργεια έρχεται από τον ήλιο στην Γη και μοιράζεται πάνω σε όλον τον πλανήτη. Υπήρχε ένα ολόκληρο ΟΥΡΑΝΙΟ αλλά και επίγειο δίκτυο συλλογής και διανομής της ενέργειας.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα...αυτή η ενέργεια μοιραζότανε όπως μοιράζεται σήμερα το ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ, ή το σήμα των κινητών σήμερα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...μείνε συντονισμένος μαζί μου και θα "φωτιστείς" περισσότερο πάνω σε διάφορα θέματα. Πω ρε φίλε δεν παλεύεται σήμερα η ζέστη 49 βαθμούς είχε στον ήλιο το μεσημέρι.

Νικανδρικ είπε...

Για λίγο με έπιασε η ζέστη ανέβηκα στο χωριό εδώ έχει δροσιά αύριο βγάζουμε πατατες ελάτε το μεσημέρι ψήνουμε έχει και παγωμένες μπυρες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ....Οι πατάτες είναι το φαγητό μου.! Με αυτές μεγάλωσα στην κυριολεξία. Λατρεύω τις πατάτες με όποιον τρόπο και αν τις μαγειρέψει κανείς. Συνήθως για μεζέ για μπύρα ή ούζο..πρώτα τις βράζω στον ατμό...και μετά τις κόβω στην μέση...βάζω λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και μετά τις τηγανίζω και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα...Μιλάμε για θεϊκή γεύση.

ΑΡΡ. είπε...


ΕΛΛ. ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ = Υψηλή Αστρονομία και Αστροφυσική δια μεγαλοφυών αλληγοριών κρυπτογραφημένη και εκλαϊκευμένη προς επιστημονικήν έως και θρησκευτικήν χρήσιν και πνευματικήν τέρψιν.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Γεώμηλα

Πατάτα ψητή θαμμενη στην θράκα τυλιγμενη με αλουμινόχαρτο σκεπασμένη με στάχτη 40’ ανάλογα μεγέθους .
Λάδι ρίγανη αλάτι κτλ συν τρύπημα για καλύτερο ψήσιμο.

Δοκιμάστε το ίδιο με κρεμμύδι.
Για επιδόρπιο το ίδιο με μήλα + παγωτό .

Τέλεια!!

Για σήμερα Σκορδατο πουρέ με άνηθο !