ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ποια Ρωσία, η Κίνα είναι το “δεκανίκι” του Ερντογάν και “Δούρειος Ίππος” της στη Δύση.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Και εδώ έρχεται εκείνο το ερώτημα το σκασμένο ....Ποιος δυνάμωσε την Κίνα στρατιωτικά οικονομικά, οικονομικά ώστε να μπορεί να ελέγχει Τουρκία και Κίνα;; Ποιος έδωσε και συνεχίζει να δίνει στην Κίνα την ισχύ ,τεχνολογία , τεχνογνωσία και άδεια για παραγωγή προηγμένων οπλικών και τεχνολογικών συστημάτων;;; Ποιος ελέγχει την Κίνα ενεργειακά και οικονομικά;; Απάντηση : Το Τυφώνειο Ιερατείο. Σας το έχουμε ξαναγράψει ότι από τον καιρό του Ωγύγου το Τυφώνειο Ιερατείο κατέχει όλο το χρυσάφι του κόσμου. Την Τουρκία όμως θα την τσακίσουμε οικονομικά...ότι και να γίνει. Μόνο μια απλή κίνηση  χρειάζεται...και ούτε η Κίνα δεν θα μπορεί να την σώσει αυτήν την φορά.! Κυρώσεις στις εξαγωγές της στην Ευρώπη.!! Το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων της η Τουρκία το εξάγει στην Ε.Ε....αν της πούμε ότι : "κοίταξε να δεις, για ότι κάνεις, θα σου βάλουμε ένα πλαφόν 60%  κύρωση σε αυτά που μας στέλνεις". Δηλαδή από τα 100 είδη ...τα εξήντα ΔΕΝ θα μπορείς να τα εξάγεις στην Ε.Ε....να πας να τα πουλήσεις αλλού.!!! Τότε μέσα σε 3 μήνες το πολύ, η Τουρκία έχει καταρρεύσει οικονομικά....και ούτε η Κίνα δεν θα μπορεί να την σώσει. Αυτό που πρέπει να γίνει σε επίπεδο ευρωπαϊκό λοιπόν από εμάς, είναι της επιβάλλουμε οικονομικές κυρώσεις.!!

«Ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε κινέζικο εξαρτημένο κράτος» («Erdogan Is Turning Turkey Into a Chinese Client State»), τιτλοφορείται πολύ σημαντική ανάλυση του Foreign Policy.

ΠΗΓΗ: TRIBUNE

Εξαρτημένο κράτος στις διεθνείς υποθέσεις είναι το κράτος το οποίο είναι οικονομικά, πολιτικά ή στρατιωτικά υποταγμένο σε άλλο πιο ισχυρό κράτος. Είδη εξαρτημένων κρατών περιλαμβάνουν: κράτος-δορυφόρος, συνδεδεμένο κράτος, κράτος-μαριονέτα, νεοαποικία, προτεκτοράτο, υποτελές κράτος, κράτος φόρου υποτελές.

Τι γράφει το Foreign Policy
Σύμφωνα με την ανάλυση, τεράστια ποσά σε δολάρια από το Πεκίνο είναι αυτά που βοηθούν πραγματικά τον Ερντογάν να αρνείται να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα απαιτούσε να δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις και άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πολιτική του και να τον ρίξουν από την εξουσία.

«Εκτός από την οικονομική συνεργασία, Κίνα και Τουρκία έχουν εμβαθύνει ακόμα πιο πολύ και τις διμερείς αμυντικές σχέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ανταλλαγής πληροφοριών και του κυβερνο-πολέμου.

»Η συμμετοχή Κινέζων στρατιωτικών αξιωματούχων στη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας ΕΦΕΣ και η συνεργασία τους για την μεταφορά τεχνολογίας στην κατασκευή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Bora είναι ενδεικτική», τονίζει το Foreign Policy.

Πρόκειται για τον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο, την εμβέλεια του οποίου διαφήμιζαν συνεχώς οι Τούρκοι στρατηγοί με χάρτες που δημοσιοποίησαν, απειλώντας με την εμβέλεια τους ακόμα και την ελληνική πρωτεύουσα.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Τουρκίας δίνει στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματική σωτηρία για τα πολιτικά και οικονομικά δεινά του, αναφέρουν οι αναλυτές του Foreign Policy.

Η Κίνα έχει βρει ένα πολύ καλό στρατηγικό εταίρο στην Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με μεγάλη αγορά ενέργειας, υποδομών, αμυντική τεχνολογία, ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

Για την Τουρκία και τον Ερντογάν, η Κίνα παρέχει απεριόριστα τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων μεγάλης κλίμακας και τη διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης παρά την άθλια οικονομική πραγματικότητα.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι οι ταμειακές ροές από την Κίνα, το δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα της Τουρκίας μετά τη Ρωσία, θα αυξηθούν για την κυβέρνηση του Ερντογάν, αφού τον ενισχύουν συνεχώς σε κρίσιμες στιγμές.

Κίνα και Τουρκία έχουν υπογράψει πολλές διμερείς συμφωνίες, ενώ το Πεκίνο σκοπεύει να επενδύσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία έως το 2021. Alemdaroğlu και Tepe ανέφεραν επίσης και άλλα παραδείγματα με τα οποία εκτιμούν ότι και τώρα η Κίνα «θα έρθει προς διάσωση του Ερντογάν».

Όταν η αξία της τουρκικής λίρας μειώθηκε περισσότερο από 40% το 2018, η κρατική Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας παρείχε στην Άγκυρα δάνεια 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τρέχοντα έργα ενέργειας και μεταφορών, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

Μετά τις ενδείξεις μιας καταρρέουσας υποστήριξης προς τον Ερντογάν μετά τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης πέρυσι, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μετέφερε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, που ήταν η μεγαλύτερη εισροή μετρητών στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών.

Η Κίνα επιτρέπει τώρα στις τουρκικές εταιρείες να χρησιμοποιούν το κινεζικό γιουάν για να πραγματοποιούν πληρωμές, επιτρέποντάς τους ευκολότερη πρόσβαση στον κινεζικό τραπεζικό τομέα, ως ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της δημοτικότητας του Ερντογάν, η οποία έχει μειωθεί φέτος κατακόρυφα.

Οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας Huawei και ZTE εξασφάλισαν την είσοδο στην τουρκική αγορά τηλεπικοινωνιών παρά τις διεθνείς κατηγορίες σχετικά με τον κινεζικό έλεγχο της τηλεπικοινωνιακής υποδομής για κρατική παρακολούθηση και καταστολή, που αποτελεί μια ανησυχητική προοπτική για τους Τούρκους στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα, σε πρόσβαση και πληροφορίες τη στιγμή που όλα τα ΜΜΕ βρίσκονται υπό αυστηρό κρατικό έλεγχο.

«Κίνα και Τουρκία δεν έχουν πολλούς φίλους στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ και οι δύο μοιράζονται ένα σχέδιο αμφισβήτησης της ηγεμονίας των Ηνωμένων Πολιτειών, και μιας διεθνούς τάξης που θα βασίζεται σε ιδρύματα που δημιουργήθηκαν από τη Δύση», τονίζει το Foreign Policy.

Ο Ερντογάν έχει αποστατήσει
Το TRIBUNE επανειλημμένα έχει υποστηρίξει την τελευταία πενταετία ότι η Τουρκία έχει αποστατήσει από τη Δύση. Το ισλαμιστικό καθεστώς παραμένει τυπικά στο ΝΑΤΟ για να κερδίζει χρόνο και να απολαμβάνει ασυλία.

Όταν θα συναποφασίσει με τους συμμάχους του, Ρώσους, Ιρανούς και Κινέζους, τότε θα επιχειρήσει να τινάξει τον ΝΑΤΟ στον αέρα. Η επιθετικότητα προς Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ είναι ενταγμένη στη στρατηγική υπονόμευσης της δυτικής συνοχής.

Οι αποφάσεις του «ερντογανάτου» είναι ειλημμένες. Μην ξεγελιέται κανείς. Στη Δύση πολλοί αρνούνται να δουν την πραγματικότητα ή ματαιοπονούν ότι θα επαναφέρουν την Τουρκία μετά τον Ερντογάν. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία και μετά τον Ερντογάν δεν θα έχει επιστροφή.

Ο λεγόμενος «τουρκικός ευρασιατισμός», σχήμα ανταγωνιστικό ως προς τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές σταθερές του ευρωπαϊκού, κατ’ αρχήν, και του δυτικού μοντέλου, γενικότερα, εξελίσσεται σε κυρίαρχη ιδεολογία όχι μόνο μεταξύ των εθνοϊσλαμιστών αλλά και των κεμαλικών.

Σημειώνεται ότι ο παντουρκισμός των κεμαλικών φτάνει, μέσω των τουρκικών δημοκρατικών της κεντρικής Ασίας, έως τα δυτικά σύνορα της Κίνας.

Έτσι ο «τουρκικός κόσμος» γίνεται η γεωπολιτική Οδός του Μεταξιού που φέρνει την Κίνα ευθέως στη Μεσόγειο. Οι Τούρκοι, λαός χαμηλά στην ιεραρχία των μογγολικών φυλών, υποτάχθηκαν στους φυσικούς αφέντες τους.

ΠΗΓΗ


4 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ-ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ- ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΜΕΣΗ OIKONOMIKH ΙΣΧΥ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΜΑΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΛΙΓΑ ΠΕΤΥΧΕ.

Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Η ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ-ΤΟ ΣΚΙΩΔΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ.
ΔΗΛΑΔΗ.
ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΑΝ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΑΝΩ Η ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ-ΤΙΜΟ-ΛΟΓΗΣΕΙΣ.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ.

BUSINESS AS USUAL....

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΛΕΓΧΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ '22 ΣΠΡΩΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.
ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΑΓΓΛΟΙ , ΓΑΛΛΟΙ , ΡΩΣΣΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ.

ΕΤΣΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΤΥΦΩΝΕΙΟ. ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ.

ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΛΙ??
ΕΚΚΟΛΑΠΤΕΤΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ??

ΑΝ ΝΑΙ-ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΙΟΥ??

ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΣΘΩΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ??

ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΙΚΟΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΤΩΣΗ ΤΟΥ = Η ΑΙΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΣΚΕΨΗΣ.
ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ Η ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΩΣ ΥΠΑΡΞΗ.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΡΟΚΚΟΣ : ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Αγαπητέ Ρόκκο...η μεταφορά χρυσού ή μάλλον ο επαναπατρισμός χρυσού το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από πολλές χώρες. Και μάλιστα και ένας ανταγωνισμός στον χρυσό την προηγούμενη πενταετία. Ο χρυσός η μάλλον η διαμόρφωση της τιμής του χρυσού είναι ένα σπουδαίο ΕΡΓΑΛΕΙΟ για να παρακολουθεί κανείς όλες τις εξελίξεις πρώτον γιατί μας διδάσκει μαθήματα από το παρελθόν , και δεύτερον γιατί μας δείχνει τις εξελίξεις στο μέλλον.!

Η διαμόρφωση της τιμής του χρυσού , μπορώ να σου πω ότι διαμορφώνει και ΕΘΝΙΚΕΣ πολιτικές...είτε τις προμηνύει, είτε τις έχει διαμορφώσει . Το πετρέλαιο και ο χρυσός είναι προϊόντα...δεν είναι μετοχές , το πετρέλαιο κινεί την παγκόσμια οικονομία, ως ενέργεια , αλλά όμως ο χρυσός είναι ένα σχολείο από μόνο του. Δίνει ΜΗΝΥΜΑΤΑ..παράδειγμα αν συσχετίσουμε τον χρυσό με όλο αυτό που έγινε με τον κορονοιό..θα δούμε ότι η άνοδος του χρυσού δεν έγινε ταυτόχρονα με την έξαρση του ιού παγκόσμια...αλλά ένα χρόνο πριν, η μεγάλη άνοδος στην τιμή του. Και γιατί είχε ξεκινήσει αυτή η άνοδος...διότι είχε ξεκινήσει και ο μεγάλος πόλεμος στην τιμή του πετρελαίου ανάμεσα στους κολοσσούς. Αυτά τα δύο (χρυσός και πετρέλαιο) είναι ο καθρέφτης του άλλου.

Οι διαχειριστές της κρίσης του κορονοιού, είναι ταυτόχρονα και διαχειριστές της διοχέτευσης των κεφαλαίων μέσα απο συγκεκριμένες επενδύσεις και καθορίζουν την τιμή του χρυσού.Μιλάμε για τρις ...η τιμή του χρυσού (η αυξητική του πορεία) όμως μας δείχνει και ένα δεύτερο πράγμα , ότι η επένδυση που έχουν κάνει κάποιοι πάνω στην πανδημία του κορονοιού το δεύτερο lock down το έχουν σιγουράκι. Επίσης μας δείχνει και την επερχόμενη σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Μας δείχνει επίσης ο χρυσός..ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας τεράστιας μεταβολής επάνω στον πλανήτη.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ. ΕΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

ΜΕΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ.

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΧΑΡΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΡΟΚΚΟΣ : ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΧΑΡΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ.

Αγαπητέ Ρόκκο...η αγορά της ενέργειας έχει αλλάξει πέντε φορές. Το 2014 είχε γίνει ένα κραχ , και από το 2014 και μετά έχει επέλθει μια τρομακτική αλλαγή. Υπάρχει μια επανάσταση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι το γνωστό φρακιγκ (τεχνολογία της υδραυλικής φράξεις) , ναι μεν είναι μια μέθοδος βάρβαρη , πρωτόγονη που έρχεται ως μέθοδος εδώ και 200 χρόνια , αλλά ο συνδυασμός της τεχνολογίας της υδραυλικής φράξεις με την οριζόντια γεώτρηση έδωσε στους Αμερικάνους παραγωγούς την δυνατότητα να ξεπεράσουν σε παραγωγή την Σ.Αραβία και την Ρωσσία για πρώτη φορά στην ιστορία. Και αυτό είναι ο λόγος που η Αμερική δεν κάνει πολέμους...έχει παρουσία εκεί που έχει...προστατεύει τα συμφέροντά της τους δρόμους και τους αγωγούς και τις μεταφορές ενέργειας...αλλά ΔΕΝ κάνει πολέμους.

Η Αμερική πλέον ΔΕΝ κάνει πολέμους για το πετρέλαιο...έκανε παλιά . Και ο λόγος είναι πάλι το πετρέλαιο...διότι δεν έχει ανάγκη άλλες χώρες ΄πως την Σ.Αραβία...πλέον στην χερσόνησο είναι για να προστατεύει τους φίλους, δηλαδή την Ιαπωνία την Ν.Κορέα σε προμήθειες σε πετρέλαιο αλλά και την ίδια την Ευρώπη και για να εκβιάζει την Κίνα. Η Αμερική έχει επάρκεια με τα δικά της αποθέματα πετρελαίου μέχρι το 2035 , τώρα να σταματήσει ο κόσμος τις αντλίες πετρελαίου η Αμερική θα έχει πετρέλαιο μέχρι το 2035. Άρα έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη αλλαγή στο στάτους της αγοράς ενέργειας και από 3 έγιναν πρώτοι στην παραγωγή πετρελαίου.!

Όμως η πραγματική επανάσταση στην αντικατάσταση του πετρελαίου δεν θα γίνει με την χρήση του ηλεκτρισμού αλλά θα γίνει με την χρήση ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ. Φαντάσου ένα αυτοκίνητο η ένα αεροπλάνο να μην χρειάζεται καύσιμα..αλλά να πετά με την ενέργεια μιας ειδικής κατασκευασμένης μπαταρίας.!!! Το πολύ μέσα σε 10 -15 χρόνια θα έχουμε τα πρώτα δείγματα αυτών.