ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΣΘΕΝΗ.


                    (New movie. The Turkish Patient. Out on September 10, 2020.
ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :  

Ας μην ξεγελιόμαστε η Τουρκία πλέον δεν συμπεριλαμβάνεται στην νέα γεωστρατηγική χάραξη εκμετάλλευσης και διέλευσης των ενεργειακών πόρων. Το ζητούμενο είναι ποιος θα κάνει την βρώμικη δουλειά που θα την βγάλει στην απέξω και σίγουρα δεν θα είναι η Ελλάδα. Σίγουρα αυτοί που το 1827 έκαναν την Ναυμαχία στο Ναβαρίνο , αυτοί θα κάνουν και τώρα κουμάντο.
Εδώ μας πλασάρουν ένα παραμυθάκι που έχει ειπωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα...το παραμύθι με τίτλο..."Διάλογος" ....ωραία λέξη.!! 


Νομίζω πως... αρκετά! Όλοι συμφωνούμε πως η Τουρκιά δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα. Ξεκάθαρες πολεμικές απειλές, ξεκάθαρες πολεμικές ιαχές από την Τουρκιά σε όλα τα επίπεδα. Και στο βάθος, η “λογική” υπέρ ενός καταφανώς ακατανόητου “διαλόγου”. Κάποια στιγμή ίσως να πρέπει να αλλάξει η ρητορική η δική μας: ΚΑΝΕΝΑΣ μάι ας “ΔΙΑΛΟΓΟΣ” για ΚΑΝΕΝΑ θέμα με τον Αγιατολάχ τον νεοοθωμανό. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές στον πλανήτη είναι Η ΘΕΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Όχι η θέση του Ντιπ. Και η θέση η δική μας πρέπει να είναι τέτοια που να καταδεικνύει ΑΚΡΙΒΩΣ το ότι ο Ντιπγιαντιπ είναι Μογγόλος εκβιαστής. Να είναι τέτοια που να καθιστά σαφές στον πλανήτη ότι ο Ντιπ είναι ένας παντελώς αναξιόπιστος συνομιλητής, εκβιαστής της ΕΕ, διεθνής ταραξίας, διεθνής μάγκας. Ένας διεθνής εκβιαστής που δεν σέβεται καμία συνθήκη και καμία συμφωνία, με ΚΑΝΕΝΑΝ. Ότι η Τουρκία είναι ο ταραξίας του πλανήτη Γη. Ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα προς συζήτηση πλην αυτού. Να το μάθουν όλοι, αφού δεν... το ξέρουν ήδη.

Έως και σήμερα λέμε... “η Ελλάδα επιζητεί τον διάλογο”. Τι “διάλογο”;;; Με ποιον;;; Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε και σε ποιους;;; Ότι είμαστε μία δημοκρατική χώρα;;; Ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου;;; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να αναλυθεί ΠΑΝΤΟΥ το ότι οι δημοκρατικές χώρες δεν κάνουν μάι ας διαλόγους με ανελεύθερα καθεστώτα που δεν κρύβουν καν τον επεκτατισμό τους, αλλά “καμαρώνουν” κιόλας;;; Αντί να προσπαθούμε εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε μία δημοκρατική χώρα που επιζητούμε τον διάλογο, να δείξουμε το ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος ανάμεσα σε μία οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα και σε έναν Μογγόλο.Δεν πρέπει να γίνεται ΚΑΜΙΑ κουβέντα παγκοσμίως για τα θέματα που θέλει διακαώς να “συζητήσει” ο Ντιπγιαντιπ. Πρέπει να γίνεται κουβέντα παντού για τους ΛΟΓΟΥΣ που η Ελλάδα δεν κάνει κανέναν διάλογο με αυτόν.

Καταλαβαίνω ότι κυριαρχεί το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να φανεί το ότι είμαστε εμείς εκείνοι που είναι “αδιάλλακτοι”. Ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που είναι “κατά του διαλόγου”. Αλλά νομίζω πως όλο αυτό το σκεπτικό είναι μάλλον ξεπερασμένο από τις εξελίξεις και φέρνει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο οποιοσδήποτε “διάλογος” με τον Ντιπ τον καθιστά αυτομάτως ΜΗ ταραξία, ΜΗ Μογγόλο, τον καθιστά “αξιόπιστο συνομιλητή”. Η θέση μας πρέπει να είναι τέτοια που να καταδεικνύει το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο.Ο “διάλογος” σε αυτήν ειδικά την περίπτωση, δίνει την αίσθηση “υπόστασης” στα θέματα τα οποία εγείρει διαρκώς ο Αγιατολάχ και το Νέο Ιράν. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει, που δεν πρέπει να ισχύει.

Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ θέμα είναι ένα και μόνο ένα και είναι το εξής: Το ότι το Νέο Ιράν και ο Ντιπγιαντιπ Αγιατολάχ θέλουν να ηγεμονεύσουν στην ευρύτερη περιοχή καταπατώντας τα πάντα. ΑΥΤΟ είναι ΤΟ ΜΟΝΟ θέμα. Ο Μογγόλος την χώρα που λέγεται Κύπρο δεν την δέχεται σαν συνομιλητή του. Έτσι...γουστάρει. Σωστά;;; Σωστά...Και η Ελλάδα δεν συνομιλεί με αυτόν που γκριζάρει το μισό Αιγαίο, που στέλνει μετανάστες στα σύνορα της ΕΕ για να μπουκάρουν, που λέει ότι τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ, που θέλει να τρυπήσει στην διεθνώς αναγνωρισμένη ΑΟΖ της Κύπρου, που δεν σέβεται μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, που... που... που. Να μας πάρουν εμάς τηλέφωνο οι Γερμανοί να μάθουν γιατί δεν καθόμαστε στο μάι ας“τραπέζι του διαλόγου”, αφού δεν ξέρουν.

Είναι απλό: Δεν συνδιαλέγομαι ΚΑΝ με αυτόν που κάνει λόγο για τον “Εθνικό Όρκο” του 1920 που μιλά για τουρκικά σύνορα που περιλαμβάνουν την δυτική Θράκη μέχρι τον Νέστο, νησιά του Β Αιγαίου, Δωδεκάνησα κλπ. Τι να “συζητηθεί”;;; Το εάν 152 νησιά και βραχονησίδες ανήκουν... τελικά... στην Τουρκία;;; Γιατί τόσα έχει στις λίστες ο νεοοθωμανός.

Θέλεις διάλογο Ντιπ Μογγόλε;;; Κάντον μόνος σου. Κάντον με το Πακιστάν. Με το Κατάρ. ΚΑΝΕΝΑΣ μάι ας ΔΙΑΛΟΓΟΣ με τον Αγιατολάχ τον νεοοθωμανό. Κομμένη. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ από την δημοκρατική Ελλάδα με τον Ντιπγιαντιπ τον Μογγόλο. Κανένας διάλογος απολύτως. Για κανένα “θέμα”. Τέλος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε, δυστυχώς πίσω από τον όρθιο Μογγολικό γαϊδούρι βρίσκεται ένας Αλβανός και όπως ξέρεις το αίμα νερό δεν γίνεται. Άντε τώρα να τα πούμε αυτά στους Qακονάδες γηγενείς λάτρεις του που τον βλέπουν και τον περιμένουν σαν σωτήρα.

https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/why-is-the-trump-administration-enabling-turkey/2020/09/03/491ecea6-ee02-11ea-b4bc-3a2098fc73d4_story.html


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...


Rep. Frank Pallone*
@FrankPallone
·
Sep 5
Couldn't agree more,
@IgnatiusPost
. Trump's coziness with Erdogan continues to have detrimental impacts throughout the Mediterranean, the Middle East, and Eurasia. The US is allowing Turkey to threaten strategic partners with no consequence. This must end.

Η άνεση που προσφέρει ο Trump στον Ερντογάν συνεχίζει να έχει επιζήμιες επιπτώσεις σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ευρασία. Οι ΗΠΑ επιτρέπουν στην Τουρκία να απειλεί στρατηγικούς εταίρους χωρίς συνέπεια. Αυτό πρέπει να τελειώσει.

*Frank Joseph Pallone Jr. is the U.S. Representative for New Jersey's 6th congressional district, serving since 1988. He is a member of the Democratic Party.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Φίλε Λύκαστρε, δυστυχώς πίσω από τον όρθιο Μογγολικό γαϊδούρι βρίσκεται ένας Αλβανός και όπως ξέρεις το αίμα νερό δεν γίνεται. Άντε τώρα να τα πούμε αυτά στους Qακονάδες γηγενείς λάτρεις του που τον βλέπουν και τον περιμένουν σαν σωτήρα.

Λες να μην το ξέρω φίλε Ερίωπα ότι πίσω από την Τουρκία βρίσκεται αυτό το Αλβανικό γαϊδούρι;; Όταν έγραφα ότι η Τουρκία είναι το νέο ISIS των ΗΠΑ ήξερα καλά τι έγραφα. Μόνο με τις πλάτες της Γερμανίας, η Τουρκία ΔΕΝ μπορούσε και δεν μπορεί να πουλάει τσαμπουκά σε τόσες χώρες, και να ανοίγει συνέχεια πολεμικά μέτωπα.!! Όπως έχω ξαναγράψει...για όλο αυτό θέλει ΠΟΛΥ ΓΕΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ.!

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/08/isis.html

Όμως είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο...ότι έτσι και χάσει τις εκλογές ο Τράμπ, η Τουρκία από την επόμενη κιόλας μέρα θα αρχίσει να μετράει χαστούκια. Ούτως η άλλως η Αμερική έχει μπει πολύ βαθιά στο "λούκι του λαγού"...αυτό που έρχεται στην Αμερική, ασχέτως εκλογών ούτε στο χειρότερο όνειρο τους.

Αρκεί κανείς μόνο να θυμηθεί ΠΟΥ , ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΕ το κάθαρμα ο Αγαμέμνων. Όσο για τα μογγόλια θα τα πούμε μόλις χάσουν τις πλάτες που στηρίζονται.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" The US is allowing Turkey to threaten strategic partners with no consequence. This must end."

Και θα τελειώσει...να θυμάσαι την μέρα που του λέω.