ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ...On the higway to Hell

Γράφει ο Λύκαστρος :

Διαβάζω ότι έκανε έκκληση ο Ζάιμπερτεκ μέρους του Βερολίνου για αποκλιμάκωση της έντασης και απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.  Έχουνε πέσει όλοι πάνω μας δήθεν για το καλό μας να μας βάλουν σε ένα τραπέζι συνομιλιών ...όπου εκεί η Τουρκία θα ζητάει όπως πάντα μόνο από τα δικά μας. Και δεν κατάλαβα γιατί να πάμε σε διάλογο;; Δεν θέλουμε κανένα διάλογο με ένα κράτος το οποίο μας απειλεί με πόλεμο και θέλει να ακρωτηριάσει την εθνική μας κυριαρχία.

Διάλογο με την Τουρκία έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες Πρωθυπουργοί απ' το 74 και μετά. Κανένας μα κανένας δεν ξεκίνησε ενώ η απέναντι πλευρά προέβαλλε αξιώσεις για αμφισβητούμενη κυριαρχία  152 νησιών (της Κρήτης συμπεριλαμβανόμενης) ,αποστρατικοποίηση Δωδεκανήσων και με ενεργό το casus belli σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ. Επισήμως η κυβέρνηση λέει πώς μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα κάθεται στο τραπέζι ,άλλα ο Τσαβουσογλου βρίσκει "παραγωγική" τη στάση της ελληνικής διπλωματίας ενώ την ατζέντα των τουρκικών αξιώσεων όπως την περιέγραψα την έχει ενεργή στο τραπέζι. Συνεπώς δεν ξέρουμε ποιος δουλεύει ποιόν.

Η Τουρκία επί ενάμιση μήνα ξέσκισε όλες τις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει πριν το Ορουτ Ρεις κατευθυνθεί σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και κάνει έρευνες όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Διακόπουλος. Συνεπώς μετέτρεψε σε νέα Ίμια μια ολόκληρη περιοχή που εκτείνεται απ' τον 28ο Μεσημβρινό μέχρι τις δυτικές ακτές της Κύπρου.

Σαν να μην υπάρχει πουθενά Καστελόριζο, Ρόδος,Κάρπαθος και Κρήτη. Αν ξεκινήσει τώρα διάλογος με τους όρους της Τουρκίας και την πίεση ΗΠΑ ,Γερμανίας σύντομα θα καταλήξει σε αδιέξοδο το οποίο η τουρκική πλευρά θα φορτώσει στην ελληνική και θα ξαναβγάλει έξω το τούρκικο ερευνητικό σκάφος με πιό επιθετικές navtex από κείνες που γνωρίζαμε πριν την απόσυρσή του.Και με στήριξη ή ουδετερότητα του Διεθνούς Παράγοντα (πλην ίσως της Γαλλίας με την οποία να θυμίσω δεν υπογράφηκε τελικά ρήτρα αμυντικής συνδρομής). Συμπερασματικά να πούμε πώς δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με κάποιον ο οποίος δεν έχει θέματα κοινού ενδιαφέροντος προς διευθέτηση άλλα τον ενδιαφέρει αποκλειστικά η ΗΓΕΜΟΝΙΑ και η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

 Εαν προσέλθεις εκτός του ότι νομιμοποιείς τις διεκδικήσεις του καθίστασαι και αντικείμενο αυτής ακριβώς της ηγεμονίας.Όπως η Φιλανδία στη Ρωσία στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, εξ ου και ο όρος Φιλανδοποίηση. Ο οποίος όρος εάν δεν αλλάξουμε τακτική όλο και περισσότερο θα μας αφορά. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ηθικής κατάπτωσης που καθόμαστε και περιμένουμε το πότε θα κάνει η Τουρκία την επιθετική της κίνηση , χωρίς να σκεφτόμαστε ότι πρέπει τελικά να την στείλουμε μια και καλή στον διάολο.!! Είμαστε μια χώρα με όνομα HELLας και το πωλητικό μας σύστημα φοβάται ακόμα και να σκεφτεί όχι να πράξει να στείλουμε την Τουρκία κατευθείαν στην κόλαση (Hell). Αυτό που γνωρίζω καλά είναι ότι όποιος έχει την πρωτοβουλία θα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Η Τουρκία ήδη χρησιμοποιεί εναντίων μας πολεμικό εξαναγκασμό, δηλαδή την απειλή στρατιωτική βίας για να μας περιορίσει την εθνική μας υπόσταση , τότε και εμείς νομιμοποιούμαστε να βάλλουμε στο τραπέζι και να πούμε..

" κοιτά να δεις μογγόλα επειδή έχω το δικαίωμα να επεκτείνω τα χωρικά μου ύδατα, και εσύ με απειλείς ότι αν εγώ το κάνω αυτό το πράγμα θα μου επιτεθείς, εγώ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ να σου ασκήσω συντριπτικό προληπτικό πλήγμα , και να σε στείλω στην Hell ". 

Εάν η Τουρκία καταλάβει ότι και το εννοούμε και είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε όλα γραβάτες ...θα καθίσει φρόνιμη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ λοιπόν παρά μόνο για τους πούμε, ότι πλέον αν συνεχίσουν αυτό το βιολί...θα γίνουν ΟΛΑ λαμπόγυαλο.

5 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

«Χαστούκι των ΗΠΑ στην Ελλάδα» : Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας
Το λένε καθαρά και ξάστερα, οπότε αν εμπλακούμε, που θα εμπλακούμε, να γίνουν όλα ίσιωμα και έλα μετά να μου πεις για χάρτες......

https://www.in.gr/2020/09/22/politics/ellinotourkika-panigyrizoun-ta-tourkika-mme-anakoinosi-tis-amerikanikis-presveias-stin-agkyra/amp/

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ατμέ κάνεις λες και δεν το ξέραμε ότι η Αμερική (η μισή για την ακρίβεια) βρίσκεται πίσω από την Τουρκία.!! Πόσες φορές έχω γράψει εδώ στο ιστολόγιο ότι ο μισοαλβανός Τράμπας είναι ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ και στην ίδια πλευρά του λόφου με τον Ερντογάν.!!

Χθές έκανα ανάρτηση για την IHH η οποία δεν είναι μια οποιαδήποτε ΜΚΟ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη μουσουλμανική οργάνωση, η οποία πολλές φορές δρα ως το μακρύ χέρι του Ερντογάν σε πλήθος μουσουλμανικών περιοχών του κόσμου. Πολλές από τις ανθρωπιστικές δράσεις της περιλαμβάνουν τη διανομή αντιτύπων του Κορανίου ανά τον κόσμο. Δικής της ιδιοκτησίας ήταν το 2010 το περίφημο πλοίο Mavi Marmara που επιχείρησε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και δικά της μέλη ήταν εκείνα που απέρριψαν το αίτημα των ισραηλινών αρχών να ελέγξουν το πλοίο . .Επίσης πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις υπέρ της επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως μουσουλμανικό τέμενος.

Νομίζεις αυτά όλα δεν τα γνωρίζει ο αλβανός ο τράμπας;;; Τα γνωρίζει και κάνει την πάπια.!! Μήπως γνωρίζεις πόσα "πατριωτικά" ιστολόγια απο τα LIDL ΠΑΝΗΓΎΡΙΖΑΝ με την εκλογή του Τράμπ...και ΠΊΣΤΕΥΑΝ ότι η Ελλάδα θα είχε όφελος απο αυτό το ρεμάλι.!!
Άκου για να μαθαίνεις φίλε Ατμέ....την Τουρκία και πιο πριν την Οθωμανική αυτοκρατορία, την κρατούσαν και την κρατάνε με τα δόντια όρθια.!! ΈΝΑ ΠΤΩΜΑ είναι...που βρίσκεται σε ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ. Για περισσότερο από 200 χρόνια στήριζαν μια πεθαμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία...και δεν την άφηναν να πεθάνει να διαλυθεί. Διαλύθηκε όμως....το ίδιο θα ΣΥΜΒΕΊ και με την σημερινή Τουρκία.!! Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι τούρκικες κωλοφυλλάδες...δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Τράμπ...δεν μας νοιάζει τι λέει ο κόσμος όλος...τους έχουμε γραμμένους στα παλιά μας υποδήματα.!!

Εάν είναι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ να εξαφανιστούμε σαν λαός σαν έθνος...καλύτερα να πεθάνουμε πολεμώντας παρά σαν δούλοι.!! Τι να πεθάνεις Σάββατο τι Κυριακή πρωί.! Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντα μόνοι μας είμασταν...δεν περιμένουμε βοήθεια από κανέναν.
Μέχρι τώρα έχουμε χάσει πολλές μάχες....όμως τον πόλεμο τον κερδίζει αυτός που θα κερδίσει την τελευταία μάχη. Και αυτήν την τελευταία μάχη θα την κερδίσουμε εμείς. Δεν εκδηλωθήκαμε με σάρκα στην Χθόνα...αυτήν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να δούμε την πατρίδα μας να εξαφανίζεται η να γίνεται βιλαέτι της Τουρκίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΔΩ τα έγραφα φίλε Ατμέ....
ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ISIS ΤΩΝ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ .!

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/08/isis.html

" Η Αμερική αυτή τη στιγμή φροντίζει την έξοδο της από τη Μέση Ανατολή με τρόπο όμως που να διασφαλίζει στρατιωτικά τα συμφέροντα της και τους συμμάχους και τους αντιπροσώπους της εκεί, ειδικά το Ισραήλ. Φυσικά, έπρεπε να διαλέξει έναν κορυφαίο "σκύλο' από το σύνολο των συμμάχων της για να ασκήσει αστυνομία στην περιοχή κατά την απουσία της και έπρεπε να διαλέξει έναν από την περιοχή .! Πράγματι το έκανε.!

Διάλεξε την Τουρκία .....όχι το Ισραήλ για εύλογους λόγους."

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Παρακολουθώ γενικά τα δρώμενα και βέβαια είχα διαβάσει και το συγκεκριμένο άρθρο σου περί Τούρκο-ντογκ. Με αυτούς ησυχάζουμε σε τρεις μέρες, με τους εγχώριους Κόπρο-ντογκ ήταν πάντα το βασικό πρόβλημα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ATMΟΣ : Με αυτούς ησυχάζουμε σε τρεις μέρες,

Πολύ έβαλες...1 ώρα υπόθεση είναι τα μογγόλια, αρκεί να μας αφήσουν να κάνουμε αυτό που πρέπει.!! Σε 1 ώρα μέσα θα έχω μια Τουρκία έτοιμη να υπογράψει συνθηκολόγηση ΔΙΧΩΣ ΟΡΟΥΣ.!!!
Όσο για τους αμερικανούς καριόληδες...θα τους αφήσω να τους τσακίσουν οι Σίνες όταν θα έρθει η ώρα.!! Βοήθεια να ζητήσουν από την Τουρκία...αν και λίγο δύσκολο και κομματάκι χλωμό το βλέπω να τους βοηθήσει...διότι τότε θα είναι πλήρως υποταγμένη στην Κίνα.

Εμείς δεν θα είμαστε οι μαλάκες που θα βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά..ούτε για τους καριόληδες ευρωπαίους ούτε για τους αγγλοσάξονες και μετά θα δίνουν στην Τουρκία. ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ και μάλιστα χοντρά θέλω από τους Σίνες...και μετά εάν και εφόσον μας δώσουν ότι ζητήσουμε...τότε θα ίσως και να τους πούμε ΠΩΣ και με ποιόν τρόπο η Κίνα θα γίνει ακίνδυνη.!! Μέχρι τότε θα πρέπει οι Ασιάτες/Τρώες να κάψουν τα πλοία των συμμάχων/Αργείων.