ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Όξω ρε πούστη απ' την παράγκα.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ήταν μια εποχή που έπαιζε το "Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι" του νεοφιλελε εκσυγχρονισμού. Θα θυμάστε, τότε που επιβλήθηκε τελεσίδικα ένα μοντέλο οικονομίας με πρωτογενή παραγωγή στο 3% του ΑΕΠ, 12 μεταποίηση και τα ρέστα σε εσωστρεφείς κυρίως υπηρεσίες από ένα κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα που φούσκωνε την μεσαία τάξη (για ψηφουλάκια) με δανεικά του δημοσίου (που ακριβώς γι αυτή την δουλειά είναι τέλεια ρυθμισμένο...).
 
Την εποχή που φτιάχτηκε το σύστημα δανεισμού από τον ΟΔΔΗΧ, όπου 22 συστημικές ελληνικές και ξένες Τράπεζες έκαναν πάρτυ κερδοσκοπίας από το 96 μέχρι το 10. Αυτό που επέβαλε την παρουσία στις εκδόσεις των ελληνικών ομολόγων 2-3 μεγαλοδικηγορικών γραφείων της Αθήνας για να διοχετεύουν μέσω "εξόδων παράστασης" πανωτόκια από κάθε ομόλογο στα τότε δυο "μεγάλα κόμματα" σε αναλογία 60:40... Παράγκα
 
Δεν υπήρχαν τότε "κοινωνικά δίκτυα" και Facebook. Kάθε φωνή που καταλάβαινε το τι έπαιζε και αντιδρούσε στα εκσυγχρονιστικά "ταπερμαν", την έκαναν αλλιώς μπαν. Ο αλγόριθμος τότε έλεγε: Τηλέφωνο από το Τύπου και Πληροφοριών στους εκδότες και βρίσκονταν στο τσακ μπαμ η ενοχλητική Αριστοφανική Μαλβίνα άνεργη και αποκλεισμένη. Να αναγκάζεται να κάνει stand up comedy σε μπουζουκάδικα για να επιβιώσει..
 
Δεν προοδέψαμε πολύ από τότε. Κάθε αθυρόστομη φωνή διαμαρτυρίας των σοβαρών διακυβευμάτων και σήμερα παίρνει tag "λαϊκιστή" ή "Αυριανιστη" από κάτι Comme il faute και τους απογόνους των τάπερμαν.
Και επιβιώνουν έτσι οι κάθε λογής παράγκες ολούθε, για να μπανάρουν πλέον και τους "καθώς πρέπει" και από την παράγκα του Ζουκι. 
 
Μου λείπει η Μαλβίνα γμτ...
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι την καημένη... αβράκωτη, με άβαφη ρίζα και τρύπιο φόρεμα προσπαθούσε να επιβιώσει στα μπουζουκάδικα χαχαχα! έλα βρε συ Λύκαστρε τώρα που είχε ανάγκη η Μαλβίνα, μην τρελαθούμε κιόλας... ήταν μοναδική στο είδος της αλλά πολλά από όσα έλεγε τα έλεγε ακριβώς γιατί δεν είχε ανάγκη να δουλέψει!νομίζω ότι το είχε δηλώσει κιόλας η ίδια εκείνες τις εποχές...

Μμ. είπε...




Ή είσαι από παράγκας
ή είσαι τζάπα μάγκας.


Υ.Γ.
Το ¨Έξω, κίναιδε, εκ της παράγκας¨ μάλλον δια σχήμα λόγου ακούγεται και πρόκειται.
Το ιδανικόν καταφύγιον γαρ εστί αύτη της κηφηνοκιναιδίας.

Όλο το κουβέρνο μια γραφειοκρατική συνωμοσία,
μια μεγαλοπρεπής και ιερά κιναιδοπαράγκα
φόροι, λήσταρχοι λαοθεοπλάνοι και Σία,
εγκλήματα και αμαρτωλά μαύρα φράγκα.