ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Εβδομαδιαία σύνοψη από τα μέτωπα του νέου Ψυχρού Πολέμου επί της νέας Παγκόσμιοποίησης. (αξιολογηση των γεγονότων που δεν περνάνε πλέον ούτε στα "ψιλά" των εγχώριων ΜΜΕ)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εβδομαδιαία σύνοψη από τα μέτωπα του νέου Ψυχρού Πολέμου επί της νέας Παγκοσμιοποίησης.

(αξιολόγηση των γεγονότων που δεν περνάνε πλέον ούτε στα "ψιλά" των εγχώριων ΜΜΕ).
 
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΌ ΜΕΤΩΠΟ.
 
1. Το Ιράν συνδέθηκε τελεσίδικα με την Κίνα με εξαγωγές πετρελαίου που φτάνουν τις 800.000 βαρέλια ημερησίως (περίπου το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της). Το είχαμε πει και παλαιότερα.
Συνέπειες:
-Αχρήστευση των Αμερικανικών κυρώσεων προς το Ιράν , αυτές που παραβίαζε ο Ερντογαν και κινδυνεύει τώρα, μαζί με την Τουρκική οικονομία, από την σε εξέλιξη δική της Halkbank στην Ν. Υόρκη με πρόστιμα που μπορεί να την οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση.
-Περιορισμός της ισχύος των πέτροδολαρίων και της αποτελεσματικότητας τους ως μηχανισμού εξαγωγής του Αμερικανικού πληθωρισμού σε όλο τον πλανήτη.
-Η ενεργειακή ασφάλεια της Κίνας, χωρίς αμερικανικό έλεγχο.
2. Επιβεβαίωση της επιλογής των ΗΠΑ να σταματήσουν, με κυρώσεις, τον Ρωσογερμανικό αγωγό αερίου Nordstream2, στέλνοντας την Μερκελ και τους πολιτικούς της επιγόνους, που είχαν στοιχηματίσει στο come back της εποχής Ομπαμα-Κληντον, στο καναβάτσο.
Επιπτώσεις:
-Σκανδαλώδης εύνοια υπέρ της Τουρκίας στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 25/3, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί από την Μερκελ το "παζάρι" έναντι του EastMed, που διατηρείται ακόμη ως "γερμανικός όμηρος".
-Ανάφλεξη στην Ουκρανία των συγκρούσεων με την Ρωσία. Το ΝΑΤΟ αντιδράει χαλαρά, πλην της Τουρκίας που διακινδυνευει την λυκοσυμαχια της με την Ρωσία σε άλλα μέτωπα (Καύκασος, πυρηνικό της πρόγραμμα κλπ), με προσπάθεια άμεσης εμπλοκής υπέρ του Κιέβου.
3. Παρά την σοβαρή ασθένεια του εφοπλιστή Αγγελικουση, του μεγαλύτερου πλοιοκτήτη πλοίων μεταφορας υγροποιημενου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, αυξάνονται οι παραγγελίες κατασκευής νέων πλοίων LNG και από άλλους Έλληνες εφοπλιστές που φαίνεται ότι είναι οι, προς το παρόν, κερδισμένοι από τον πόλεμο των αγωγών
Συνέπειες:
-Οι κύριοι χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα έχουν μεσομακροπρόθεσμο πρόβλημα από την επιχειρούμενη αποκόλληση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από την γερμανική της κηδεμονία που επιχειρεί τώρα ο Μπαιντεν, με άγνωστες ακόμα συνέπειες στην συνοχή της ΝΔ.
- Ο συνήθης γεωπολιτικά άσχετος Γιάνης Βαρουφακης, σπεύδει να ενταφιασει τον EastMed στο τσακα τσακα, ζητώντας να ζητήσουν συγχώρεση όσοι τον στήριξαν. Προφανές το game που παίζεται εδώ χωρίς θεωρία.  
 
ΑΠΟ ΤΟ ΜΈΤΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΈΜΟΥ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΏΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
 
1. Η Κίνα πρότεινε την υιοθέτηση νέων κανόνων στο διεθνές διατραπεζικό σύστημα, στηριγμένο υς σε ψηφιακά κρυπτονομίσματα των Κεντρικών Τραπεζών. 
Συνέπειες:
- Αν αυτό επιτευχθεί, μηδενισμός της σημασίας του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.
-Οι ΗΠΑ, μετά την ΕΕ, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ρωσία, σπεύδουν τώρα να δημιουργήσουν τα δικά τους τραπεζικά κρυπτονομίσματα, ακολουθώντας την Κίνα και την Σουηδία, για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο με την ζώνη εμπορίου Ασίας-Ωκεανίας που διαμορφώνεται γύρω από τέτοιους κανόνες.
-Η αβεβαιότητα ενισχύει ακόμα περισσότερο την ζήτηση, κυρίως στις ΗΠΑ, bitcoins που παίζουν πλέον αρκετά σοβαρό ρόλο ως εναλλακτικό παγκόσμιο αποθεματικό μέσου.
-Η Morgan Stanley, πρώην φανατική πολέμιος των "κρυπτονομίσματων" έκανε στροφή 180 μοιρών αποδεχόμενη τα ψηφιακά πάγια ως... πάγια.
2. Η Γερμανία προσπαθεί να τορπιλίσει την ανάπτυξη του ψηφιακού ευρώ, που απειλεί κυρίως τις εμπορικές της Τράπεζες, με "πατέντες" σύνδεσης των υποστηρικτικών τεχνολογιών αυτών των νέων μέσων συναλλαγών, των blockchain, με το κλασσικό ευρώ. 
Συνέπειες:
-Γελάνε μέχρις δακρύων οι προγραμματιστές του κλάδου
-Οι Γερμανοί Πράσινοι προβάρουν ήδη κουστουμάκι καγκελάριου για τις εκλογές του Σεπτέμβρη και γι αυτόν τον λόγο, μαζί και με κάνα δυο από τους πιο πάνω.
 
Αυτά.
Κατά τα άλλα εμείς εδώ, στον μικροκοσμό μας, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε..
 
 

4 σχόλια:

Μμ. είπε...


Λ.
Κατά τα άλλα εμείς εδώ, στον μικροκοσμό μας, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε..
..............................................

Για την ακρίβεια μια ΛΟΑΤΚΙ λουλακί, ΝουΔική ατμόσφαιρα, Λύλαστρε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μμ :.....Λύλαστρε.

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ κλαίω.!!!

Ανώνυμος είπε...

Λες μέσα στις κυρώσεις για τον Νορντ Στρήμ, και υπέρ του σχεδίου χρηματοδότησης του Ηστ Μέντ να είναι και η επιβολή του ξεχρεώματος του δανείου της κατοχής , και των πολεμικών αποζημιώσεων Α' και Β' Π.Π.;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...


@ 27 Μαρτίου 2021 - 11:56 μ.μ.

Μπα δεν νομίζω. Κομματάκι χλωμό το κόβω.