ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Στην Ινδία ο Αμερικανός υπ. Άμυνας για να «ακυρώσει» την αγορά των ρωσικών S 400 από το Νέο Δελχί

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Οι ΗΠΑ ζητούν η Ινδία να μην προχωρήσει σε αγορά S-400 !!!!
H Ινδία συζητά την απόκτηση s-400..
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;; Ανοίγοντας παρτίδες με την Ρωσία έμμεσα την προσεγγίζουν συμμαχικά αλλά και ταυτόχρονα την συμμαχία αυτή την θεωρούν αναγκαία. Ο βασικός εχθρός της Ινδίας είναι το Πακιστάν σύμμαχος των Τούρκων που οι τελευταίοι πρόσφατα έκαναν παρεμβάσεις κατά της Ινδίας σε θέματα που αφορούν το Κασμίρ!! Το Κασμίρ που αποτελεί σημείο τριβής ετών μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το Κασμίρ που ήδη θεωρώ ότι θα αποτελέσει επικίνδυνο σημείο εντάσεων στην Ευρασία. Με το να προσεγγίζουν οι Ινδοί την Ρωσία ουσιαστικά είναι σαν να της λένε "εσύ θεωρώ είσαι ο κυρίαρχος της Ασίας και για αυτό λάβε θέση στην επερχόμενη κρίση Η Δύση κείται μακράν"
Ένα ακόμα σημάδι απώλειας επιρροής των ΗΠΑ στην Ανατολή. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι οι Ινδοί δεν θα υποχωρήσουν απέναντι στις απειλές των ΗΠΑ άσχετα και αν για λόγους διπλωματίας καθυστερήσουν στην υλοποίηση της αγοράς για όσο δεν κινδυνεύουν άμεσα τα συμφέροντα τους. Γιατί  η συμφωνία ειδικά για τους S-400 ερμηνεύεται και για άλλες σκοπιμότητες Αυτό το όπλο δημιουργεί αντιπυραυλικές ομπρέλες μεγάλης έκτασης και η Ινδία εκτός του Κασμίρ έχει και θάλασσα στα νότια και ανατολικά την Ν. Κορέα και δυτικά το Ιράν.


Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συγκροτήσουν μια συμμαχία χωρών απέναντι στην Κίνα  .

Στην Ινδία πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί το Νέο Δελχί από την αγορά των ρωσικών οπλικών συστημάτων S400.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του Rajnath Singh και συζήτησαν την προγραμματισμένη από την Ινδία, αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από όλους τους συνεργάτες της να μείνουν μακριά, από ρωσικό (αμυντικό) εξοπλισμό για να αποφύγουν αμερικανικές κυρώσεις.


Δεν έχει υπάρξει παράδοση συστημάτων S400 στην Ινδία και έτσι, η πιθανότητα κυρώσεων δε συζητήθηκε, όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από το Νέο Δελχί, ο Austin.
Ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος είναι το πρώτο υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης Biden στην Ινδία, προσπαθεί να συγκροτήσει μια συμμαχία χωρών, που θα επιδιώκουν να απωθήσουν την προκλητική συμπεριφορά της Κίνας στην περιοχή.
 

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το 2010 ήμουν στην Τα'υ'λάνδη.Εκεί είχα τη χαρά και την τύχη να συνταξιδέψω με 2 αμερικάνους, ο ένας ήταν αυτόχθων, και ο 2ος ένας 25άρης δημοσιογράφος φρηλάνσερ,ο οποίος είχε καλύψει με κίνδυνο της ζωής του την εξέγερση που είχε γίνει νωρίτερα στην Μυανμάρ,και να είναι ο μόνος δημοσιογράφος που είχε φωτογραφικό υλικό από τους φόνους των διαδηλωτών.'Οτι είδαμε το 2007, ήταν από τη δική του κάμερα. Εντυπωσιασμένος από αυτό άρχισα κουβέντα μαζί του,και τον ρώτησα τι βλέπει να γίνεται γενικά στον κόσμο. Μου είπε λοιπόν ότι οι ΗΠΑ φοβούνται Κίνα και Ινδία,και πως θα προσπαθήσουν να τις βάλουν να τσακωθούν μεταξύ τους.Τότε μου φάνηκε πολύ τραβηγμένο, τώρα όμως, και λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι απ'όπου έφυγαν οι άγγλοι από τις πρώην αποικίες τους ακολούθησε πόλεμος, μου φαίνεται πιο πιθανό.

Ανώνυμος είπε...

Υβριδικός πόλεμος και στην Μιανμάρ

https://www.zerohedge.com/geopolitical/dozens-chinese-owned-factories-have-been-torched-myanmar-protesters

ΚΙΜΩΝ