ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Επιμελώς ρημάζουν την πρωτογενή παραγωγή!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το κείμενο αυτό είναι έπαινος για τους Έλληνες παραγωγούς , για τους φίλους Νικόλα και Μπάμπη στην Κρήτη και όπου αλλού στην Ελλάδα ...μικρούς και μεγάλους και ταυτοχρόνως υπενθύμιση για να δείτε σε πόσο καλή θέση είμαστε παρά όλες αυτές τις δυσκολίες και εμπόδια τα οποία μας έχουν ρημάξει τις ζωές τα τελευταία χρόνια. (Στις φωτογραφίες βλέπετε τα αποτελέσματα της κακής διαχείρισης των τοπικών τροφίμων, να πετάμε ενώ άλλες χώρες να μην παράγουν!).


Επιμελώς ρημάζουν την πρωτογενή παραγωγή! Αυτό βλέπουμε στην Ελλάδα και με όσους ανθρώπους εγώ έχω γνωρίσει και ψωνίζω επί πολλά χρόνια, διότι είμαι όπως έχω πει από αυτούς που δεν πατάω το πόδι μου στα supermarket και μια χαρά προμηθεύομαι ότι χρειάζομαι για πάνω από 10-15 χρόνια. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την χώρα με τα supermarket και τις λαϊκές αγορές κυρίως στις μεγάλες πόλεις Αθήνα Θεσσαλονίκη.  

Το κράτος αυτό έχει όντως πολύ κακή διαχείριση της κάθε είδους τοπικής Ελληνικής παραγωγής και οι μεγάλες αυτές επιχειρήσεις έχουν καταστρέψει τους παραγωγούς. Το θαυμάσιο σε αυτήν την χώρα είναι πως παρά τις δυσκολίες έχουμε τεράστια παραγωγή σε βαθμό που μπορούν οι Έλληνες αγρότες και παραγωγοί να καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό αναγκών αν κρίνουμε από το πόσα πετιούνται επειδή μένουν αδιάθετα στις αποθήκες να σαπίζουν. 

Φανταστείτε για παράδειγμα η Γερμανία έχει μόλις 14% παραγωγή τροφών και όλα τα άλλα είναι εισαγόμενα, δηλαδή είναι ένας λαός 80 εκατομμυρίων οι οποίοι πεινάνε αν δεν τούς δώσουν οι άλλοι διότι η μερσεντές και η παροχή υπηρεσιών και όλα τα άλλα δεν τρώγονται και νηστικό αρκούδι δεν χορεύει! 

Σύμφωνα με έγκυρες μετρήσεις παράγουν ολιγότερα από όσα παρήγαγαν όταν ήταν σε κακή κατάσταση και έφεραν έτσι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο εξ αιτίας της πείνας που τούς έδερνε. Δεν έβαλαν μυαλό και τώρα είναι σε χειρότερη κατάσταση. Οι Έλληνες εμφανώς παράγουν περισσότερο παρά όλες αυτές τις συνθήκες και τον πόλεμο που τους κάνουν οι πολυεθνικές και σύμφωνα με μελέτες παράγουν πάνω από 80% - 90% των αναγκών μας για καλά τρόφιμα.  Είναι μύθος ότι η Ελλάδα δεν έχει επαρκή παραγωγή τροφίμων.

Εδώ φανταστείτε πως και το όχι πολύ καλής ποιότητας Ελληνικό τρόφιμο είναι καλύτερο από πολλά τα οποία αγοράζουν οι άνθρωποι σε τέτοιες χώρες, οι οποίες όπως είπα παράγουν 14% των αναγκών τους. Το δε σημαντικό είναι πως η Ελλάδα έχει παραγωγή τροφίμων όπως Τυριά Γαλακτοκομικά Ελαιόλαδο χορταρικά και άλλα, τα οποία παρότι δεν είναι πολλά είδη έχουν δυνατότητα να ζήσουν ανθρώπους για όλη τους την ζωή χωρίς προβλήματα, μπορεί να μην έχουν ποικιλία αλλά δεν θα πεθάνουν από πείνα. 

 ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Ζούμε σε χώρα που αν δεν πιάσει το ένα θα πιάσει το άλλο και αν για κάποιο λόγο καταστραφεί η σοδιά γίνεται αμέσως να φυτευτεί κάτι άλλο εποχιακό για να αναπληρωθεί το κενό και όσα χάλασαν να γίνουν ζωοτροφές αλλά και με σύγχρονες μεθόδους όσα τρόφιμα χαλάνε γίνονται ΑΙΘΑΝΟΛΗ ή ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ με πολύ εύκολους τρόπους για όσους ζουν εκτός των μεγάλων πόλεων. Δηλαδή η αιθανόλη είναι ΚΑΥΣΙΜΟ κατάλληλο για θέρμανση αλλά και κίνηση του αυτοκινήτου σας και πολλές άλλες χρήσεις. Αυτό πρέπει να το ερευνήσετε όσοι καλλιεργείτε και έχετε χώρο και θα δείτε πως ακόμα και τα χαλασμένα είναι πολύ χρήσιμα, τίποτε δεν πετιέται στην εποχή μας. 
 
Όπως είδα σε μία αγγελία 300 τόνοι πατάτας τομάτας και άλλων ακόμα και χαλασμένων τυριών υπολείμματα ζώων χαλασμένα κρέατα και άλλα θα αποδώσουν πολλούς τόνους αιθανόλης την οποία βάζετε στο αυτοκίνητό σας και κινείστε ΔΩΡΕΑΝ ή θερμαίνετε το σπίτι σας. Αιθανόλη γίνεται να φτιάξετε και από τα υπολείμματα των ελαιοτριβείων και με οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο που σαπίζει έτσι δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να το πουλήσετε ή να το πετάξετε για να μην χάσετε τα χρήματα. ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ και εκμεταλλευτείτε τις νέες γνώσεις που έχουμε και χαμένοι δεν θα βγείτε. Στην Αμερική αν θυμάμαι σωστά επιτρέπεται ένας αγρότης ή ιδιώτης να φτιάξει ως και 2500 λίτρα για προσωπική χρήση.

8 σχόλια:

Μπάμπης είπε...

Χαίρομαι να σέ διαβάζω.Είδα το άρθρο σου με τα γεωργικά μηχανήματα και τις ρομποτικές εφαρμογές.Είμαι από αυτούς πού τους αρέσει να χρησιμοποιούν τα καλύτερα μηχανήματα για τις ανάγκες της δουλειάς μου.Πραγματικά τρομερή η εξέλιξη της τεχνολογίας.Στεναχωριέμαι όμως γιατί στον τόπο τούτο δεν θα μας αφήσουν να παράγουμε ούτε οδοντογλυφίδες, ενώ θα μπορούσαμε τα πάντα.Όταν ο Έλληνας ξοδεύει χιλιάδες ευρώ να
σπουδάσει τα παιδιά του, έρχονται οι μάγκες και τα παίρνουν έτοιμα και σπουδαγμένα στις χώρες τους, τις αναπτύσουν, χωρίς να έχουν ξοδέψει μια, και η Ελλάδα έρμη και παντέρμη.
ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΙΔΟΜΆΖΩΜΑ ΤΑΛΑΝΤΟΎΧΩΝ ΜΎΑΛΩΝ,γίνεται κατά την γνώμη μου.Και μετά αγοράζουμε την τεχνολογία τους πληρώνοντας μαύρο χαβιάρι.
Όταν έδειξα στο γιό μου το βίντεο που είχες βάλει σε προηγούμενη ανάρτηση,σε τι project δουλεύουν στο πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ σε αγροτικές εργασίες, έμεινε με το στόμα ανοιχτό.Εκεί θέλω να σπουδάσω,μου είπε ,και εγώ τρελάθηκα.
Εδώ οι κολοκυβερνήσεις αγωνίζονται για τα δικαιώματα των πούστηδων,των λαθραίων,των δοσίλογων,των βιαστών κ.λ.π
Δεν το βάζουμε κάτω όμως.Ελπίζουμε σε κάποιους λίγους να αλλάξουν τα πράγματα, έχοντας μπόλικη κουζουλάδα.

Μπάμπης είπε...

Ξέχασα να σου γράψω για την αιθανόλη.Απαγορεύεται να παράξουν οι Έλληνες.Επιτρέπεται μόνο οι Γερμανοί, οι οποίοι την διαθέτουν με την σχετική ,πουστοποίηση, και αναμιγνύεται σε κάποιο ποσοστό με βενζίνη.
Και βέβαια ξέρουμε να το παράξουμε και εμείς, αλλά θα είμαστε παράνομοι

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Μπάμπη. Τελικά οι φρίτσιδες μας αφήνουν να φτιάξουμε τίποτε;; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Το μόνο που θέλουν να κάνουμε είναι να είμαστε μια ζωή υπηρέτες , γκαρσόνια και δουλάκια τους. Μην φάνε θα σφάξουμε γλάρο ...με αυτό το πλευρό να κοιμούνται.!!

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Φιλε Μπαμπη αυτη η πουστοποιηση που γραφεις μας εχει γαμησει τα πρεκια.Πουστοποιηση απο εδω πουστοποιηση απο εκει μας εχουν τρελανει οι πουστηδες.
Σημερα που πηγα σπιτι για φαγητο και ενα μικρο διαλειμα η κορη μου για πολοστη φορα μου ειπε να μην βριζω--τζαμπα παει η νηστεια--εγω γελασα και τη ρωτησα τι λεξη θα ελεγα και μου ειπε την λεξη απο Π..., ναι παλι αυτη τη λεξη θα ελεγα!!
Μετα απο λιγο πηρε τη λυρα της και αρχισε να παιζει και οποτε το δοξαρι περνουσε πανω απο τις χορδες σκοτωνε και απο ενα πουστη ωσπου απο τις πολλες δοξαριες δεν εμεινε κανεις.Και οσο επαιζε φυγαν ολοι δεν αντεχουν τετοιες μουσικες δεν αντεχουν την ΕΛΛΑΔΑ θελουν να πεθανουμε να ζησουν αυτοι ετσι λενε.
Ετοιμαστηκα να γυρισω στη δουλεια και εφυγα βιαστικα οχι για τη δουλεια αλλα επειδη παντα συγκινουμαι οποτε ακουω την λυρα και δεν θελω να βλεπουνε τα δακρυα.
Στο δρομο σκεφτομουνα ποσο καλα εκανα που δεν εφυγα στην ξενητια οχι γιατι τα κονομησα αλλα θα εχανα αυτες τις ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ που ελεγε η γιαγια μου αυτες τις ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ που αξιζει και να πεθαινεις.
Φιλε Μπαμπη θα αγωνιστουμε με νυχια και με δοντια ψυχη και σωματι και θα φερουμε πισω τα παιδια μας,και εαν ο γιος σου καποτε παει μακρυα για σπουδες εσυ ξερεις πως θα τον φερεις πισω με τις ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ,
εχετε και στην Κρητη μπολικες απο οσο ξερω.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
Υ.Γ.Λυκαστρε εισαι το μονο μπλογκ που γραφω σχολια σε ευχαριστω που δημοσιευεις τα καντηλια και τις βρισιες,δεν μπορω να εκφραστω διαφορετικα ειμαι λιγο Αριστοφανικος με συγχωρεις

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ :Υ.Γ.Λυκαστρε εισαι το μονο μπλογκ που γραφω σχολια σε ευχαριστω που δημοσιευεις τα καντηλια και τις βρισιες,δεν μπορω να εκφραστω διαφορετικα ειμαι λιγο Αριστοφανικος με συγχωρεις


Και που να ακούσεις εγώ τι "καντήλια" ρίχνω κάθε μέρα.!! χαχαχαχα Μια που σου αρέσει η λύρα άκουσε αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=GMVL0NgsMg8

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Μπάμπη + ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ

Η πραγματικότητα είναι πως υπήρξαμε μια θεσμικά "ξεβράκωτη" χώρα για δεκαετίες. Ο Παναγιώτης Κονδύλης είχε επί ματαίω προειδοποιήσει πριν δεκαετίες....αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε αρχαίος και πολύ μεγάλος πολιτισμός και θα διεκδικήσουμε και πάλι τον ρόλο που μας αρμόζει στην Ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

αγρότης που δεν σέβεται την παραγωγή του και την πετάει έτσι, δεν έχει αγάπη γι' αυτήν, εγώ τα βλέπω και τα λυπάται η ψυχή μου. καλό αυτό με την αιθανόλη που λες, αλλά ως ύστατη λύση, πρώτη μέριμνα θα έπρεπε να είναι η βρώσιμη μεταποίηση. τα λαχανικά δεν σαπίζουν από τη μια μέρα στην άλλη, υπάρχει και ένα ενδιάμεσο στάδιο [υπερ]ωρίμανσης. βλέπω ας πούμε τις ντομάτες πεταμένες, θα μπορούσαν να γίνουν τοματοχυμοί και πελτέδες, ακόμη και λιαστές κάποιες ποικιλίες. το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να φτιάξεις τοματοχυμούς, ένα καζάνι να βράσουνε χρειάζεσαι και γυάλινα βάζα να αποθηκευτούν, ούτε συντηρητικά ούτε τίποτα, με τη θερμοκρασία όταν κλείσουνε τα βάζα αποστειρώνονται, 3-4 χρόνια δοκιμασμένα [ενδεχομένως και πεισσότερο] συντηρούνται άριστα! η πιο ποιοτική τροφή έχει και το μικρότερο κόστος, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι, η ζάχαρη, ακόμη και η αποξήρανση ως αρχαιότερη μέθοδος συντήρησης, είναι άριστα συντηρητικά, διάθεση να ασχοληθεί κανείς χρειάζεται, σε καλοκαιρινές συνθήκες κιόλας η αποξήρανση στον ήλιο λαχανικών και φρούτων είναι παιχνιδάκι. δεν μπορούν οι παραγωγοί να ασχοληθούν; ας τα δώσουν σε συνεταιρισμούς, ας τα μοιράσουν στον κόσμο, λίγο νιονιό θέλει.

Μπάμπης είπε...

Φίλε ανώνυμε συμφωνώ με αυτά που γράφεις.Ολα αυτά καλά σε μικρή κλίμακα μπορούν να γίνουν και γίνονται.Σε μεγαλύτερη κλίμακα χρειάζεται,χώρο , υποδομές, οργάνωση, έξοδα και πολλά άλλα που είναι δύσκολο να τα κάνει ο καθένας ξεχωριστά.Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν μπορεί ο κάθε παραγωγός να κάνει μεταποίηση και να το πουλήσει.Θέλουν ειδικές άδειες και υποδομές που δεν μπορεί να πάρει ο καθένας, και αυτό για να σέ οδηγήσουν κατευθείαν στους εμπόρους.Τομάτες μπορείς να παράξεις,ντοματοχυμό δεν επιτρέπεται, γιατί είναι μεταποιημένο προϊόν.Ασε που χρειάζεται βιομηχανική 🍅 και όχι αυτή για σαλάτα.Εγω μπορώ να παράγω αχλάδια, όχι όμως νά τά αποξηραίνω και να τα πουλάω.Το κράτος είναι εχθρικό.Δεν υποστηρίζει.
Οι συνεταιρισμοί που όπως είπες και συμφωνώ θα μπορούσε να είναι
μία καλή λύση έχουν ναρκοθετειθεί και τους βουλιάζουν επίτηδες στα χρέη, αποτρέποντας μας ,κάνοντάς τους
αποκρουστικούς στα μάτια μας.Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι οι υγιείς συνεταιρισμοί και πάνε πολύ καλά σέ ολόκληρη την Ελλάδα.Κάποιοι
αγωνιζώμαστε να τους ξαναστήσουμε με αυτά τα υγιή πρότυπα,ο κόσμος όμως το αντιμετωπίζει με επιφύλαξη γιατί φρόντισαν άλλοι να καεί πολλές φορές και τώρα φυσάει και το γιαούρτι.