ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Έφυγε και η LoR. Η καμπάνα βαράει πένθιμα σήμερα..λοκ χιντ λοκ χιντ


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έφυγε και η LoR. Η καμπάνα βαράει πένθιμα σήμερα..λοκ χιντ λοκ χιντ

Έφυγε LoR προς το USN για πλοίο το οποίο το ίδιο το USN έχει σε άρνηση παραλαβής εξαιτίας κατασκευαστικού σφάλματος σε όλη την κλάση. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Το πλοίο μιλά από μόνο του. Δεν είναι φρεγάτα, αλλά παράκτιο περιπολικό μάχης βαρύτερο κατά 1.000 τόνους σε σχέση με τα Littoral Combat Ships, πάνω στα οποία φτιάχτηκε. Η LM απέτυχε σε αυτό το project και η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει 5 δις σε πλοία με οπλισμό παλαιότερης κορβέτας. Ένα πλοίο με συνολικά 8 κελιά MK41 vls για 32 essm blk 2 (πύραυλοι μέσης εμβέλειας, οι οποίοι μπαίνουν τετραπλοί στο κάθε κελί) και 3 SCL vls για vl asroc, αφού δεν έχει τορπιλοσωλήνες θα είναι καταστροφικό για το ναυτικό μας και τις ικανότητες του. Δεν μπορούμε να δεχθούμε σαν Έλληνες πολίτες ένα πλοίο με τέτοια χαρακτηριστικά για τα επόμενα 40 έτη.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα πλοίο, που δεν υπολείπεται στην αντιμετώπιση επιθέσεων κορεσμού, λόγω της ύπαρξης περιστρεφόμενου ραντάρ και FCR, αντί για ραντάρ σταθερής διάταξης. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα κοστοβόρο πλοίο, που έχει τα ίδια επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου, όσο αυτά των ΑΒ. 

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα πλοίο με αυτονομία χειρότερη από των πλοίων που ήδη έχουμε. Εν έτη 2021 μας δίνεται ένα πλοία με αυτονομία 5.000 στους 10 κόμβους και 2.500 νμ στους 14 κόμβους, όταν τα υπόλοιπα έχουν αυτονομία 5.000+ νμ στους 15-17 κόμβους; Η AH 140 της Αγγλίας έχει αυτονομία 9.000 νμ. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα πλοίο με προβλήματα στο σύστημα πρόωσης, στο κιβώτιο ταχυτήτων και στο σύστημα ψύξης των κινητήρων.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε πλοία που το USN δεν παραλαμβάνει πλέον. Δεν θα δεχθούμε προβληματικά, κοστοβόρα και άοπλα πλοία. Καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν θα παίξει με το ναυτικό μας. Κανένας υπουργός δεν θα ρίξει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του ναυτικού μας, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν διάφορα πλοία. Δεν θα επιτρέψουμε οι φορείς μας να μη πιάσουν τόπο.

Δεν θα δεχθούμε ένα πλοίο που το κόστος χρήσης, όταν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του, δεν θα είναι ανάλογο αυτών που μας προσέφερε. Δεν θα δεχθούμε ένα πλοίο κοστοβόρο στη χρήση. Με τα ίδια λεφτά που θα εξοικονομούσαμε από το κόστος χρήσης μιας ευρωπαϊκής φρεγάτας, θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλα όπλα. Μην πιέζετε άλλο έναν σταθερό σύμμαχο σας. 

Υπάρχουν σοβαρά όπλα που θα αγοράσει η Ελλάδα από την Αμερική, όπως, HIMARS, Apache, Patriot και πολλά άλλα, αλλά όχι τις LCS Flight 3. Σεβαστείτε μας, σεβαστείτε την ιστορία μας, όπως σας σεβόμαστε και εμείς. Ένας λαός που πριν 200 χρόνια έπεφτε με τα πλοία του πάνω στις ναυαρχίδες των Τούρκων για να τις κάψει, δεν θα δεχθεί να υποβαθμίσει το ναυτικό του με τις LCS - MMSC, ακόμα και εάν μας παραχωρήσετε ΑΒ. Δεν γίνεται η ενδιάμεση λύση να αποκτά μεγαλύτερη σημασία από την κύρια αγορά, ούτε τα αντισταθμιστικά οφέλη, όπως τα ναυπηγεία, να έχουν περισσότερη σημασία από τις επιχειρησιακές δυνατότητες των φρεγατών μας. Γιατί;;

Γιατί με αυτές θα πολεμήσουμε. Γιατί μέσα σε αυτές θα βρίσκονται 500 ψυχές του ΠΝ και μέσα σε αυτές εάν χρειαστεί θα πεθάνουμε.

Αν έχουμε φθάσει σε σημείο όπως διαβάζω να θεωρείται πως δεν μπορούν να εκφέρουν την άποψη τους για ένα ζήτημα που θα κρίνει την πορεία της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες πρώην Αρχηγοί Κλάδων, Ακαδημαϊκοί και Καθηγητές Πανεπιστημίων και ΑΣΕΙ τότε τα πράγματα είναι πράγματι πολύ άσχημα. Μιλάμε για ένα παρακράτος,με μεθόδους νονών της νύχτας,έτοιμοι να λιντσάρουν όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τις διαταγές απο τους πλασιέδες της LM. Εξ αιτίας των ιδίων κύκλων αφήσαν γυμνό το ΠΝ,βούλιαξαν τις FREMM,τώρα μας φορτώνουν γελοία πλοία, θέλουν όμηρο του Αττίλα τον Ελληνισμό.

Και προς Θεού μην αναβαθμιστεί γεωπολιτικά η Ελλάδα! Γιατί τότε μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται για τον εαυτό της...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέγεται ότι ο Τσώρτσιλλ είπε κάποτε πως οι Έλληνες δεν πρέπει ποτέ ν' αφεθούν με πάνω από 10 πολεμικά πλοία.

kakos04 είπε...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας θέλουν άοπλους και μαδημένους , Η σαβούρα αυτή ΜΜSC συγκρίνεται μόνο με την πατάτα F35 . Και τα δυο δεν έπιασαν κανέναν από τους στόχους τους , ξέφυγαν πολύ σε χρήμα υπερβολικά , δεν κάνουν για καμιά δουλειά που σχεδιάστηκαν παρά μόνο στην προθήκη και πάλι χαλάνε , μία μέρα λειτουργίας 3 συντήρησης το λιγότερο . Τέτοια λύσσα να μας τα φορτώσουν οι θνησιγενείς ελίτ για να πάρουν μια μίζα οι πεινασμένοι δισεκατομμυριούχοι , που όλοι έχουν καταθέσεις εκτός . Αν προχωρήσει ξεχνάμε την Ελληνική Κύπρο για αρχή .Μόνη λύση να εκβιαστούν κάπως από εμάς κάποιοι παράγοντες να το μπλοκάρουν , μην εκβιάζονται μόνο από τους ξένους . Είναι ξεφτίλα όποιοι από το ναυτικό έβαλαν την υπογραφή τους ότι πίεση και να δέχτηκαν .