ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Η προηγούμενη δεκαετία, αυτή που ξεκίνησε με την κρίση Leman Brothers του 08 και τελείωσε με την εμφάνιση του Covid19, χαρακτηρίζεται από δύο μεγάλες φούσκες :
1.Την φούσκα των τοξικών παραγώγων των δανείων που δημιούργησαν οι εμπορικές Τράπεζες (μεγεθος σήμερα όσο 21 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ), που μπήκε ήδη σε φάση διακινδυνευσης να σκάσει.
2. Την εμφάνιση και γιγαντωση εταιριών, όπως η Facebook, η Uber, η Αirbnb ή η Αmazon που είναι οι ίδιες κενές περιεχομένου! Με κύριο χαρακτηριστικό τους την φοροδιαφυγή των δραστηριοτήτων τους απ όλο τον κόσμο και την μεταφορά των κερδών τους σε επενδύσεις των ιδιοκτητών τους, κυρίως στον τζόγο των τοξικών παραγώγων.  
 
Η απειλή σκασίματος της πρώτης φούσκας ήδη αναγκάζει τις δεύτερες να μετασχηματιστούν για να επιβιώσουν. Πρώτη τους αντίδραση, η ανακοίνωση έκδοσης δικών τους ΕΞΩΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ψηφιακών μέσων συναλλαγών ("κρυπτονομίσματα") για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Πρώτο δείγμα γραφής της νέας εποχής γι αυτόν τον μετασχηματισμό , η προχθεσινή ανακοίνωση της Facebook Inc

Σύμφωνα με την ανάρτηση του αμερικανικού ανεξάρτητου ειδησεογραφικού ιστοτόπου axios.com, μια πλατφόρμα δημοσίευσης, η οποία δεν έχει ακόμα ονομαστεί επίσημα, είναι δωρεάν προς χρήση και θα ενσωματωθεί στις σελίδες του Facebook. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ενσωμάτωση αυτής της νέας πλατφόρμας στις σελίδες του Facebook θα επιτρέπει σε συγγραφείς, δημοσιογράφους και άλλους τύπους επαγγελματιών ειδικών να δημοσιεύουν μαζί με τα κείμενά τους επιπλέον περιεχόμενο, όπως βίντεο και ενημερώσεις κατάστασης στην ενότητα «Ιστορίες».
Σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα, το Facebook σχεδιάζει να δημιουργήσει εργαλεία μέσα στην πλατφόρμα που θα επιτρέπουν στους συγγραφείς να δημιουργούν έσοδα από τους ιστοτόπους και τα ενημερωτικά δελτία τους με συνδρομές και ενδεχομένως και άλλες πηγές εσόδων.
 
Που βρίσκεται το ενδιαφέρον, της είδησης:
 
Τα σχέδια αυτά της Facebook Inc, που ανατρέπουν μερικά το business model των "μέσων κοινωνικής δικτύωσης" της προηγούμενης δεκαετίας (Δωρεάν αναρτήσεις από χρήστες και παρακολούθηση των χρηστών για να δουλέψουν οι αλγόριθμοι της στοχευμενη διαφήμισης μετά) μπορεί να απελευθερώσουν τα δεσμά των δημοσιογράφων ή των άλλων δημιουργών ψηφιακού περιεχομένου από εκδότες τύπου Μαρινάκη.
Όμως βρίσκονται ένα με δύο χρόνια πίσω από αντίστοιχες νέες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (μια ελληνική σε τελική φάση δοκιμών) που ετοιμάστηκαν να κάνουν το ίδιο! Χωρίς όμως να χρειάζεται να παρακολουθούν τι κάνουν οι χρήστες και πληρώνοντας τους για τον χρόνο που διαθέτουν σε αυτά ! Με ένα μοντέλο "διαφήμιση χωρίς μεσάζοντες" επί τεχνολογιών blockchain.
 
Ένα πουλάκι μου είπε ότι η "made in Greece" θα είναι έτοιμη για να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο πριν τις επόμενες εθνικές μας εκλογές εντός του 21...🤣🤣🤣

6 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , ενδιαφέρον για να δούμε .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαλησπέρα Νικόλα...Άλλο πουλάκι μου είπε πότε θα γίνουν οι εκλογές , μίλησε για μέσα Ιουνίου. Πριν αρχίσουν τα funds, που τους πούλησαν τα κόκκινα δάνεια οι Τράπεζες, να κάνουν μαζικά πλειστηριασμούς. Αλλά και η τελευταία βδομάδα του Μάη είναι μια καλή ημερομηνία .

Ανώνυμος είπε...

Με το μπαρδό κε Λύκαστρε, έρχονται τα 32 δις από την €υρωπε'ι'κή €νωση, και ο Μιζοτάκης θα κάνει εκλογές;;;;
Εκτός αν έχει στόχο να κερδίσει τις μεθεπόμενες αφού οι επόμενες λόγω απλής αναλογικής δεν βγάζουν κυβέρνηση.'Η βγάζουν -οι επερχόμενες εκλογές- οικουμενικιά, που ακολουθώντας το "δόγμα βούτυρο αντί για τανκς", ακολουθήσει το "Αιγαίο και Θράκη αντί για €υρά"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εσύ αυτά τα 32 δις τα είδες;; Διότι εγώ και άλλοι δεν τα είδαμε.!! Και είναι το ίδιο ο Γερμανός μαγαζάτορας με τον Έλληνα;; Η μήπως ο Γερμανός θα πάρει τα χρήματα στήριξης άτοκα και άνευ επιστροφής, ενώ ο Έλληνας θα τα πάρει σαν ΔΑΝΕΙΟ και θα πρέπει να τα επιστρέψει;;

Και όταν κάποιος είναι με ΜΗΔΕΝ ΑΠΟΔΟΧΕΣ πως θα επιστρέψει πίσω το ποσό που θα πάρει;; Είναι τραγική η κατάσταση για μεγάλο μέρος του λαού...πολλοί είναι ΑΝΕΡΓΟΙ. Το να δίνεις κάποια χρήματα τα οποία πρέπει να ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ του χρόνου (αυτό αφορά τους Έλληνες όχι τους Γερμανούς) δεν είναι ΛΥΣΗ...διότι πολλοί από αυτούς θα έχουν αλλάξει επάγγελμα αν βέβαια είναι τυχεροί και βρούνε κάτι άλλο.

Και επειδή δεν θα βρούνε απο πουθενά να τα επιστρέψουν θα βρεθούνε καταχρεωμένοι στην εφορία και στραπατσαρισμένοι ψυχικά, οικονομικά, επαγγελματικά και γενικά απο όλες τις απόψεις.

Ω ναι όχι μόνο θα γίνουν εκλογές..αλλά θα ΠΕΣΕΙ και η Κούλα...διότι Κούλα είναι και όχι Κούλης. Διότι είναι αποφασισμένο για να πέσει.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αυτά τα 32 δις μου θύμισαν τα 1,5 εκατομμύρια λίρες που εισέπραξε από τα δάνεια, η κυβέρνηση των προδοτών του Μαυροκορδάτου και μπόρεσε μετά βίας να στείλει στη φρουρά της μαρτυρικής πόλης, μόλις 3.350 λίρες από τα λείψανα του δανείου του 1825 και αυτά μέσω του καποδιστριακού Κωνσταντίνου Γεροστάθη.

Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε από τότε.!!! Οι ίδιοι Εβραίοι "χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι" μας κυβερνάνε.

Ανώνυμος είπε...

Απάντησα και στη νεότερη ανάρτηση,ξαναγράφω και εδώ : τα 32 δις θα θέλει να τα μοιράσει ο ίδιος....32 η οικογένεια και οι τριγύρω, και 32+τόκους οι έλληνες πληρωμή.Δεν νομίζω να αφήσει τέτοια ευκαιρία για άλλον.Θα τα ξεκοκκαλίσει, και όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, θα έχει άλλος τον μουτζούρη.Ως ξενοδόχος έχω κάνει το κινέζικο τεστ κορονο'ι'ού από το 1ο μνημόνιο,δεν περιμένω να δω κάτι στην τσέπη μου