ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Αγορά Φρεγατών: Ένα πλεονέκτημα της Lockheed Martin που δεν αγνοεί το Υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Α τώρα μάλιστα είμαστε κομπλέ.! Θα βλέπουμε τσόντες σε 4Κ στις τουαλέτες των MMSC, αλλά δεν θα έχουμε πυραύλους. Ναι όλο το πλήρωμα θα κοιτάει Νετφλιξ χαλαρά περιμένοντας το ρυμουλκό. Βρε παίδες  οι Γάλλοι, Ολλανδοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Ιταλοί θα έχουν 5G ή θα μείνουν στο 4G;; Να ξέρω εάν είναι να ανοίξω το hotspot. Τι μαλακίες κάθονται και γράφουν. Εδώ δεν ξέρουν για τα κελιά, αλλά ξαφνικά έμαθαν για τα ηλεκτρονικά. Λες και τα υπόλοιπα δυτικά πλοία δεν πληρούν τα νατοϊκά στάνταρ. Μόνο το περιπολικό της LM θα έχει 5G.....χα χα ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΑΝΩ 5G..ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ;;

Θα πρέπει να είναι σε όλους μας κατανοητό πως τα νέα εξοπλιστικά της χώρας δεν αφορούν μόνο την αντιμετώπιση και την πρόληψη συμβατικών απειλών. Θα λέγαμε μάλιστα η προμήθεια αεροσκαφών, πλοίων και εξοπλισμοί εγκαταστάσεων, γίνονται για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές απειλές, ορισμένες από την οποίες δεν θα προέρχονται από τον μέχρι τώρα αντίπαλο, την Τουρκία.

Θα πρέπει να είναι επίσης κατανοητό ότι η προμήθεια των φρεγατών δεν είναι το τέλος των εξοπλιστικών, και μάλιστα δεν είναι και το πιο σημαντικό εξοπλιστικό της χώρας. Αν η Ελλάδα πορευόταν με την προηγούμενη πολιτική, δηλαδή ήταν το «μαξιλάρι» του ΝΑΤΟ στα βόρεια σύνορα, και είχε να αντιμετωπίσει την Τουρκία στο Αιγαίο, τότε οι 4 νέες φρεγάτες πιθανόν να ήταν αρκετές για άμυνα. Όμως η ένταξη της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ, έχει σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην είναι πλέον το «μαξιλάρι» του ΝΑΤΟ, με τον ρόλο αυτό να τον έχουν πάρει η Ρουμανία και Βουλγαρία, όσο αφορά την Ρωσική απειλή. Αυτόματα αυτό σημαίνει ;ότι αποδεσμεύονται δυνάμεις, στρατιωτικές και διπλωματικές, για τα Ανατολικά.

Όμως το Ανατολικά δεν είναι η Ανατολική Μεσόγειος, είναι το «Και Πέρα» όπως ανέφερε τρεις φορές σε δύο μήνες ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ. Το «Και Πέρα» είναι στην Μαύρη Θάλασσα, είναι στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι στην Βόρεια Αφρική, είναι στις Αραβικές Χώρες, είναι ο Γεωστρατηγικός Ρόλος που απέκτησε η Ελλάδα. Αυτός ο ρόλος ως αποστολή έχει να αντιμετωπίσει την Ρωσική και Κινεζική απειλή, η οποία εύχονται όλοι να μην εμφανισθεί μέσω της Τουρκίας.

Σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο θα δημιουργηθεί το ένα νέο πεδίο μάχης, μη συμβατικό, στο οποίο όποιος δεν έχει πρόσβαση στην πληροφορία, και πιο συγκεκριμένα, αυτή που προέρχεται από τον αέρα, θα είναι πάντα ένα βήμα πίσω. Για τον λόγο αυτό η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) έχει αναθέσει στην Lockheed Martin ένα συμβόλαιο ύψους 12,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα και τον πειραματισμό άμυνας η οποία χρησιμοποιώντας δορυφόρους και Διαδίκτυο (5G), να ενσωματώσει πληροφορίες και λογισμικό σε αεροσκάφη F-35. Αυτό θα επέτρεπε στο F-35A να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας Starlink, ένα σύστημα δορυφόρων που κατασκευάζεται από την SpaceX για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου. Το σύστημα αυτό θα αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους.

Αυτοί οι πομποδέκτες θα είναι εδάφη του ΝΑΤΟ και Συμμάχων των ΗΠΑ. Επίσης οι Πομποδέκτες αυτοί θα είναι και σε συμμαχικά πλοία, και μάλιστα ορισμένα από αυτά θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην συλλογή, αξιολόγηση και αποστολή της πληροφορίας. Αυτό το δίκτυο θα επιτρέπει αεροπλάνα υπολογιστές, όπως τα F-35 που θα προμηθευτεί και η Ελλάδα, να επιχειρούν σε ένα περιβάλλον το οποίο θα προστατεύεται. Αυτοί οι «κοινοί υπολογιστές» (F-35), σήμερα ξεκινούν από την Νορβηγία, φτάνουν στην Πολωνία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα (σε λίγα χρόνια), στο Ισραήλ, και σίγουρα (τελικά) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ανάπτυξη Διαστημικού Δικτύου 5G από την Lockheed Martin και Omnispace

Η Lockheed Martin Corp στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τον πάροχο επικοινωνιών Omnispace LLC για την ανάπτυξη ενός διαστημικού δικτύου 5G για εμπορική και κυβερνητική χρήση.

Η LM ανακοίνωσε ότι ένα παγκόσμιο δίκτυο 5G που βασίζεται στο διάστημα θα επιτρέψει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ δορυφορικών και επίγειων δικτύων, αφαιρώντας την ανάγκη για πολλές συσκευές σε διαφορετικά δίκτυα.

Το δίκτυο θα προσφέρει επικοινωνία σε εμπορικές, εταιρικές και κυβερνητικές συσκευές ανεξάρτητα από το περιβάλλον ή την τοποθεσία.

«Η Omnispace έχει δεσμευτεί πλήρως στο όραμα της δημιουργίας μιας νέας παγκόσμιας πλατφόρμας επικοινωνίας που θα παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης 5G απευθείας σε κινητές συσκευές από το διάστημα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Omnispace

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lockheed James Taiclet, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για δίκτυα 5G για την ενίσχυση των αυτόνομων στρατιωτικών δυνατοτήτων. Ο Taiclet σημείωσε ότι οραματίστηκε ένα μέλλον όπου τα μισά έως τα τρία τέταρτα των στρατιωτικών οχημάτων , πλοίων και αεροσκαφών, ήταν αυτόνομα και ένα ισχυρό δίκτυο 5G αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά αυτού του στόλου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: