ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Φωτογραφίες "αλλαγής τομέα ευθύνης" σε διπλή στίβα κατά την κίνηση σε διάδρομο με αντικριστές πόρτες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Tι προσέχουμε στις παραπάνω διαδοχικές φωτογραφίες "αλλαγής τομέα ευθύνης" σε διπλή στίβα κατά την κίνηση σε διάδρομο με αντικριστές πόρτες.  Κάκιστα εκτελεσμένα θα έλεγα... Η διαδικασία αλλαγής τομέα ξεκινά πιο πίσω ώστε: Να μην κινδυνεύσει ο απέναντι , και να μην εκτεθεί το τμήμα στο δωμάτιο πριν αλλάξει τομέα.

Στην διαδικασία αλλαγής τομέα ευθύνης έκαστος παύει να "καλύπτει" την απέναντι πλευρά και ξεκινά ενέργειες στη δική του πλευρά. "Κόψιμο πιττας" π.χ. εν προκειμένω. Για να γίνει "by the book" προϋποθέτει πιο πλατύ διάδρομο από αυτόν. Εδώ την ασφάλεια θα εξασφαλίσει η ταχύτητα.

Θεωρώ ότι ο κίνδυνος του να χρειαστεί να πυροβολήσει κάποιος τόσο κοντά στον δικό του είναι πολύ μεγαλύτερος των όποιων άλλων. Σκεφτείτε π.χ να σκοντάψει ή να κτυπηθεί ένας εκ των δύο. Αν είναι κανείς πολύ κοντά στις πόρτες  κατά το κρίσιμο διάστημα της αλλαγής τομέα ευθύνης εκτίθεται στο πιο επικίνδυνο μέρος του δωματίου, στο κέντρο του. Κάνοντας το πιο πίσω και διατηρώντας καλή ταχύτητα μειώνει τον χρόνο έκθεσης εκάστου, μειώνει τις πιθανότητες να φέρει την κάννη του επικίνδυνα.

Το να μην είναι ακριβώς απέναντι οι πόρτες έπρεπε να βόλευε καλύτερα διότι θα μπορούσαν να διατηρήσουν μια κάπως κλιμακωτή σειρά καθώς η έκθεση στην πιο μακρινή πόρτα καθυστερεί κάπως Εννοείτε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό κατά την κίνηση, όχι πάντα εύκολο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: