ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ούτε σαν τους λαθρομετανάστες δεν έχουμε αξία.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

"..Αἶαν διογενὲς Τελαμώνιε, κοίρανε λαῶν, 645πάντα τί μοι κατὰ θυμὸν ἐείσαο μυθήσασθαι· ἀλλά μοι οἰδάνεται κραδίη χόλῳ, ὁππότε κείνων μνήσομαι, ὥς μ᾿ ἀσύφηλον ἐν Ἀργείοισιν ἔρεξεν Ἀτρεΐδης, ὡς εἴ τιν᾿ ἀτίμητον μετανάστην.."( Ιλιαάδα Ραψωδία Ι 644-648)

Μετφ : "Αίαντα σεβαστέ, γιε του Τελαμώνα, κυβερνήτη στρατιωτών, συμφωνώ με όλα όσα είπες, όμως η καρδιά μου γεμίζει οργή και μόνο να θυμηθώ τον τρόπο που με ξεφτίλισε μπροστά στους Αργείους ο γιος του Ατρέα, μα ούτε ο τελευταίος μετανάστης να 'μουνα."

Τόσο βαριά είχε πάρει ο Αχιλλεύς την ατιμία (την κλοπή της Βρισηΐδος) από τον Αγαμέμνονα , που παρομοιάζει την πράξη σαν ταιριαστή μόνο σε ... μετανάστη !!! Μας τα έλεγαν οι πρόγονοι μας απο τότε....δεν άλλαξε απολύτως τίποτε μέχρι σήμερα. Ο Έλληνας εντός της πατρίδος τους δεν έχει αξία ούτε σαν τους λαθρομετανάστες.

Οι σημερινοί δυνάστες τους έχουν ακριβώς την ίδια καταγωγή με του Αγαμέμνονα.

 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αρα και εμεις οσοι ειμαστε Ελληνες εχουμε ευθυνη απο τοτε,γιατι επρεπε να εξολοθρευουμε συνεχεια τους εσωτερικους εχθρους μεχρι σημερα.

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , όπως λέει και ο Λύκαστρος οι δυνάστες μας μας ξεφτιλίζουν πλέον ανοιχτά, και σαν τους μνηστήρες νιώθουν πανίσχυροι που δεν κρύβονται πλέον , μας θεωρούν τελειωμένους από την συναναστροφή τους με τα γιουσουφάκια που έχουν δημιουργήσει και τους εξελληνισμένους, τους υπόλοιπους δεν μας βλέπουν ούτε σαν ανθρώπους πλέον. ¨Ολοι οι ηγέτες στην ιστορία είχαν αυτό το πρόβλημα , από ένα σημείο και μετά η αυλή τους εξέπεμπε αποστειρωμένες ιδέες που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα των πολλών ή τις ρηξικέλευθες ιδέες . Όσο μοίραζαν αρκετά λεφτά στα πλήθη για να έχουν ψευδαίσθηση ευημερίας δεν είχαν ταραχές. Τώρα είμαστε στην φάση υπερσυγκέντρωσης εξουσιών πλούτου και αγριότητας .
Η μια άποψη όταν είσαι κραταιός είναι να σκοτώνεις τους προδότες , αλλά όταν είσαι κατεχόμενος η δολοφονία ενός τοποτηρητή απλά ακολουθείται από τον διορισμό του επόμενου , και μια προειδοποιητική αιματοκύλιση . Θέλει η απελευθέρωση πιο έξυπνη στρατηγική σε βάθος .Και ίσως εξουδετέρωση αντί για εξόντωση προσωρινά,χαλάει περισσότερο τα σχέδια τους , το παιχνίδι πάντως είναι διαρκείας https://deltio11.blogspot.com/2021/12/blog-post_13.html , ποιος θα βγει να πει ότι οι αποφάσεις που υπέγραψαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ λόγω διαφθοράς?
Πάντως μας φακελώνουν όλους ανάλογα με το τσίμπημα σαν ένδειξη υπακοής (και θα ασχοληθούν μελλοντικά με όλους μας), δεν ξέρω πόσοι βλέπετε το Hanna- https://www.imdb.com/title/tt6932244/ , στην 3 σεζόν περιγράφουν τις προγραφές με αλγόριθμους προβλέψεων για το μέλλον λόγω απόψεων και συμπεριφοράς του πληθυσμού , (ή δεκτικότητας εμβολίου) , με ανάλογη κατάταξη στην kill list .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ποιος θα βγει να πει ότι οι αποφάσεις που υπέγραψαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ λόγω διαφθοράς?"

Καλησπέρα Νικόλα, πολύ σωστά σε όλα....όμως για αυτό το λαμόγιο τον αντιπρόεδρο...με προβληματίζει η χρονική στιγμή που βγήκαν οι πομπές του στην δημοσιότητα. Γιατί αμέσως την επομένη κρίθηκε συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των πυροσβεστών. Μήπως λέω μήπως...πήγε να αντιδράσει και τον έφαγαν προς παραδειγματισμό των υπολοίπων;;

Το δεκανίκι της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο σάπιο απ' αυτήν. Φαντάσου τι αίσχη κάνουν όλοι αυτοί και τους κρατάνε από παντού...και έτσι περνάνε όλες οι απάνθρωπες αποφάσεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η μαφία πάντα προστατεύει τους δικούς της..για να τον "φάνε" αυτόν..μήπως πήγε να αντιδράσει;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Την σειρά Hanna την έχω δει...και την πρώτη και την δεύτερη σεζόν. Περιμένω την τρίτη....όσο περιμένω όμως βλέπω αυτήν την εξαιρετική σειρά.

The Wheel of Time

http://gamatotv.info/tvshows/the-wheel-of-time/

kakos04 είπε...

Καλησπέρα και εγώ βλέπω το wheel of time, καλό. Σίγουρα τυχαία δεν ήταν η δημοσίευση των πεπραγμένων του αντιπροέδρου. Είτε δεν ήταν υπάκουος και τον έκαψαν, είτε παραδειγματισαν τους υπόλοιπους κάποιου μπλοκ είτε ελευθέρωσαν την θέση για γενίτσαρο . Με δεδομένο τις ορέξεις των επικεφαλείς του κράτους, κανείς δεν διορίζεται χωρίς να έχει φάκελο. Μια που συγκατοικουσε με την Μαίρη Σαρπ και επισκέψεις στην ΠτΔ και φωτογραφίσεις κοινές, προσπαθώ να συμπεράνω ποιος τον έκαψε. Για τα αίσχη που διαπράττει η ελίτ μας πολλοί θα δυσκολεύονταν να τα πιστέψουν και αν τα βλέπανε. Καλή συνέχεια, κυκλοφόρησε η τρίτη σεζόν του Χαννα.

Μμ. είπε...


Η μοίρα μας το αφικνείσθαι εις Άργος μόνο μέσω Τροίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ σωστά φίλε Μμ....μια ζωή από τον δύσκολο δρόμο. Ποτέ δεν πήραμε τον εύκολο.