ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ: ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΙΣΑΡ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ: ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΙΣΑΡ

Τα συνεχή περιστατικά ακραίας έμφυλης βίας λίγο αντιμετωπίζονται με μία αλλαγή ενός όρου στον ποινικό κώδικα. Σύνθετο το φαινόμενο, αποτέλεσμα των ριζωμένων συντηρητικών εξουσιαστικών αντιλήψεων, φτώχειας και ατομικών λύσεων που κάνουν και κάθε ανθρώπινη σχέση σμπαράλια σε τέτοιο βαθμό, ώστε να οπλίζουν το χέρι του (συνήθως) δήθεν αρσενικού για να "λύσει το πρόβλημα" κάπως έτσι.
 
Και πριν αρχίσετε οι πούροι δικαιωματιστές να σκούζετε επειδή το πιο πάνω ίσως χαλάει ένα αφήγημα (που δεν λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα μόνο με μία αλλαγή όρου), να θυμίσω:
 
🔹Ως προς την αντιμετώπιση των φαινομένων έμφυλης βίας, στις περισσότερες περιπτώσεις ενδοοικογενιακή:
 
-Υποβαθμίστηκε το 2019 η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων σε Διεύθυνση του Υπ. Εσωτερικών και σήμερα λειτουργεί με σχεδόν ανύπαρκτους πόρους για παροχή άμεσης βοήθειας και καταφυγίου στα θύματα. Πόσο μάλλον για σχεδιασμούς δράσεων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
 
-Υποβαθμίστηκε, αν δεν διαλύθηκε κιόλας, η σχετική Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας, που με κάπως εκπαιδευμένο προσωπικό έκανε κάποια ουσιαστική δουλειά στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών τέτοιας βίας.
 
-Δεν υπάρχει σχετική Ειδική Εισαγγελία έμφυλης βίας .

🔹Ως προς την ουσιαστική καταστολή του φαινομένου. Δηλαδή την πρόληψη:
 
-Κανείς δεν λέει "Κέντρα Κοινότητας" ως απαραίτητες δομές παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, πρόνοιας κλπ σε επίπεδο γειτονιάς σε κάθε Δήμο.
-Όταν βγαίνει ο κάθε ηλίθιος Μπαλάφας στα ΜΜΕ και συμβουλεύει τον επόμενο θύτη πως "θα πέσει στα μαλακά", θα φταίει πάντα η κακιά η ώρα. Ίσως και ο Αύγουστος, γίνονται έρευνες.
 
Απ ευθείας απόταξη και με συνοπτικές στον κάθε ανεγκέφαλο παπάρα που σπέρνει έτσι συνειδητά μία από τις πολλές αιτίες των φαινομένων γυναικοφονίας.
 
-Ο επόμενος που θα πει "ατομική σου ευθύνη" για να την βγάλεις καθαρή μέσα στις συνθήκες φτώχειας, άγνοιας και φόβου (ως προϊόντος, σε συσκευασία χύμα, επειδή έτσι μας βολεύει), να ξέρει ότι είναι και ηθικός αυτουργός των επόμενων θυμάτων. Και της έμφυλης βίας.
 
(Όχι, η αντικατάσταση της εξουσιαστικής πατριαρχίας από μια ακόμα σκληρότερα εξουσιαστική, αλλά το ίδιο συντηρητική μητριαρχία, δεν λύνει κανένα πρόβλημα κορίτσια. Θέλει κότσια και δουλειά η ισότητα, πέραν από τις εύκολες λύσεις που τα περιμένουν όλα από την αλλαγή μίας ταμπέλας. Άντε και σε μία ανάθεση σε κάποιο σούπερ Μεσσία να λύσει όλα σου τα προβλήματα. Ακραία εξουσιαστική-συντηρητική επιλογή το τελευταίο, και με δική σου ευθύνη στο αν θα σου βγει Καίσαρ ή Βρούτος ο επόμενος Αύγουστος).
 
Σημείωση: Από την σχετική Διεθνή Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (2014) αποχώρησε πρόσφατα η Τουρκία. ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄΄αργησα πολύ να σχολιάσω, και θα είμαι και λακωνικός.
όσο μικρότερες οι ηλικίες, τόσο πιό ρηχός ο συναισθηματικός τους κόσμος,και πιό εφήμερα τα συναισθήματα τους(είναι η ίδια λειτουργία"επιβράβευσης" με ντοπαμίνες από τον εγκέφαλο, όταν παίρνουν ναρκωτικά και παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή).
Όσο πιό νέεοι τόσο λιγότερη η τριβή στην ανθρώπινξ επαφή.
Οι ηλικίες πάνω από 30 και κάτω από 70 βασίζουν την ευτυχία στα υλικά αγαθά, γιατί πρόλαβαν τη φούσκα Σημίτη.
Ο εγωισμός έχει βαρέσει κόκκινο, και οι γυναίκες έχουν πιό πολύ τεστοστερόνη από τους άντρες, είτε βιολογικά είτε στη συμπεριφορά τους.
Οι άντρες βολεύονται με το σεξ και δεν τους νοιάζει μια ολοκληρωμένη σχέση
Είμαστε όλοι ανώριμοι και ευθυνόφοβοι, και όλ'αυτά έχουν βγεί στα 2 χρόνια λοκντάουν, συν τα οικονομικά/επαγγελματικά προβλήματα.
Ξενοδόχωφ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Συμφωνώ κύριε Ξενοδόχωφ....οι νέοι εκπαιδεύονται όμως να γίνουν έτσι απο τις πολύ μικρές ηλικίες. Δεν βλέπεις κανέναν νέο έξω χωρίς να έχει το κινητό στο χέρι. Και να είναι αποβλακωμένοι με αυτό. Ακόμα και παρέες που είναι όλοι παίζουν με το κινητό τους. Όπως το είπες έχουν χάσει την ανθρώπινη επαφή....διότι το σύστημα έτσι τους εκπαίδευσε.

Άβουλα...νωθρά και αποβλακωμένα όντα αυτό θέλουν.