ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ 23: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΝΤΑΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;; ΛΕΕΙ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ 23: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΝΤΑΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;; ΛΕΕΙ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τεχνολογική και οργανωτική καθυστέρηση του Θείου Σαμ σε κρίσιμες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (5G, Blockchain, AI, κλπ) θα οδηγούσε την νέα διακυβέρνηση υπό τον Μπάιντεν να κάνει damage control της 4ετους διακυβέρνησης Τράμπ. 
 
Σε αυτήν, οι μυωπικοί βιομηχανικοί απομονωτισμοί σε συνδυασμό και με το που αφέθηκε το νεοφιλελε δόγμα να κυριαρχεί ανεξέλεγκτα ως καζινοκαπιταλισμός πάνω από την πραγματική οικονομία και την πολιτική, "τελείωσαν" ή έστω άρχισαν να απειλούν σοβαρά την κυριαρχία του δολαρίου ως του μοναδικού παγκόσμιου νομίσματος! Δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να το αντιληφθεί αυτό κάποιος που παρακολούθησε κάπως σοβαρά και χωρίς παρωπίδες τι είχε προηγηθεί στις αντίστοιχες συνοδούς από το 18 στην ίδια σύνοδο που διοργανώνει κάθε χρόνο κάποιο World Economic Forum. Δηλαδή η μετωπική οργάνωση κάποιας Blackrock, διαχειριστή σήμερα funds που ξεπερνούν τα 10.000δισ$.
 
Φέτος ο κύριος προβληματισμός των συμμετεχόντων είναι αν είμαστε σε μια φάση μετα-παγκοσμιοποίησης (οι "ρεαλιστές") ή σε έναν επανα-ορισμό της προηγούμενης (όσοι ακόμα πετάνε στα σύννεφα). 
 
Σε κάθε όμως περίπτωση όλοι παραδέχονται ότι στα προηγούμενα forum τα έκαναν μαντάρα! Έτσι, εντός ενός καθαρά "αμυντικού" παιγνίου για τις ΗΠΑ, αυτές (το Βαθύ τους κράτος) δεν διστάζουν να γίνουν πάλι πολύ επιθετική δύναμη και ριψοκίνδυνη διακινδυνεύοντας και μια παγκόσμιου επιπέδου οικονομική κατάρρευση. 
 
Το είδαμε αυτό έντονα μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, που είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης καραμπόλας λαθών και αναγκαστικών επιλογών της Δύσης ως προς το πιο πάνω στρατηγικό της μειονέκτημα. Οι οικονομικές κυρώσεις (και η κήρυξη της Ρωσίας σε κατάσταση χρεοκοπίας-στάσης πληρωμών) όμως, καμία σχέση δεν θα έχει, ως προς τα αποτελέσματα της με ότι έγινε εδώ, για να τους στείλουμε κανένα Λαφαζάνη, να τους τυπώσει χρήμα.
 
Όλα δείχνουν ότι η αναπόφευκτη στροφή της Ρωσίας προς την (τις) οικονομική ζώνη της Ασίας ΔΕΝ θα την οδηγήσει σε αφανισμό. Ήδη τα ενεργειακά της αποθέματα κατευθύνονται προς τα εκεί, οι Τράπεζες συνδέονται με το Κινεζικό SWIFT για διενέργεια συναλλαγών χωρίς τον έλεγχο του Θείου Σαμ και ετοιμάζεται και το ψηφιακό κρυπτό-ρούβλι, μέρος ενός συνθετικού αντιδολαριου, το οποίο όμως σχεδιάστηκε καθ εικόνα και κατ' ομοίωση του κινεζικού e-γουαν για να παίξει τον ρόλο του το ηλεκτρονικό παγκόσμιο εμπόριο στο διαδίκτυο. Το 40% των παγκόσμιων συναλλαγών ήδη γίνονται χωρίς το δολάριο. 
 
Ο Μουτζούρης από όλα αυτά, στην ΕΕ. Οπότε είναι εύλογο το ερώτημα:
 
Μα ντιπ ηλίθιοι είναι οι Αμερικάνοι και δεν τα ξέρουν όλα αυτά και τα ξέρεις εσύ και μας τα λες ρε εξυπνάκια, και μας τα λες καθ τρεις και λίγο με ατελείωτα σεντόνια;;
 
Ηλίθιοι δεν είναι καθόλου! (δες στο * την προπερσινή έκθεση του Κογκρέσου τους σχετικά με αυτό). Ίσα ίσα είναι πολύ πρακτικοί άνθρωποι και σχεδιάζουν με ορίζοντα 10ετίας σε ότι κάνουν (οι Κινέζοι σχεδιάζουν αντιθέτως με βάθος 50-ετίας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). 
 
Τι ακολουθεί λοιπόν για να είναι τόσο ριψοκίνδυνοι "χαρίζοντας" μία μεγάλη δύναμη, ενεργειακά και στρατιωτικά, στον μέγα στρατηγικό τους αντίπαλο την Κίνα, όπως το λένε συνέχεια, αποκόπτοντας τον από οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας και ενσωμάτωσης στην αρχιτεκτονική (λέμε τώρα...) της ΕΕ;;
Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι όλη αυτή η "μανούβρα" διευκολύνει τον δεύτερο στόχο της στρατηγικής Global Reset που συμφωνήθηκε στο Νταβός και στην σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη το καλοκαίρι του 21:
 
Της καταστροφής περισσευούμενου κεφαλαίου, κυρίως αυτό που συσσωρεύεται στις "αγορές" με την μορφή τοξικών τραπεζικών προϊόντων, ως παραπροϊόντων των δανείων που δημιουργούν νέο χρήμα, και που σήμερα έχουν φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 21 παγκόσμια ΑΕΠ. Και η δημιουργία ενός νέου "ενάρατου" κύκλου ανάπτυξης του καπιταλισμού με νέο δανεισμό για να τα κάνουμε όλα "Πράσινη Ανάπτυξη", λέει.
 
Κοινώς Κούγκι!
 
Ή πανδημία, η παρελκόμενη κρίση των logistics και της παραγωγής που ακολούθησε και η ενεργειακή κρίση, που προηγήθηκε του Ουκρανικού, βοηθούν ακριβώς αυτό το σχέδιο. Ελεγχόμενο Κούγκι με μικρές δόσεις. 
 
Το ίδιο και η ψηφιοποίηση των πάντων, και ιδιαίτερα του νέου χρήματος που αναπτύσσεται στο επόμενο Internet, το web3.0, τεχνολογικές εξελίξεις δηλαδή που "τελειώνουν" το τραπεζικό σύστημα όπως το ξέραμε και ροκανίζουν την ισχύ των εθνικών κρατών σε ρόλο μόνο επόπτη κανόνων εφαρμογής κάποιου Digital Act και εποπτείας των διαδρομών του μαύρου χρήματος.
 
Η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία, που ετοιμάζονται γι' αυτή την εποχή, κάνουν τώρα ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος. Κατασκευάζουν τα ψηφιακά τους κρυπτονομίσματα από τις Τράπεζες τους, ως ρέπλικες των κλασικών.
 
Η τέλεια παγίδα! Θα εξαφανιστούν μαζί με τα άλλα όταν αποφασίσει ο Θείος να πατήσει το κουμπί Global Reset και να τα κάνει όλα τελείως Κούγκι!
 
Πότε;; Όταν έχει αποκτήσει και η Αμερικανική Οικονομία αρκετά σε όγκο μέσα ψηφιακών πληρωμών, από αυτά που φτιαχνει τωρα η Amazon, o Μουσκ και οι λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις" της από εδώ ολιγαρχίας.
 
Έτσι ευελπιστεί ο θείος Σαμ να ξανα- κυριαρχήσει όπως στην περίοδο 1971-2021 μέσω ενός νεοφιλελευθερισμού ver2.0 που ελπίζει να κυριαρχήσει πάλι, ως ενάρετος και καθαρός για να συνεχίσει να παράγει το μόνο που μπορεί : νέα χρέη, οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, και μάλιστα σε ένα φοβερά πολύπλοκο περιβάλλον που εμπεριέχει και μια σειρά περιφερειακών συγκρούσεων στα όρια των δύο ζωνών. Του old fashioned νεοφιλελευθερισμού της Ευρασίας Και του πιο σύγχρονου ver2. 0 που επιθυμούν στο Νταβός να κυριαρχήσει στην Δύση, μέσω πιο "σφιχτών" (άρα και ανεξέλεγκτα αυταρχικών) μηχανισμών ήμι-παγκόσμιας διακυβέρνησης. 

Με καλαφατίσματα και μερεμέτια του τύπου "να διορθώσουμε λίγο το σύμφωνο σταθερότητας της Λισσαβόνας , να κάνουμε μια-δυο τράπεζες κρατικές και να μοιράσουμε τα κορονοϊοπακέτα πιο δίκαια, ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Τελεία.
 
Πως αλλιώς θες να τα ξαναγράψω αυτά, αφού μάλλιασε ο στόμας μου να πληκτρολογώ όλα τα ίδια και τα ίδια;;
 
*  Oι φόβοι της Δύσης επίσημα ομολογημένοι πριν 2 χρόνια ΕΔΩ...

Τι είναι αυτή η Blackrock που κινεί τις μαριονέτες πίσω από τον μπερντέ, ΕΔΩ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω διαβάσει όλο το αρθρο σας ακόμα,τα στέλνω προς επίρρωσιντων όσων λέτε τόσο καιρό.......

Γιώργος Ηλιόπουλος: Ιαπωνικό χτύπημα με "κατάνα" στο δολάριο- Στα ύψη αμερικανικό χρέος & έλλειμμα.

https://www.youtube.com/watch?v=mWFcisqkQOM&list=PLq9U7V2K6N3TXvW6kmhmg8zwuvQ9OYtsv

Γιώργος Ηλιόπουλος: Η αποκαθήλωση των ισχυρών οικονομιών-Παραπαίουν ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία,Ολλανδία

https://www.youtube.com/watch?v=nlrLX5sbw1c&list=PLq9U7V2K6N3TXvW6kmhmg8zwuvQ9OYtsv&index=3

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ