ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ελάχιστοι έχουν καταλάβει την σημασία που έχει στις ζωές μας ο τιτάνιος πόλεμος που ΗΔΗ εξελίσσεται γύρω από την νομισματική κυριαρχία στον πλανήτη.
 
Προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε ότι οι ΗΠΑ ως κύριο και απόλυτα αναγκαίο όπλο “παγκόσμιας επιβολής”, έχουν το ΔΟΛΑΡΙΟ. Αφού το αποδεχθείτε ως γεγονός, συνειδητοποιήστε στην συνέχεια, ότι οι ΗΠΑ και τα οικονομικά συμφέροντα που κυβερνούν (το λεγόμενο και “βαθύ κράτος), είναι τόσο ισχυρό και αδίστακτο, που (τελευταίο παράδειγμα), 100-200 χιλιάδες Ουκρανοί νεκροί, είναι “πιόνια στρατιώτες”, στο σκάκι που έχουν στήσει για να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα της νομισματικής μετάβασης σε έναν νέο κόσμο, όπου το δολάριο ΔΕΝ θα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ούτε το επικρατέστερο στις διεθνείς συναλλαγές.
 
Η δέσμευση καταθέσεων των Ρωσικών κεφαλαίων σε δολάρια που ήταν μέρος των κυρώσεων για τον πόλεμο, θα ήταν μια αφελής και αυτοκτονική κίνηση από τις ΗΠΑ, αν δεν ήταν απόλυτα προσχεδιασμένη.
 
Από εκείνο το σημείο και μετά, οι χώρες που κρατάνε τρισεκατομμύρια χρέους των ΗΠΑ, όπως η Κίνα και η Σαουδική Αραβία, ξεκίνησαν το “ξεφόρτωμα” δολαρίων, γνωρίζοντας ότι ένα νόμισμα που “αθετεί” την λειτουργία του δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα τον ρόλο του παγκόσμιου αποθεματικού και συναλλακτικού νομίσματος.
 
Το κυοφορούμενο νόμισμα των BRICS, δεν ξεκίνησε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.Απλά ο πόλεμος το επιταχύνει. Για να κατανοηθεί ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ και κατευθυνόμαστε στο τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου, θα πρέπει να κατανοήσουμε τις “σεισμικές” γεωπολιτικές και (όσο αν φαίνεται άσχετο) ψηφιακές εξελίξεις, που οδηγούν στην επερχόμενη νομισματική ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
 
Ήταν γνωστό στο “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ ότι Κίνα - Ρωσία πρωτοστάτησαν στην έκδοση του κοινού νομίσματος των BRICS, με τον άλλο μεγάλο παίκτη την Ινδία, να δηλώνει επίσης την στήριξη της.
Η εκλογή Λούλα στην Βραζιλία, προσθέτει έναν ακόμα υποστηρικτή, ενώ στη σειρά για συμμετοχή στο κοινό νόμισμα - “αντιδολάριο”, συνωστίζονται ήδη πολλές ακόμα χώρες που για ίδιους η διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, επιλέγει την “πρόσδεση” στο “αντιδυτικό” μέτωπο.
 
Σε αντίθεση με το δολάριο που δεν συνδέει από το 1971 και μετά την έκδοση του με κάποια πραγματική αξία όπως ήταν παραδοσιακά ο χρυσός, το νόμισμα των BRICS σχεδιάζεται με σύνδεση σε αξίες εμπορευμάτων, ενέργειας, μετάλλων και άλλων “κρίσιμων αγαθών” όπως αυτά της διατροφικής αλυσίδας.
 
Εδώ έρχεται και ¨δένει” η ψηφιακή εξέλιξη που έλεγα παραπάνω.Το νόμισμα που σχεδιάζουν οι σχετικοί με το αντικείμενο ειδήμονες των BRICS, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, αν δεν υπήρχε η ψηφιακή “εφεύρεση” του blockchain. Οι περισσότεροι, το συνδέουν αποκλειστικά με τα κρυπτονομίσματα και φυσικά κάνουν λάθος. ΚAI το νόμισμα των BRICS KAI όλα τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα (e-euro, e-dollar κ.ο.κ), θα βασίζονται στο blockchain.
 
Μέχρι την εμφάνιση του ως “ψηφιακή εφεύρεση” που το ανέδειξε ως αυτό που αποκαλώ “συμβολαιογράφο” του web, νόμισμα όπως αυτό που σχεδιάζουν οι BRICS, δεν μπορούσε να υπάρξει, αφού δεν ήταν εφικτή η σύνδεση αξιών με την αντίστοιχη “νομισματική αξία”.
 
Αυτό που πρέπει κατά συνέπεια να γίνει κατανοητό, είναι ότι το ΤΕΛΟΣ της παντοκρατορίας του δολαρίου , είναι πλέον ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ γιατί απλούστατα (λόγω blockchain) είναι ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ.
Οι πανίσχυρες οικονομικές ελιτ (κυρίως των ΗΠΑ), που έχουν (εννοείται…) απόλυτη γνώση για όσα περιγράφω παραπάνω, έκαναν, κάνουν και θα συνεχίζουν να κάνουν τα πάντα για να μην χαθεί το σκανδαλώδες προνόμιο τους στον έλεγχο του παγκόσμιου νομίσματος συναλλαγών.
 
Ο “αόρατος” πόλεμος που έχει κηρυχθεί, για την ώρα αφορά ελάχιστους “στρατηγούς” της νομισματικής οικονομίας, αλλά σύντομα οι συνέπειες του θα αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη.
Η Ουκρανία (δυστυχώς γι΄ αυτήν και τους πολίτες της), είναι το πεδίο μιας πρώτης αντιπαράθεσης της παρανοϊκής “δύσης”, που με τις αποικιοκρατικές της αντιλήψεις και “παραδόσεις”, αρνείται να αφήσει τον θρόνο, ακόμα και αν η αντίπαλη - επαναστατημένη πλευρά δεν τον διεκδικεί για λογαριασμό της, αρκούμενη απλά στην κατάργηση του…
 
Όσον αφορά στην Ελλάδα και τον ρόλο της στο νέο γεωπολιτικό κόσμο, φοβάμαι ότι όσο είναι δεμένη στο άρμα της ζώνης του ευρώ που διαρκώς και αναπόφευκτα θα υποτιμάται και θα είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στο δρόμο προς την νομισματική ανασύσταση, είναι καταδικασμένη να οδηγηθεί στα βράχια μιας άτακτης χρεοκοπίας.
 
Αν αυτό μας παρηγορεί, αυτή τη φορά δεν θα είμαστε μόνοι στην διαδρομή προς τα βράχια…
 
(για μια ακόμα φορά, θα επαναλάβω μονότονα ότι όλα μπορούν να αντιστραφούν. αν καταφέρουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταλάβουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να λειτουργήσουμε με σύγχρονους όρους ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ). 
 
Προτάσεις υπάρχουν. Για τα “ανοιχτά μυαλά” διατηρώ επιφυλάξεις…
 
Δείτε ΕΔΩ  μια οπτική γωνία ορισμένων που "παίζουν" τώρα.
 
Και ΕΔΩ  από μια άλλη οπτική γωνία το θέμα 3 διαδρομοι-3 θάλασσες. Για την παράκαμψη του Σουεζ όλος ο κόπος που είναι σχετικότατος με ότι αναλύουμε πιο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: